Afbeelding

Bezoekers van de Markt

vaste rubrieken

Editie: Week 5, Jaargang 23 |

Vrijgevig, dat zijn de marktkooplieden in Delft wel
Ze komt eigenlijk uit Poeldijk, maar heel regelmatig is Skye Bruinen op de Markt in Delft. Ze vindt het een gezellige Markt en meestal koopt ze wel iets te eten. “Een stroopwafel of iets anders lekkers”, zegt ze. Maar deze donderdag heeft ze een wel heel bijzondere reden. Ze is hier om een cabaretavond te promoten. “Een beetje flyeren, maar vooral proberen sponsors te werven onder de marktkooplieden”, legt ze uit. “De opbrengst van onze cabaretavond gaat namelijk helemaal naar Fight Cancer. De artiesten treden die avond ook belangeloos op.” Dat de marktkooplieden in Delft best vrijgevig zijn, dat heeft Skye wel gemerkt. Ze heeft al heel wat ondernemers kunnen overhalen om het evenement ten bate van Fight Cancer te ondersteunen.

´Bijna elke donderdag koop ik op de Markt een haring´
Reitze Jansen komt oorspronkelijk uit Lelystad en is in Delft komen studeren. “Inmiddels ben ik ex-student, maar volgend jaar ga ik verder”, klinkt het uit zijn mond op de Delftse donderdagmarkt. “Mogelijk wordt het psychobiologie en anders het meer algemene University College.” Op de vraag of Reitze vaak op de Markt komt, zegt hij volmondig ja. “Heel vaak zelfs. Ik woon namelijk in een studentenhuis boven een van de cafés op de Markt. Eigenlijk elke donderdag loop ik wel even langs de kramen en bijna altijd koop ik dan een haring. Alleen vandaag niet, want ik moet ergens naar toe.” Reitze vindt het een knusse Markt. Niet zozeer bijzonder, maar wel met gezellige mensen en een prettige sfeer. Het is heel leuk om hier rond te lopen. Delft zelf vind ik een leuke stad, waar ik lekker m´n ding kan doen. Het is geweldig om in het centrum te wonen.”

Even naar de Markt tussen het shoppen door
Sanne Nooteboom en Melanie Smit lopen samen gezellig over de Markt in Delft, langs de kramen met een divers aanbod. Het is jammer dat het deze dag niet zo mooi weer is, maar daar trekken ze zich verder niets van aan. Melanie duwt ook de kinderwagen met haar dochtertje Lina voort. “We komen uit Delft en komen soms op donderdag op de Markt”, klinkt het. “Als we vrij zijn, dan vinden we het wel leuk om hier even rond te lopen.” En het is vooral Sanne die een beetje trek begint te krijgen. “Ik ga zo in elk geval even een snack halen”, zegt ze. “Even een snack halen tussen het shoppen door, ik denk een visje.” Al eerder hebben ze wat gekocht op de Markt. “We zijn net bij de kraam met gedroogde fruitsoorten geweest”, klinkt het uit de mond van Melanie. “We vinden het allebei een heel leuke Markt, alleen een beetje jammer dat het vandaag regent.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12