Afbeelding

Roy van den Akker is de Bekendste Delftenaar van 2014

Algemeen

Editie: Week 52, Jaargang 22 |

Roy van den Akker, de Bekendste Delftenaar van 2014, in actie tijdens Kerstconcert in Delft, vorig jaar. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De Delftse zanger Roy van den Akker is door lezers van deze krant verkozen tot Bekendste Delftenaar 2014.

Roy van den Akker, die al zingend flink aan de weg timmert en met LA The Voices landelijke bekendheid geniet, kreeg afgelopen maand de meeste stemmen. Vorig jaar eindigde hij nog op een tweede plek, achter Jan Koster. De sportman pur sang zal zijn opvolger binnenkort de prijs, een bronzen beeldje van Hugo de Groot, overhandigen. Koster zelf eindigt dit jaar op een keurige vierde plek.

De tweede plek is dit jaar voor Nachtburgemeester Leo Quack, die veelvuldig in de Delftse binnenstad en de krant Delft op Zondag te zien was. Aad van der Hoeven, die afgelopen jaar weer druk was met het promoten van de bierhistorie van Delft, vertoeft dit jaar op de derde plek. De top 5 wordt afgesloten met burgemeester Bas Verkerk, die hiermee één plekje op de ranglijst daalt. Vaste top 10-klant Martin Stoelinga eindigt dit jaar op een zesde plek, gevolgd door historicus Joop de Blij, die hiermee terugkeert in de top 10. Ditzelfde geldt voor muzikant Erwin Beijersbergen op plek 8 en Kerdy van Vuuren op plek 10. Vorig jaar eindigde de Delftse kunstenares nog op plek 20. Chris Oomen van DSW eindigt hoger dan in de Quote 500: in de Delftse lijst der lijsten staat hij op de negende plek.
Zoveel nieuwe namen in de top 10 betekent dat er even zoveel Delftenaren uitduikelden. Zoals Milène Junius, vorig jaar nog wethouder en op plek 10, momenteel ‘slechts’ raadslid en 30ste op de lijst der lijsten. Herman Weyers verhuisde van plek 8 naar 11, muzikant Roel van Velzen van 7 naar 13.

Nieuwe binnenkomer
Hoogste nieuwe binnenkomer is Lucie Cunningham, die zich namens Delft Mama al enkele jaren inzet voor internationale moeders in en rond Delft. Zij komt uit het niets binnen op plek 60. Op plek 62 hebben we met blijkbaar populaire barman Joey Bal eveneens een hoge nieuwe binnenkomer. De kersverse wethouder Ferrie Förster tapt uit hele andere vaatjes, maar kan na enkele maanden op het rode pluche al op een 77ste plek rekenen.
Verder zien we vooral weer veel oude bekenden in de lijst. De één stijgt enkele plekken, de ander daalt wat. Opvallend is ook dat er slecht 19 vrouwen op de lijst prijken, daar waar – als het goed is – vijftig procent van de stad toch van het vrouwelijk geslacht zou moeten zijn. Is het ook in Delft, zoals James Brown ooit al zong, toch vooral ‘a man’s world’?

De krant Delft op Zondag bedankt de duizenden lezers die afgelopen maand de moeite namen hun stem uit te brengen en wenst iedereen, ook de ongeveer 100.000 Delftenaren die dit jaar níet op de lijst staan, alvast een fijne jaarwisseling.

 

Wie is Roy van den Akker?

De Delftse zanger Roy van den Akker zong al op jonge leeftijd. Hij zat in De Buddy’s en zong al mee op verschillende cd’s. Ook nadat hij de baard in z’n keel had gehad, zong Roy van den Akker lustig verder. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium, speelde hoofdrollen in meerdere musicals, zat in verschillende boybands, stond op podia in binnen- en buitenland èn in de finale van het Nationaal Songfestival. Momenteel geniet hij vooral bekendheid als één van de vier zangers van LA The Voices.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!