Afbeelding

Roy van Akker trots op uitverkiezing tot Bekendste Delftenaar

Algemeen

Editie: Week 2, Jaargang 23 |

Jan Koster overhandigt zijn opvolger Roy van den Akker de bronzen Hugo, de door kunstenares Loes van der Holst ontworpen onderscheiding voor de Bekendste Delftenaar. (foto: Jesper Neeleman)

DELFT – Roy van den Akker heeft maandagmiddag de Bronzen Hugo, de onderscheiding voor de Bekendste Delftenaar ontvangen. Jan Koster, de Bekendste Delftenaar 2013, mocht hem het beeldje overhandigen.


Lezers van de krant Delft op Zondag verkozen Roy van den Akker in december tot Bekendste Delftenaar 2014. De 33-jarige Delftse zanger stond er vervolgens van te kijken hoe enorm die verkiezing in Delft leeft. “Ik heb, nadat het op de voorpagina van Delft op Zondag stond, zóveel berichtjes gekregen”, vertelt Van den Akker. “Mensen feliciteerden me of vertelden dat ze op me hebben gestemd. Dan zie je toch wel dat zo’n verkiezing leeft in Delft.” Dat komt, voegt Jan Koster eraan toe, omdat Delft net een dorp is. Jan Koster noemt Van den Akker een ‘waardig opvolger’. “En hij is een Delftenaar. Dat vind ik persoonlijk wel belangrijk, dat de Bekendste Delftenaar ook een geboren Delftenaar is”, zegt de 67-jarige sportman en sportschoolhouder.


“Ik vind het leuk en ben trots dat zoveel lezers op me hebben gestemd”, vervolgt Van den Akker. “Omdat ik hier geboren ben en ben opgegroeid, heb ik affiniteit met Delft. Afgelopen jaar zongen we met LA The Voices op de Taptoe Delft en een jaar eerder traden we op tijdens Kerstconcert in Delft, in de Oude Kerk. Dan heb ik toch altijd een trots gevoel van: Ik sta hier in míjn stad. Het is speciaal in Delft op te treden.”


Roy van den Akker zag zijn naam afgelopen jaren steeds verder stijgen in de Top 100 van Bekendste Delftenaren. “Voordat ik in de lijst stond was ik in de horeca wel bekend, maar verder niet echt. Nadat ik met LA The Voices vaker op tv kwam, maakte ik meteen een flinke sprong in de lijst.” Momenteel is Van den Akker minder op tv te bewonderen, maar veel Delftenaren weten inmiddels wie hij is. “Als ik naar de kapper ga, word ik wel herkend.”

Dat vindt hij ‘niet perse leuk’. “Maar ik vind het ook niet erg. Ik zing niet voor de bekendheid en ik heb nooit de wens gehad om beroemd te worden. Het is meer iets dat erbij hoort. Ik vind het ook niet erg een handtekening uit te delen of op de foto te gaan. Gisteren, na onze show, waren we echter nog anderhalf uur bezig omdat mensen met ons op de foto wilden. Daarna ben je het wel een beetje zat.”


Van den Akker leeft momenteel van de muziek. Hij begon ooit bij de Buddy’s, speelde in musicals, is druk met een grote dinnershow in Aalsmeer en had vorig weekend het laatste optreden van de theatertour met LA The Voices. “Er zijn miljoenen mensen die onze muziek vreselijk vinden, maar er zijn er ook heel veel die het wèl heel goed vinden. Nee, het gaat me voor de wind. Ik mag niet klagen. Ik heb nog nooit een normale baan gehad, maar altijd met zingen m’n geld verdiend. Ik doe wat ik leuk vind en heb van mijn passie m’n beroep gemaakt. Maar, ik moet toegeven, ik kan verder ook niets anders.”

Roy van den Akker wil iedereen bedanken die vorige maand heeft gestemd en zijn naam heeft ingevuld. “Ik ga jullie niet allemaal trakteren, maar allemaal bedankt en volgend jaar weer”, besluit hij.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12