Afbeelding

Even Bellen Met...

vaste rubrieken

Editie: Week 14, Jaargang 21 |

 

Samantha van Velzen van Café Waldi’s

Op 13 april organiseert Samantha een touwtrektoernooi. De opbrengst van de wedstrijden en tien procent van de dagomzet gaan naar de Cliniclowns.

-Wat hebben Cliniclowns en touwtrekken met elkaar te maken?
“Weinig. We wilden iets doen voor een goed doel. Niet alleen om geld op te halen, maar ook om het in het zonnetje te zetten. We zochten een doel voor kinderen. Tegenwoordig krijgen grote clubs zoals KiKa veel aandacht. Een stichting als de Cliniclowns wordt daardoor soms een beetje vergeten. Dit is de eerste keer dat het café zoiets organiseert. We krijgen veel enthousiaste reacties van vrijwilligers en mensen die de loterij sponsoren. We vinden het nu al zo leuk dat we er een jaarlijks evenement van willen maken.”

‘TOUWTREKKEN DEED IK VROEGER AL OP SCHOOL’

 

-Waarom touwtrekken?
“Mijn moeder is eigenaar van het café en zij wilde eens een andere associatie met haar zaak dan bier. Iets sportiefs. Tja, voetballen gaat niet voor de deur op de Wateringsevest. Touwtrekken deed ik vroeger al op school en vond ik erg leuk. Zo kwamen we op het idee.”

-Doe je zelf mee?
“Ik wil het wel proberen, maar of ik daar ook tijd voor heb? Er worden die dag ook andere activiteiten georganiseerd, zoals schilderijtjes verven voor de kinderen. Ik ga dat coördineren. Wel is er een team vanuit het café zelf. Trouwens, ik weet niet of ik zo’n goede deelnemer zou zijn. Ik kan niet zo goed tegen mijn verlies...”

-Moet je sterk zijn om mee te doen?
“Natuurlijk niet. Jongeren, ouderen, vrouwen… Iedereen is welkom om te laten zien dat hij of zij achter het goede doel staat. Het is vooral voor de fun, maar er valt wel iets te winnen: een wisselbeker.”

-Kunnen mensen zich nog opgeven?
“Ja, dat kan tot woensdag 10 april. Een team bestaat uit zes deelnemers. Per wedstrijd zijn er vier aan het trekken en zitten er twee op de reservebank. Er kunnen nog aanmeldingen bij. We hebben een paar bedrijven en een netwerk van zzp-ers die meedoen. Maar het mag bijvoorbeeld ook een team van familieleden, voetballers, studenten of leerkrachten zijn. Voor het deelnamegeld hoef je het niet te laten. Dat is 25 euro per team.” 

-Wat verwacht je van de dag?
“Dat is in crisistijd moeilijk te voorspellen. Ik hoop tussen de duizend en 1500 euro op te halen. De Cliniclowns zijn de hele dag aanwezig. Ik kijk uit naar het moment dat ik hun de waardecheck kan overhandigen.” (JN)

Meedoen? Opgeven kan in het café zelf of via de social media van Waldi’s.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12