Wat IK zeggen WIL

  vaste rubrieken

Editie: Week 51, Jaargang 22 |

Zeurpiet
DELFT - De heer Bert Barnhoorn moet op een hutje op de hei gaan wonen. Hij woont op het Bastiaanplein en klaagt over het geluid van de muziek met Lichtjesavond, schrijft hij in de krant Delft op Zondag van 14 december. Hij heeft kennelijk een decibelmeter in huis, want hij weet precies het aantal decibellen te noemen, zowel binnen als buiten. Als je dus zo’n decibelmeter koopt zegt dat al genoeg over de heer Barnhoorn. Ook stapte de heer Barnhoorn naar de rechter omdat hij last had van de geur van de gistfabriek. Hij woont op meer dan een kilometer van de gistfabriek af! De rechter vond het niet aannemelijk dat hij bij zijn huis enige hinder van betekenis ondervindt. Ik denk dat de heer Barnhoorn moet gaan verhuizen, het liefst uit Delft als dat mogelijk is.
J.A de Klerk, Delft

Reinier de Graafweg
DELFT - Naar aanleiding van uw artikel in de krant van 14 december,  waarin uw verslaggever vermeldt dat veel bewoners de voordelen zien van het verbreden van de Reinier de Graafweg, vraag ik mij af bij welke inloopavond hij is geweest. Ik als buurtbewoner was ook aanwezig en 95 procent van de aanwezige buurtbewoners waren en zijn er tegen. Dus hoop ik dat uw verslaggever voortaan beter naar de buurtbewoners luistert en de juiste berichtgeving in zijn artikel plaatst.
Joop Heiligers, Delft

Zetelroof?
DELFT – Ik wil graag reageren op het ingezonden stuk van Gijs Peperzak, die de klok heeft horen luiden en niet weet waar de klepel hangt inzake de zogenaamde zetelroof van Jos van Koppen. Jos van Koppen is een zeer integer persoon. Daar is niets op aan te merken. Hij heeft de juiste beslissing genomen door uit Onafhankelijk Delft te stappen. Mensen stemmen op Onafhankelijk Delft om Martin Stoelinga te ondersteunen zo schrijft de heer Peperzak het . Maar welke steun is dat nu? Martin Stoelinga is een hobby-politicus en weet niet hoe  politiek werkt, hij komt zelden op vergaderingen binnen zijn partij en in de raad. Hij roept af en toe wat rond wat fout is. Ook de kiezer wordt door hem op het verkeerde been gezet. Tijdens de gemeenteraadverkiezingen meldde hij zijn vele goede resultaten die hij zou hebben behaald in de afgelopen verkiezingsperiode. Vele zaken werden volkomen uit de duim gezogen. Jos van Koppen heeft vele malen Martin Stoelinga  in de rij moeten zetten inzake zijn ondoordachte politieke beslissingen  en dat zinde hem niet, waaruit een hetze ontstond rondom Jos van Koppen. Dat was niet de eerste keer dat Jos van Koppen dit overkwam. De heer Peperzak is van mening dat Jos van Koppen zijn middelvinger opsteekt tegen alle Delftenaren. Nee, Jos van Koppen stak zijn vinger op tegen Onafhankelijk Delft en dat is andere koek. Het gaf de doorslag doordat er vanaf de publieke tribune, in de gemeenteraad, hem  onfrisse zaken werden toegeroepen. Ik wens de heer van Koppen een grandioze carrière toe in onze gemeenteraad, waar politiek besef de boventoon voert. Deze hetze rondom Van Koppen is een aanfluiting gezien datgene wat hij voor de fractie heeft betekend.

Dick Koning, Delft


LED-lampjes
DELFT - Al bijna dertig jaar passeer ik als automobiliste de kruising van de Voorhofdreef en Bosboom Toussaintplein zeer regelmatig. Het is nog nooit zó gevaarlijk geweest als na de aanpassing op de Voorhofdreef. Welke ‘slimmerik’ heeft het in zijn domme hoofd gehaald om de uitvoegvakken af te sluiten door middel van een ononderbroken streep? Voorheen kon je, komend vanaf de N470 en rechtsaf slaand naar het BT-plein, zo'n 30 meter voor de kruising rustig naar rechts en kon je al ruim van tevoren kijken of er fietsers en/of wandelaars waren en hierop anticiperen. Nu moet je opletten of het verkeer achter je er wel erg in heeft dat je afslaat. Dat leidt meer af en dit heeft de veiligheid voor het langzame verkeer zeker niet verbeterd. Ik ben benieuwd hoe goed de lichtjes straks in de zomer zichtbaar zijn!
Trees Immers, Delft

Synagoge
DELFT - Van hier af kan je de Nieuwe Kerk zien waar de Vader des Vaderland rust. Ik sta voor de synagoge waar nu al dagen gepatrouilleerd wordt door de politie. Dat het nodig is bezorgde me een golf van verdriet, iets wat ik hoopte nooit meer mee te maken. Het brak open als een etterend gezwel en maakte me misselijk. Nu weten we het wel! Net zoals onze ouders niet wisten wat ze tegen de haat moesten doen  voel ook ik me machteloos. Met de hulp van Delftse burgers is de synagoge weer dienstbaar geworden. Nu wordt de synagoge en waar ze voor staat bedreigt.
Ik roep onze stadsgenoten op zich uit te spreken en niet in de naam van God elkaar te beschadigen. Hier is de maat vol. We kunnen geen Kerstfeest, Chanoeka of Suikerfeest vieren terwijl we elkaar naar het leven staan.
Else Oeseburg Broers, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1