Afbeelding

Sfeerverhogende schaatsbaan krijgt eenmalige donatie van BOB

Algemeen

Editie: Week 46, Jaargang 22 |

Joost Verhoeff van BOB (links) en Robin Verschoor (rechts) op de plek waar het over drie weken allemaal gaat gebeuren.

DELFT – Het Bestuurlijk Overleg Binnenstad (BOB) heeft een eenmalige financiële donatie gedaan aan de DSW Schaatsbaan op de Beestenmarkt. Schaatsbaanorganisator Nota Bene is er blij mee.


Ondernemers- en winkeliersverenigingen van de binnenstad bundelden zich afgelopen jaar in één overkoepelend platform: Stichting BOB. Deze organisatie doet haar best om met gelden vanuit de Gemeente Delft en het Ondernemersfonds Delft de Delftse binnenstad nog leuker te maken. De schaatsbaan op de Beestenmarkt is een uitstekend voorbeeld van een initiatief dat positief uitpakt voor het centrum van de stad, geeft BOB-voorzitter Joost Verhoeff aan. “Wij vinden het belangrijk dat de schaatsbaan er weer komt. Een schaatsbaan zorgt ook voor spin off voor ondernemers in dit gebied. Zeker in een maand als december verwacht je als bezoeker van de binnenstad dat er meer gebeurt dan sfeerverlichting. De schaatsbaan is een mooi initiatief, het zorgt voor een schitterende ambiance.” Juist die sfeer, benadrukt Verhoeff, is belangrijk in een tijd dat steeds meer mensen hun inkopen via internet doen. “Er is sprake van een klimaatverandering; de consument winkelt anders en gaat daarom op andere gronden de stad in. Beleving en ambiance zijn zodoende veel belangrijker geworden. Leegstand van winkels is in Delft redelijk laag, omdat ondernemers en winkeliers zich hier nog graag vestigen. Juist vanwege de ambiance in Delft waar winkeliers, horeca, evenementenorganisatoren en ook de culturele tak samen voor zorgen.”

Blij
Nota Bene is blij dat BOB het belang van de schaatsbaan inziet èn een donatie heeft gedaan. “Ik ben misschien nog wel blijer met het feit dát BOB meedoet, dan met het bedrag”, geeft Robin Verschoor van Nota Bene aan. Als voorzitter van de afdeling Vrijenban van het Ondernemersfonds Delft weet hij hoeveel aanvragen zulke organisaties krijgen. “Je moet daardoor keuzes maken, want er is niet overal geld voor. Dan ben ik extra blij dat zo’n organisatie, waarin alle winkeliers en ondernemers in de binnenstad zijn vertegenwoordigd, de schaatsbaan wil steunen.”


Mede dankzij de steun van Delftse ondernemers is het elk jaar mogelijk een schaatsbaan op de Beestenmarkt te realiseren. Met succes. Elk jaar weer genieten duizenden Delftenaren en regiogenoten hier van winterse ijspret op en rond de baan en alle activiteiten die eromheen worden georganiseerd. Wie niet wil schaatsen, kan ook gewoon komen kijken hoe anderen dit doen – of wat eten of drinken in het schaatsbaancafé. “Winkeliersverenigingen uit andere steden komen naar Delft om naar dit Delftse model te kijken”, zegt Verschoor. “In Rotterdam, bijvoorbeeld, moet iedereen entree betalen. Hier niet, zodat iedereen ernaar kan kijken. Dat geeft alleen maar meer sfeer.”
De DSW schaatsbaan is dit jaar weer van 5 december tot 5 januari op de Beestenmarkt te vinden. Meer weten? Kijk dan op de website www.schaatsbaandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12