Afbeelding

Jubilerend voorzitter Leen van den Hooff geniet bij Excelsior

Algemeen

Editie: Week 6, Jaargang 23 |

Leen van den Hooff vindt dat iedereen iets moet doen wat hij leuk vindt. (foto: Marijn Abbenhuijs)

DEN HOORN - Leen van den Hooff moet de 60 nog passeren, maar is dit jaar wel al 25 jaar voorzitter van korfbalclub Excelsior. Het komt omdat hij liefhebber is en veel waarde hecht aan de continuïteit van een vereniging. “Ik wil weten wat er gebeurt.”

Door: Marijn Abbenhuijs

Leen van den Hooff leunt op de tafel in de hoek van de kantine van Sporthal de Hoornbloem in Den Hoorn als hij vertelt over zijn band met de korfbalsport. “Mijn buurjongens korfbalden en dat vond ik maar niets”, is hij eerlijk. “Ik voetbalde. Mijn vrouw korfbalt en zo kwam ik in aanraking met deze vereniging. Ik liep er twee dagen rond en ik voelde me thuis. Als je ervoor open staat, is Excelsior een club waar je direct een plekje krijgt. Iedereen hoort erbij. Dat zeg ik ook als nieuwe leden aan me vragen hoe Excelsior is. Binnen drie weken weet je of de club bij je past.” Van den Hooff deed financieel werk toen Excelsior een penningmeester zocht. Hij was toen 24, maar zei volmondig ja. Negen jaar later was ook het voorzitterschap een uitdaging die hij graag aan wilde gaan. “Mijn oudste dochter korfbalde op dat moment ook, dus ik liep de hele dag op de club rond. Ik wilde me graag voor de club inzetten.” Dat doet hij 25 jaar later dus nog steeds. “Dat hou je alleen vol als iedereen zijn taak uitvoert. Je doet het écht met z’n allen. Ik vind dat iedereen iets in zich heeft en dat iedereen dat ook tot uiting kan brengen. Als je maar iets doet wat je leuk vindt.”

Dat geldt niet alleen voor het bestuur. De voorzitter vindt het ook belangrijk dat de ouders van de jeugdleden het leuk vinden op de vereniging. “Als zij het leuk vinden om op de club te komen, stimuleren ze hun kinderen meer. Daarvoor is het vooral belangrijk dat je weet wat er binnen de vereniging gebeurt. Ik ben vier of vijf dagen per week op de club en spreek veel mensen.” De voorzitter behandelt al 25 jaar lang iedereen gelijk. “Een kampioenschap is voor de B3 even belangrijk als voor de A1. Ze doen er ook evenveel voor, alleen is het bij de A1 vaak allemaal wat beter geregeld. Ik probeer daar geen onderscheid in te maken. Als B3 kampioen is geworden, huldig ik dat team met net zoveel enthousiasme als bij de A1.” Toch noemt Van den Hooff de promotie in de zaal naar de overgangsklasse en het kampioenschap op het veld als twee van zijn hoogtepunten. “Maar de bouw van het clubhuis is mijn absolute hoogtepunt. Dat had de meeste voeten in de aarde. Het is een zware beslissing geweest, maar iedereen snapte het. Hoe we vervolgens vier weken lang met 25 man elke avond aan de binnenkant van het clubhuis hebben gewerkt om het op tijd af te krijgen voor de competitie, maakt me trots. We hebben toen als club zelf onze nek uitgestoken.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12