De dames van DSHC horen in de eerste klasse thuis

  sport

Editie: Week 51, Jaargang 22 |

Evy Otto aan de bal. DSHC heeft een sterke selectie.

DELFT - De dames van DSHC staan bovenaan in de tweede klasse. De hockeysters wonnen acht van hun eerste elf duels en staan daardoor op de drempel van promotie naar de eerste klasse.

Door: Marijn Abbenhuijs

Waar de topploegen van studentenverenigingen vaak te maken krijgen met jaarlijks veel wisselingen in de spelersselecties, valt dat bij de dames van DSHC dit jaar erg mee. “Een groot deel van de selectie is behouden gebleven”, vertelt Carlijn ter Haar. “En voor de speelsters die wel weg zijn gegaan, hebben we hele sterke vervangers gekregen. Normaal gesproken beginnen we elk jaar met een hele andere groep en zijn we in de eerste seizoenshelft vooral aan het opbouwen. Nu hadden we alles al staan. We hebben dezelfde coach en grotendeels dezelfde selectie. Dat heeft ervoor gezorgd dat we een kickstart hebben kunnen maken.” Het is voor Carlijn haar vierde seizoen bij DSHC en dat leverde haar dit jaar het aanvoerderschap op. Lang heeft ze daar echter niet van kunnen genieten, want in de voorbereiding scheurde ze haar kruisband. “Ik verstapte me tijdens het bokje springen op de training”, vertelt ze. “In eerste instantie leek het mee te vallen en ik heb ook lange tijd nog meegetraind, maar steeds ging ik weer door mijn knie heen. Uiteindelijk bleek dat ik mijn kruisband gescheurd heb en dat ik dit hele seizoen niet meer kan spelen. Dat is natuurlijk heel moeilijk. Ik vind hockey ontzettend leuk en het ging juist lekker. Ik was captain en nu kan ik niet meedoen. Het veldcaptainschap heb ik  overgegeven aan Leonie, maar ik stuur nog wel elke week een mail naar de spelers en doe tijdens de wedstrijden de wissels. Ik praat ook veel met onze coach Janko Duvekot.”

Promoveren
Carlijn hoopt dat als ze hersteld is van haar kruisbandblessure, in de eerste klasse haar rentree te kunnen maken. “Promoveren is gewoon heel goed mogelijk”, geeft ze aan. “De eerste twee promoveren rechtstreeks naar de eerste klasse, dus wij moeten zorgen dat we bij die bovenste plaatsen blijven staan. We hebben dit jaar een hele goede voorbereiding gedraaid en zijn het seizoen begonnen met een mooie reeks overwinningen. Daarbij hadden we af en toe een beetje geluk, maar over het algemeen speelden we overtuigend. Helaas hebben we van Etten-Leur, Dordrecht en Forescate, de nummers 2, 3 en 4 op de ranglijst niet gewonnen. We verloren van Etten-Leur en speelden gelijk tegen de andere twee. Die wedstrijden hadden we eigenlijk ook kunnen winnen. Dan hadden we nog verder op ze voor gestaan. Maar we weten nu dat we ze kunnen verslaan, dus dan moeten we dat in de tweede seizoenshelft maar doen.” DSHC heeft volgens Carlijn ook zeker wat te zoeken in de eerste klasse. “Deze selectie is gewoon heel goed en het ziet er naar uit dat de meeste speelsters blijven. Onze kracht is dat we in de breedte sterk zijn, we kunnen makkelijk doorwisselen, iedereen speelt evenveel en we zijn een team. We zijn echt goed. We horen met dit team dan ook zeker thuis in de eerste klasse. We moeten nu scherp blijven. We weten nu wat de andere teams kunnen, we weten ook dat zij nog zullen groeien in de winterstop en nu moeten wij ervoor zorgen dat wij dat ook doen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1