Marktkooplui blij met hun nieuwe stek aan de Papsouwselaan

Algemeen

Editie: Week 3, Jaargang 22 |

DELFT – Vanwege de verbouwing van de Hoven Passage hebben de marktkramen van de weekmarkt een nieuw plekje aan de Papsouwselaan gekregen. De marktkooplui zijn blij met hun nieuwe stek, maar vinden dat hierover wel wat meer en beter had kunnen worden gecommuniceerd.?

Dat blijkt dinsdagmiddag tijdens een rondgang op de markt. “Het loopt nog niet storm”, zegt Rinus Gugjes van de fietskraam. “Maar het is de eerste twee weken ook twee keer slecht weer geweest.” Gugjes merkt op dat veel Delftenaren nog niet of nauwelijks weten dat de weekmarkt op dinsdag is verplaatst. “Op onze oude plek aan de Martinus Nijhofflaan staat nog niets vermeld, dat speelt ons parten.” Qua locatie vindt hij de parkeerplaats aan de Papsouwselaan een vooruitgang. “De bereikbaarheid en de verdeling van kramen is goed. Bovendien kun je hier prima parkeren, dus ook dat is voordelig.” Nico Heiker van Dierendingen is ‘heel positief gestemd’ over de nieuwe plek. “Ik denk dat er hier beter uitziet. We staan allemaal netjes bij elkaar en beter in het zicht. De mensen moeten alleen nog even wennen en je kraam weten te vinden. Maar ik denk dat het hier hartstikke leuk wordt en de loop en straks goed in komt. Het zou goed zijn als je groot in je krant zet dat we hier voortaan staan.”?

Richard Bakker van Bakkerij ’t Stoepje vindt de nieuwe plek ‘leuker dan de vorige locatie’. Ook hij is echter kritisch over de bekendheid die hieraan is gegeven. “De communicatie naar de mensen was slecht, dat hadden ze beter kunnen oppakken. Op de oude locatie komen volgende week borden dat we voortaan hier aan de Papsouwselaan staan. Die borden hadden er beter vorige week al kunnen staan. Ik heb er echter vertrouwen in dat het helemaal goed gaat komen en de klanten ons steeds beter weten te vinden.”?

Piet van Diemen van de kraam van Holland Kaascentrum heeft namens de marktcommissie vele gesprekken over mogelijke nieuwe locaties gevoerd. Hij is tevreden over het resultaat van al die gesprekken. “Tot nu toe wordt deze plek redelijk positief ontvangen”, reageert hij. Wel zijn er volgens hem nog wat schoonheidsfoutjes. “Maar het is een utopie dat alles meteen goed gaat. Een verplaatsing is verder nooit gewenst, omdat je het oude vertrouwt. Maar de manier waarop alles is geregeld; dat is positief. Op de vorige plek hadden we wat gaten en was het wat behelpen. Hier staat iedereen lekker bij elkaar en de voorzieningen zijn goed.” Binnenkort wordt dit deel van de parkeerplaats volgens hem bestraat en komen er ook ankers om de kramen aan te bevestigen. Van Diemen vindt het mooi dat er op de nieuwe locatie nieuwe marktkooplui met andere producten bij zijn gekomen. “Zodat hier op de markt nu ook bloemen, sokken en ondergoed worden verkocht.”?

Gert-Jan van Bloemenhandel Chaqurel is blij met de nieuwe plek. “Eerst stond ik een beetje aan de buitenkant, nu sta ik meer tussen de kramen. We staan hier sowieso wat dichter bij elkaar.” Verder is het wat de handel betreft nog niet spectaculair. “Maar januari is voor de bloemenhandel nooit zo’n goede maand.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12