Afbeelding

Michael Righarts hoopt in zijn laatste wedstrijden voor Den Hoorn promotie af te dwingen

sport

Editie: Week 20, Jaargang 22 |

Den Hoorn treedt aanstaande zondag aan tegen RVC'33. Michael Righarts (links onderin) hoopt nog vier wedstrijden voor de hoofdmacht uit te komen en te promoveren. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN – SV Den Hoorn mag zich dit jaar opnieuw opmaken voor een toetje op het seizoen. De ploeg van trainer Pim van der Hoorn beleefde een goede start die de eerste periode en een plek in de nacompetitie opleverde. Deze begint aanstaande zondag bij RVC'33 in Reeuwijk.

Het is zeker niet de eerste keer dat de Midden-Delflanders rond de winterstop de platte kar al bijna van stal hadden gehaald, maar het kampioenschap in de tweede seizoenshelft nog weggaven. “Op basis van de eerste wedstrijden van het seizoen hadden we inderdaad op meer dan een plek in de nacompetitie gehoopt”, vertelt routinier Michael Righarts. “Maar na de winterstop waren de resultaten niet al te best. Ik denk dat de wedstrijd tegen kampioen Lisse, die we met 4-2 verloren, het breekpunt was. Daarna is het minder gegaan.”


Het leidde uiteindelijk tot een zesde plek in de competitie, al moeten de resultaten van de laatste weken volgens de middenvelder wel in een ander licht worden bekeken. “Wij speelden al enige tijd nergens meer om, terwijl onze tegenstanders nog alles hadden om voor te vechten. Ook misten we een aantal spelers dat nog met het tweede mee mocht doen, omdat zij nog streden tegen degradatie. De laatste wedstrijden hebben we zelf spelers die niet helemaal fit waren of qua kaarten op scherp stonden gespaard. Daardoor hebben we een aantal keer verloren en heel wat tegengoals te verwerken gekregen.” Maar dat is nog niet alles. “Want we hebben met Aldo Carta, Eric van Paassen en Donny Slot een groot deel van het seizoen belangrijke spelers gemist door blessures. Zij spelen in de as en dat gemis blijkt lastig te zijn om op te vangen.”


Op de 37-jarige Righarts zelf kon trainer Pim van der Hoorn wel het hele seizoen een beroep doen. “Maar ik merk wel voor het eerst dat de jaartjes gaan tellen. Daarom stop ik aan het eind van het seizoen ook bij Den Hoorn. Het zou natuurlijk mooi zijn als dat nu eindelijk eens met een promotie is.”
Om dat hoge doel te bereiken is een goed resultaat bij RVC'33 dit weekend zeer gewenst. “Als we die eerste ronde goed doorkomen, kan er van alles gebeuren. Waarschijnlijk is er voor de verliezers van de tweede ronde nog een herkansing, omdat een aantal clubs naar de zaterdag verhuist.” Makkelijk zal het echter niet worden, weet ook Righarts. “Zij hebben de derde periode gepakt en zitten dus in een flow, terwijl wij het de afgelopen wedstrijden niet zo goed hebben gedaan. Je ziet aan Sparta dat het dan ook goed kan aflopen. Het mooie is dat dit wedstrijden op zich zijn en ik heb er alle vertrouwen in dat we er, als we scherp trainer, zondag gewoon staan. Het gaat weer echt ergens om en het is nu toch weleens tijd om eindelijk eens te promoveren.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12