Afbeelding

Zelfverzekerd Hudito piekt later

sport

Editie: Week 35, Jaargang 22 |

Aanvoerder Rogier Borghans gaat vol voor het kampioenschap.

DELFT - Het eerste herenteam van Hudito is aan de voorbereiding op komend seizoen begonnen. De Delftenaren degradeerden vorig jaar uit de overgangsklasse en willen zo snel mogelijk weer terug naar de op één na hoogste competitie in Nederland.

Door: Marijn Abbenhuijs

Voor de leek zal het vorige week even schrikken zijn geweest. Het scorebord langs het hoofdveld van Hockeyclub Klein Zwitserland toonde namelijk de keiharde 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisclub. Hudito was de voorbereiding op het komende seizoen vals gestart. Een drieluik korte hockeywedstrijden - twee keer 25 minuten in plaats van twee keer 35 minuten - tegen overgangsklassers Rood-Wit en Klein Zwitserland hadden zojuist de eerste test gevormd voor de roodhemden. Een test waarvoor ze keihard zakten. De 3-1 nederlaag tegen Rood-Wit was allerminst een schande. De Aerdenhouters zijn een stabiele subtopper in de overgangsklasse en normaal gesproken een maatje te groot voor Hudito. De 6-0 oorwassing die Hudito van Klein Zwitserland kreeg, was een stuk pijnlijker. Toch waren er goede excuses. Nieuwe trainer Wessel Verhoeff experimenteert deze zomer met een kortere voorbereiding en ook de omstandigheden waren alles behalve gunstig. “De vermoeidheid sloeg toe”, maakt PR-vrouw Saar Trysburg op uit haar gesprekken met de spelers. “Ze hadden weinig wissels, spelers moesten op andere posities spelen, er was nog een aantal op vakantie en sommigen hadden verplichtingen rondom de introductieweek van het nieuwe Delftse studiejaar.”

Niet uit balans
De resultaten van vorig weekend zullen de nieuwe trainer dan ook niet uit balans brengen. “We experimenteren in de voorbereiding”, geeft Wessel Verhoeff aan. “We hebben tot eind juli doorgetraind en daarna drie weken vrij genomen. Op 11 augustus hebben we de training weer hervat. Ik wilde graag een voorbereiding van maximaal vier weken. De gebruikelijke voorbereiding van zes weken vind ik te lang. Je piekt dan op het verkeerde moment en ik hoop dat we dat nu kunnen voorkomen.” Voor het einde van afgelopen seizoen werd al bekend dat Verhoeff bij Hudito zou gaan werken. Dat zijn aanstaande team daarna degradeerde, verandert zijn insteek dit seizoen niet. “Ik heb in mijn eerste gesprek met de club al aangegeven dat het me niets uitmaakte in welke klasse we dit seizoen zouden uitkomen. Ik vind Hudito een interessante club, ik kende er al een aantal jongens en hun verhaal sprak me heel erg aan. De selectie die ik tot mijn beschikking heb is misschien wel sterker dan die van afgelopen jaar. Ik zoek dan ook de uitdaging om op overgangsklasse niveau te spelen. Hudito hoort in de middenmoot van de overgangsklasse en ik ga er dan ook met gepaste arrogantie vanuit dat we dit jaar promoveren.” Aanvoerder Rogier Borghans sluit zich bij die woorden aan. Hij heeft bovendien een hoge pet op van zijn oefenmeester. “De nieuwe trainer is goed en gezellig”, geeft hij aan. “Dat hij buiten het veld een aardige man is, vind ik belangrijk. Binnen het veld zit hij er kort op. De eerste indrukken zijn goed en het team is grotendeels bij elkaar gebleven. Dat bijna iedereen gebleven is, is een zeer goed teken. Daar hoopten we allemaal op.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12