Afbeelding

Bij nacht en ontij

Algemeen

Editie: Week 5, Jaargang 22 |

 

Ik ben vorige week met de familie lekker een weekje naar Spanje geweest.
Het was er goed weer en we hebben er in de zon gelegen: heerlijk! Voor vertrek mocht ik in het nieuwe pand van RODI Media de Bronzen Hugo uitreiken aan Jan Koster, omdat hij de Bekendste Delftenaar van 2013 is geworden. Het was een heel leuke middag. Verder zijn we met het personeel van De Sjees naar de Vrienden van Amstel Live in Ahoy geweest. Dat is ook elk jaar weer een hele happening.
Na terugkomst was afgelopen dinsdag de laatste etappe van spinnen voor Debora. We hebben een prachtig bedrag van 10.300 euro binnengehaald. Je zit daar met een hoop stoere mannen, maar je ziet wel dat als een zieke vrouw over haar ziekte vertelt, ze allemaal een brok in de keel krijgen.
Verder zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het Bluesfestival. Het is mooi om te zien dat we ook in deze lastige tijd 55 optredens hebben gepland. Verder maak ik me wat evenementen in Delft betreft wel zorgen. De strijd tussen het Evenementenbureau en Tussen de Geveltjes kent in mijn ogen alleen maar verliezers. Evenementen als Koningsdag en Lichtjesavond werden prima geregeld door het Evenementenbureau, maar de Gemeente wil hier geen geld meer voor beschikbaar stellen, terwijl ze wel een coördinator voor evenementen in dienst nemen. Dat vind ik vreemd, want die moet je toch ook betalen. Ik ben bang dat we voor evenementen afhankelijk worden van individuen.
Wat me voor de vakantie opviel is de onduidelijkheid bij het parkeerbeleid. De vergunningen zijn peperduur en uiteindelijk kun je er alleen maar mee terecht op het Gasthuisplein en de Paardenmarkt. Verder blijkt dat de parkeerwachters zelf niet op de hoogte zijn van de regels. Ik vind het belachelijk.
Ten slotte wil ik nog even reageren op het feit dat na Ajax – Feyenoord in de Clipper de ruiten eruit zijn geslagen. Ik ben zelf ook ras-Feyenoorder en baal ervan, dit lost niks op. Je zou toch verwachten dat we inmiddels wel wat eelt op de ziel gekweekt hebben. Verder is het een mooie gedachte dat we altijd de eerste zullen zijn die alles gewonnen heeft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12