Afbeelding

Organisatoren genieten van het plezier van schaatsbaanbezoekers

Algemeen

Editie: Week 1, Jaargang 22 |

Robin en Nannette Verschoor vonden het weer een geslaagde editie van de DSW Schaatsbaan.

DELFT – De DSW Schaatsbaan staat ook dit weekend nog op de Beestenmarkt, maar de krant Delft op Zondag blikte op oudejaarsdag alvast met de organisatoren Robin en Nannette Verschoor van Nota Bene terug op de afgelopen vier weken.
De bezoekersaantallen waren deze editie, vertelt Nannette, net zo wisselvallig als het weer. “Er waren dagen dat het de hele dag regende”, vertelt ze. “Maar er waren ook enkele absolute topdagen, zoals Tweede Kerstdag en vorige week zondag. Toen hadden we een bezoekersaantal van 1200, een record.” Schaatsbaas Robin Verschoor merkt op dat er dagen waren dat er meer personeel dan bezoekers op de baan was. “We merken bovendien dat het publiek meer gepast komt schaatsen. Een gezin van drie personen koopt eerder een strippenkaart, waarmee ze twee keer kunnen schaatsen. Mensen gaan bewuster met hun geld om. Daarnaast zagen we dat veel ondernemers uit Tanthof en Vrijenban kaarten afnamen en gebruikten voor klantenacties. Die kaarten hebben ze via hun ondernemersvereniging met budget uit het Ondernemersfonds Delft verkregen.”


De sfeer op de schaatsbaan was dit jaar heel prettig. “Ik vind het publiek de afgelopen jaren gezelliger, relaxter en verdraagzamer geworden”, zegt Robin Verschoor. “Mensen komen hier echt heen om lol te maken, wat ook regel één van de schaatsbaan is.” Nannette vindt het mooi om bij steeds meer horecaondernemers op de Beestenmarkt enthousiaste geluiden over de schaatsbaan te horen. “Een aantal van hen liet weten in hun zaak wel te merken dat er een schaatsbaan is. Dat is leuk om terug te horen. Net als dat het leuk is om te horen dat bezoekers het spannend vinden dat de baan er elk jaar weer anders uit ziet.” Robin: “Ook kregen we veel positieve reacties op het schaatscafé, dat we samen met Antoinette Wijffels van Lijm & Cultuur hebben ingericht.” Er waren volgens de organisatoren jaren dat de groep jeugdigen van ongeveer 13 tot 16 jaar oud zich nauwelijks liet zien op de schaatsbaan. “Maar die groep is weer helemaal terug. Dat is alleen maar leuk”, vindt Nannette. Populair waren de junior dj-avonden, waarvoor jonge dj’s zich aan kon melden. Dat idee was een schot in de roos. Tegenslagen waren er helaas ook. Vooral tijdens de opbouw, toen een stuk folie lek ging en water wegstroomde. Daardoor begon de officiële opening helaas iets later dan gepland.

Hoogtepunten
Gelukkig waren er meer hoogtepunten. Zoals de kwalificatiewedstrijden van de IJSTIJD! Winterspelen, een project van de KNSB waar 22 schaatsbanen in Nederland aan meedoen. Elke baan mag een team mee laten doen aan de landelijke finale in het Olympisch Stadion. Twintig kinderen waren daarom op een zaterdagmorgen naar de DSW Schaatsbaan gekomen om zich te kwalificeren. “Als je zag hoe enthousiast zij die ochtend bezig waren”, vertelt Nannette. “Mooi om te zien. Helemaal leuk is het als je vervolgens hoort dat sommigen ooit hier op onze baan hebben leren schaatsen.” Bovenal genoot het ondernemersechtpaar van het plezier dat van gezichten van bezoekers afstraalde. “Ik zie, als ik hier nu naar buiten kijk, vier meiden die lol hebben en ravotten met jongens. Als je hier gaat zitten en naar de baan kijkt; daar krijg je energie van.”


Het is een misvatting dat ze ondertussen slapend rijk worden van de schaatsbaan. “Veel mensen weten niet dat we als bedrijf elk jaar voor zo’n 300.000 euro risico lopen met de organisatie van zo’n schaatsbaan. Dat moet je toch in een maand terug zien te verdienen”, geeft Nannette aan. “Dat is altijd een onwijze uitdaging, maar die gaan we graag aan.” Sommigen denken dat Robin en Nannette met hun bedrijf Nota Bene alleen de schaatsbaan organiseren en de rest van het jaar achterover kunnen leunen. “Het is eerder andersom. We kunnen dit juist doen omdat we de rest van het jaar óók hard werken”, weet Nannette. Collega-ondernemers zien dat vaak wel. “Er zijn zat ondernemers die - als ze me hier ’s ochtends vroeg en ook ’s avonds laat zien - zeggen: Ben je er alweer?”, zegt Robin. Die moeite is niet voor niets. Want, zegt Nannette: “Ik merk wel dat steeds meer ondernemers het waarderen dat we dit doen en inzien dat de schaatsbaan een waarde heeft voor de stad. Hopelijk is bij de volgende editie te zien hoe ondernemers die waardering omzetten in ondersteuning”, besluit Nannette.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12