Afbeelding

Vanaf volgend weekend stemmen op de Bekendste Delftenaar 2014

Algemeen

Editie: Week 47, Jaargang 22 |

Jan Koster (links) kreeg de bronzen Hugo, de prijs voor de Bekendste Delftenaar, begin dit jaar uitgereikt door nachtburgemeester Leo Quack.

DELFT – Wie gaat Jan Koster opvolgen als de Bekendste Delftenaar? Met die vraag gaan we ons komende tijd bezighouden. De stembussen gaan volgend weekend weer open. Tot die tijd kan iedereen zich bezinnen op de vraag: Wie verdient het dit jaar de Bekendste Delftenaar te worden?

De verkiezing van de Bekendste Delftenaar is voor veel Delftenaren een jaarlijks terugkerende decembertraditie geworden. Lezers van deze krant mogen stemmen op wie volgens hen ‘de bekendste’ is. Wie na het tellen van de stemmen de meeste stemmen heeft gekregen, krijgt de door Loes van der Holst ontworpen bronzen Hugo – en eeuwige roem.


De vraag ‘Wie is volgens u de bekendste Delftenaar?’ wordt door veel mensen verschillend opgevat. De één neemt de vraag letterlijk en stemt op Delftenaren die landelijke bekendheid genieten. De ander bedenkt welke Delftenaar het afgelopen jaar veel in het nieuws was. Weer een ander stemt op Delftenaren die zich inzetten voor een ander en het verdienen eens in het zonnetje te staan, terwijl er ook lezers op vrienden en bekenden stemmen. Het kan en mag uiteraard allemaal.

Talloze redenen
Lezers van deze krant verkozen afgelopen jaren om talloze redenen de meest uiteenlopende stadsgenoten tot Bekendste Delftenaar. De afgelopen tien jaar waren dat sportman Jan Koster (2013), astronaut Wubbo Ockels (2012), Herman Weyers (2011), muzikant Roel van Velzen (2010), stadsdiaken Hans van Bemmel (2009), dierenvriend Truus Feyge (2008), dirigent Pierre van Hauwe (2007), burgemeester Bas Verkerk (2006), Serpo-baas Walter Getreuer (2005) en Wim van Leeuwen (2004). Wie het in 2014 wordt, mag u als lezer bepalen. U heeft nog één week de tijd te bedenken wie volgens u de bekendste mag worden – of een plekje op de lijst heeft verdiend. Stemmen kan namelijk vanaf volgend weekend en is mogelijk tot maandag 22 december. In de krant Delft op Zondag van 28 december wordt bekend gemaakt wie de Bekendste Delftenaar wordt en welke 99 stadsgenoten hem of haar zullen volgen op de lijst.
Stem via de volgende link: /BekendsteDelftenaar2014


Enkele spelregels

-Stemmen kan vanaf zondag 30 november tot maandag 24 december
-Stemmen via internet kan één keer per IP-adres
-Gekopieerde bonnen uit Delft op Zondag tellen niet mee
-Wie al eens de Bekendste Delftenaar was, kan het niet nogmaals worden
-Stemmen kan alleen op mensen, niet op organisaties
-Vul bij het stemmen voornaam, eventueel tussenvoegsel en achternaam van de Delftenaar in

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12