Afbeelding

SV Den Hoorn volop in de running om de leukste amateurclub te worden

sport

Editie: Week 43, Jaargang 20 |

Bij Den Hoorn zijn ze er wel uit welke club de leukste amateurclub van Nederland is met als tweede van rechts achteraan Yvonne Ruiterman. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN – In Den Hoorn vindt men allang dat de plaatselijke SV de leukste amateurvereniging van Nederland is, maar sinds kort krijgen de Midden-Delflanders ook landelijk erkenning. Bij de leukste amateurclubverkiezing van Radio 538 staat Den Hoorn op de derde plaats.


Yvonne Ruiterman hoopt dat haar cluppie er aan het eind van het seizoen met de prijs van 20.000 euro vandoor gaat. “Want eigenlijk is Den Hoorn veel meer dan alleen maar een voetbalclub. We vinden het erg belangrijk om ook op maatschappelijk gebied ons steentje bij te dragen. Zo prijkt het logo van Fight Cancer op de borsten van onze spelers. De laatste jaren heeft de vereniging een aantal leden op veel te jonge leeftijd verloren aan deze verschrikkelijke ziekte. Bij die treurige gelegenheden zie je dat het verdriet echt gedeeld wordt binnen de club en dat vind ik heel bijzonder.”


‘DE CLUB VOELT VOOR MIJ ALS EEN TWEEDE THUIS’
Ruiterman weet nog goed hoe ze voor het eerst in contact kwam met SV Den Hoorn. “Dat was zo’n drieëntwintig jaar geleden. Joop van den Ende organiseerde de bingo en degene met wie hij dat deed was net overleden. Hij vroeg of ik hem wilde helpen en zo is het balletje gaan rollen. Daarna ben ik in de activiteitencommissie terechtgekomen, vervolgens in de sponsorcommissie en inmiddels is het bedrijf van mijn overleden vader samen met dat van voorzitter Richard van der Helm hoofdsponsor. De club voelt voor mij als een tweede thuis.”
Daarom schreef Ruiterman Den Hoorn direct in voor de verkiezing van 538. “We kregen een code om foto’s en filmpjes op de site te zetten en aangezien ik niet zo’n techneut ben, heeft Klaas van Balen, nota bene keeper van D.v.v. Delft, die taak op zich genomen. Hij heeft hier jarenlang gespeeld en blijkbaar ligt zijn hart nog bij deze club.”


‘WE HEBBEN ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS EN EEN BLOEIENDE JEUGDORGANISATIE’
De inschrijving is niet voor niets geweest, want door het grote aantal stemmen bezet Den Hoorn de derde plaats. “Zo gek is dat niet, want we hebben een prachtig complex, waar het altijd gezellig is. Daarnaast hebben we een businessclub met achtenzestig leden; we organiseren thema-avonden met aansprekende sprekers als Johan Derksen, René van der Gijp en Dennis van der Geest. Daarnaast hebben we zeer enthousiaste vrijwilligers en een bloeiende jeugdorganisatie, waarbij we onlangs ons duizendste lid hebben mogen verwelkomen. De club is dus op alle gebieden groeiende. ”Maar dat is nog niet alles. “Onze zaterdagmiddagborrel loopt als een trein. Vanaf half vijf is iedereen welkom om een drankje te doen en kunnen de aanwezigen voor vijf euro een pizza bestellen. Uiteindelijk sluiten de deuren rond half tien en gaat iedereen met een goed gevoel naar huis.”
De stemperiode loopt nog tot 8 november. “We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Afgelopen weekend hebben we een stembureau in de kantine gemaakt, waarvan ook de spelers onze tegenstander Oliveo gebruik maakten. Komend weekend willen we met een oude brandweerwagen door het dorp gaan om iedereen op te roepen om te stemmen. Als we winnen zullen we het geld aanwenden voor nieuwe kleedkamers, want de club blijft maar groeien.”
Wilt u Den Hoorn ook op weg helpen om de leukste amateurclub van Nederland te worden, breng dan uw stem uit via https://leuksteamateurclub.538.nl/#club/538/clubDroom of de link op de site van Den Hoorn en vergeet niet uw stem per mail te bevestigen. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12