Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 33, Jaargang 22 |

Tunnelvisie en optimisme
DELFT - Het artikel ‘Hoe tunnelvisie, optimisme en de crisis Delft diep in de schulden brachten’ in de krant Delft op Zondag van vorig weekend maakt overduidelijk waar het in Delft aan schort. Niets rechtvaardigt het aangaan van onverantwoorde financiële risico’s, zeker een financiële crisis niet. Iedereen weet dat er om de zoveel tijd een financiële crisis uitbreekt, dat kan geen verrassing zijn. Delft is een stad die al jaren gebukt gaat onder een democratische crisis. Niets of niemand lijkt hier de macht te controleren of ter verantwoording te roepen. Als ik een raadsvergadering volg via het internet, dan krijg ik het gevoel in een bananenrepubliek te zijn. De inbreng van de coalitiepartijen beperkt zich steevast tot het in de hemel prijzen van allerlei plannen. Een positieve uitstraling en deelname aan de groep vrienden van de wethouder lijkt belangrijker dan de taak van een raadslid. Als een van de leden van de oppositie zijn taak als raadslid oppakt, dan kan hij rekenen op een coalitie die als getergde wespen reageert. De oppositie is volkomen machteloos en alles en iedereen kijkt toe hoe hen het werk onmogelijk wordt gemaakt. Niets of niemand is nog in het openbaar ter verantwoording te roepen omdat bijna elk dossier onder geheimhouding valt. Is het geen volkomen nederlaag voor de democratie als gemeenteraadsleden hun controlerende taak niet op willen of kunnen pakken? De pers en de burger mogen het met eufemisme en reclametaal doen, maar worden zoveel mogelijk van de feiten vandaan gehouden. Helaas zal de stad Delft een gigantisch pakket aan bezuinigingen te verwerken krijgen die iedere Delftenaar pijn gaan doen. Dit is het resultaat van onverantwoord optimisme, waarin men de realiteitszin verloor. Had men zich niet veel eerder moeten realiseren dat niemand erbij gebaat is als Delft zich straks gedwongen kapot moet bezuinigen?

J.M.T. van der Linden, Delft


Compliment
DELFT - Het ligt geenszins in mijn aard, maar ik wil Delft op Zondag toch graag een compliment geven voor haar berichtgeving over de lokale politiek. Al enige maanden valt me op dat de redactie hier prioriteit aan geeft. En hoe terecht is dat. Het houdt de politiek scherp. Verder worden wij zo goed op de hoogte gehouden over allerlei zaken die op dit gebied spelen. Neem nu het hoofdartikel over de financiële crisis in de laatste editie. Jesper Neeleman schotelde ons in heldere bewoordingen een overzichtelijk beeld hiervan. Met belangstelling zie ik het tweede deel  tegemoet. Ga zo door, het houdt de lezers op de hoogte en onze politici bij de les.

Ton Milani, Delft


Hondenuitlaatstrook
DELFT - Ik wil graag reageren op de ingezonden brief van Alphons de Wit Sr. uit De Lier. Het eerste wat ik dacht: daar gaan we weer met de hondenpoep! Stook het vuurtje maar weer op, maar doe dat lekker in De Lier! Beste Alphons, ik ben dus één van die smerige hondenbezitters die jouw stukje leest. Een stukje met verkrampte humor en onsmakelijke informatie over hoe je op de wereld terecht bent gekomen. Waarom moeten wij dit weten als je over hondenpoep bezig bent? Was het groot feest toen je geboren werd of bedoelde je de bloemencorso? Ik hoop het laatste, want ik word niet vrolijk van je. Ik kan je vertellen dat ook in De Lier uitlaatstroken zijn. Goed lezen: uitlaatstroken! Hier in Delft hebben wij uitrenvelden en uitlaatstroken. Op de uitlaatstroken is het niet nodig om de poep op te ruimen. Vandaar de enorme hoeveelheid Fons! Bij de uitrenvelden staan wel containers. Maar mensen die anti-hond zijn kunnen dit niet weten. Niet alle mensen die niets met honden hebben mekkeren, de ergste zijn die die een sneu stukje gaan schrijven. Misschien klink ik als een kreng - ben ik misschien ook wel - maar als er gewoon maar wordt gezegd dat wij hondenbezitters smerige mensen zijn word ik boos. Had je je maar eerst moeten verdiepen hoe een en ander in elkaar zit alvorens grote onzin te gaan schrijven. Misschien een cursus journalistiek?

R. Oosterhoff, Delft


Hondenuitlaatstrook (2)
DELFT – Ik las de ingezonden brief van Alphons de Wit sr. in de krant van zondag 10 augustus. De heer De Wit haalt een paar dingen door elkaar. De hondenuitlaatstrook - de naam zegt het al - is bedoeld om je hond uit te laten en je mag daar alles laten liggen, want de Gemeente ruimt dit op met een poepzuiger. Verder in de stad moet je de poep van de hond opruimen. Op het uitrenveld  -ook deze naam zegt het al - mag je hond los rennen en moet je ook de poep opruimen. Dus dat de mensen waaronder de heer De Wit tussen de poep zaten en stonden is in dit geval niet de schuld van de hondeneigenaren maar van de Gemeente. Zoals opgemerkt door de heer De Wit lag er blijkbaar al heel lang poep zonder dat dit opgeruimd was. Het zou in elk geval één keer per maand gebeuren. Het is ook vreemd dat de Gemeente, wetende dat er zoveel mensen komen voor de bloemencorso, niet extra geruimd heeft. Wel vind ik dat als je zo nodig in een hondenuitlaatveld moet gaan zitten, dat je dan niet moet jammeren dat er poep ligt. Ben het wel met iedereen eens dat de poep beter opgeruimd moet worden in de rest van de stad en dat dit de taak van de hondeneigenaar is.

Hetty Elmendorp, Delft


Wielrenners
DELFT – Vorige week zondag was het lekker weer om te gaan sporten, dus ben ik gaan hardlopen. Aangekomen bij de Schipluidense Vaart, ter hoogte van de brug over de A4, komt er een     pelotonnetje van 20 á 25 wielrenners met een gangetje van 30 à 35 kilometer per uur aangereden vanuit Schipluiden. Het fietspad vernauwd hier enigszins. Een oudere man op de fiets komt mij tegemoet en schrikt zich rot van de schreeuwende wielrenners en knijpt verkrampt in zijn stuur om maar niet van de weg gereden te worden. Ik kon makkelijk de graskant in om de heren wielrenners te ontwijken, die schreeuwend en bellend iedereen proberen te passeren. Op dat moment waren er nog meer mensen die gebruik maakten van dit fietspad, recreatief fietsers en hardlopers. Sporten is prima natuurlijk, maar hou wel rekening met andere weggebruikers. Knijp als wielrenner een keer in die rem, in plaats van als een idioot op je fiets te gaan zitten schreeuwen in een pelotonnetje waarvoor iedereen maar uit de weg moet gaan. Dit is niet de eerste keer dat ik me eigen hier mateloos aan erger.

L. Roessen, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12