Afbeelding

Delftse studenten groeien ondanks lastige start hockeyseizoen

Algemeen

Editie: Week 42, Jaargang 22 |

DSHC moet met de nieuwe, jonge selectie naar een hoger niveau groeien.

DELFT - De Delftse Studenten Hockey Club heeft het moeilijk in de eerste klasse. De studenten staan na de eerste vijf wedstrijden onderaan in de competitie en wonnen nog niet. Vorig weekend trokken ze in de derby tegen Hudito ook aan het kortste eind.

Door: Marijn Abbenhuijs

“We spelen inmiddels drie jaar in de eerste klasse”, vertelt spits Mats van Hattum. “We zouden dus gewend moeten zijn aan het niveau. Het probleem is alleen dat er dit jaar maar zes spelers zijn overgebleven uit het team van afgelopen seizoen en we ons elftal dus hebben moeten aanvullen met nieuwe studenten. We hebben er veel jonge jongens bij en moeten weer opnieuw aan elkaar wennen.” En dus vallen de prestaties in de eerste fase van het seizoen tegen. DSHC verloor vier keer en speelde één keer gelijk. Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen buurman Hudito op het programma en dat leek iets los te maken bij de studenten. DSHC kwam met 1-0, 2-1 en 3-2 voor, zag Hudito vervolgens naar 5-3 uitlopen, herstelde die achterstand kort voor tijd weer, maar sloot de wedstrijd door een strafcorner in de laatste minuut toch met een 6-5 nederlaag af. “Dat was een grote teleurstelling”, geeft Van Hattum toe.

“We hebben Hudito een groot gedeelte van de wedstrijd onze wil kunnen opleggen. Uiteindelijk is er wel een niveauverschil tussen ons en Hudito. Hudito is vorig jaar uit de overgangsklasse gedegradeerd en speelt om het kampioenschap. Toch was ik niet verbaasd dat we zo goed met ze mee konden komen. Of dat komt doordat de derby iets bij ons naar boven haalde? Dat denk ik niet. Het is natuurlijk wel een extra leuke wedstrijd omdat onze complexen naast elkaar liggen, maar van echte rivaliteit was geen sprake.”

De prestaties van DSHC zijn volgens Van Hattum nog niet zorgwekkend en als je kijkt naar de ranglijst, zijn er genoeg aanknopingspunten. Onderaan staat het dicht bij elkaar en DSHC speelde tot nu toe tegen de huidige nummer 1, 2, 4, 5 en 6. “We hebben de focus ook nog niet op de resultaten gelegd”, nuanceert de spits. “We hebben ons gericht op de ontwikkeling van ons spel. We zijn zoals gezegd een jong team dat nog aan elkaar moet wennen. Dat heeft even de tijd nodig en die tijd hebben we onszelf gegund. Ik vind ook dat we steeds beter gaan spelen. We leren snel en kunnen door goed samen te werken een hoger niveau halen. Ik denk dat het ons gaat lukken om degradatie af te wenden. Enerzijds omdat we zelf een stijgende lijn in ons spel laten zien, anderzijds omdat ik nog van geen van onze tegenstanders echt onder de indruk ben geraakt. Wij moeten zelf ook nog beter gaan spelen, maar als we deze lijn doortrekken, kunnen we de aansluiting vinden. En het seizoen is pas net begonnen, dan gaan we natuurlijk niet al praten over degradatie.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12