Afbeelding

Opbouw schaatsbaan gaat sneller dan verwacht, vanaf vrijdag mogen we weer

Algemeen

Editie: Week 48, Jaargang 22 |

Een jonge Delftse kan niet wachten tot de schaatsbaan er ligt en neemt alvast een kijkje.

DELFT – Weer of geen weer, iedereen kan zich weer opmaken voor een portie winterpret. Vanaf vrijdag 5 december kan namelijk weer worden geschaatst op de DSW Schaatsbaan op de Beestenmarkt. Afgelopen maandag begon de opbouw van de baan.

Als we woensdag rond het middaguur een kijkje nemen zijn al bergen werk verzet. De fundering is gelegd, het horecadeel staat al fier overeind en ‘schaatsbaas’ Robin Verschoor van organisator Nota Bene loopt tevreden rond. En geeft aanwijzingen. “Wouter, hij komt op het eerste oogje”, roept hij richting één van de mannen die hier vandaag sjouwen, sleutelen en opbouwen. “Je ziet het; het is allemaal maatwerk”, vervolgt hij. “Maar het gaat goed. Het is droog en goed weer. We zijn maandagmorgen begonnen en pakken het anders aan dan voorgaande jaren. Voorheen deden we de ene dag elektra, de volgende dag het water, dan de tent. Nu dachten we: We kunnen ook meerdere dingen tegelijk plannen.” Dat pakte goed uit. Drie ploegen met specifieke kwaliteiten werkten als één ploeg en de organisatie lag woensdag al voor op schema. “Dan zie je weer dat samenwerking vruchten afwerpt.”


Op de achtergrond klinkt gekletter van stalen buizen die op hun plek worden gelegd. De aanwijzingen van Robin Verschoor, staand naast een kar vol met heaters, klinken er desondanks bovenuit. “Ik heb het hele draaiboek in m’n hoofd. Dan leg ik uit wat waar moet komen, soms is daarbij aansturing nodig. Maar als ik morgen onder de tram kom, dan komt er alsnog een schaatsbaan, want alles staat in het draaiboek en ook anderen weten dan hoe het moet.”

Bijzonder
Bijzonder aan de schaatsbaan van dit jaar is dat er nauwelijks bijzonderheden in zitten, zoals schansjes, slootjes en schommels. “Het wordt een gewone schaatsbaan”, kan Verschoor verklappen. Aan al die bijzonderheden die in het ijs moeten worden verwerkt hangt namelijk een flink prijskaartje en uiteindelijk gaat het er toch om dat bezoekers kunnen schaatsen en lol hebben met elkaar. Daar draagt ook het flinke en bijna dagelijkse aanbod aan bijzondere activiteiten aan bij. Wat ook anders is, is dat organisator Nota Bene nog meer dan voorheen met lokale partijen samenwerkt. “Zo wordt de schaatsbaan steeds lokaler, daar ben ik blij om.”


De reacties van voorbijgangers en andere geïnteresseerden die even komen kijken zijn tot nu toe louter positief. “Ze vinden het mooi dat de schaatsbaan er weer komt. Het grappige is wel dat we dit alles zo snel opbouwen. Er kwam een collega langs die zei: ‘Ik heb m’n zaak laatst verbouwd, daar waren we drie maanden mee bezig en het is nóg niet klaar. Jullie bouwen in tien dagen een schaatsbaan’.” Toch is het geen sinecure dat zo snel te doen. “Je hebt wel met een strakke planning te maken.” En omdat het vooral veel fysiek werk is, gaan de mannen om 1 uur even pauzeren bij Wijnbar Barrique. Er is ’s middags nog genoeg werk te verrichten. Maar gelukkig wordt er ook veel gelachen. “Weet je waarom? Het is mooi weer en alles gaat goed.”


De openingsmiddag van de DSW Schaatsbaan is op 5 december en duurt van 15.00 uur tot 22.00 uur. De opening wordt om 15.00 uur verricht door de Pietenpand. Zij reiken de prijzen van de schaatsbaan kleurplatenwedstrijd uit. Alle Sinterklazen en pieten schaatsen de openingsdag helemaal gratis. Om 22.00 uur begint de Junior DJ Night. Kijk voor nog veel meer informatie op de website www.deschaatsbaan.nl of volgende week in de Schaatsbaankrant die verschijnt in de krant Delft op Zondag.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12