Afbeelding

Middenmoter Full Speed heeft de titel nog niet helemaal uit het hoofd gezet

sport

Editie: Week 43, Jaargang 21 |

Danny Hoogendoorn zoekt het liefst de aanval en is hier Michael Righarts van Den Hoorn te snel af. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Na het toernooi om de Stad Delft Bokaal was iedereen het er over eens: Full Speed zou weleens hoge ogen kunnen gooien in de Derde Klasse. Na zes speelrondes in het nieuwe seizoen bekleden de Kerkpolderbewoners een plek in de middenmoot, maar volgens middenvelder Danny Hoogendoorn gaat dat nog veranderen.

De start van het seizoen heeft weinig met de tegenvallende klassering te maken, beseft Hoogendoorn. “In de voorbereiding ging het hartstikke lekker en toen we de Stad Delft Bokaal wonnen, was de algemene opvatting dat we met twee vingers in onze neus kampioen zouden worden.” De praktijk wees echter anders uit. “In de eerste wedstrijd wonnen we met 9-3 van Lisse en de week erna stonden we na twintig minuten met 3-0 voor bij DOSR. Uiteindelijk wonnen we die wedstrijd nog met 3-4, maar daarna ging het allemaal minder.”
Over de oorzaken van de tegenvallende resultaten die volgden heeft Hoogendoorn zijn ideeën. “We kregen met blessures te maken. Zo missen we George Thoen, die voor ons elftal als aanvoerder heel belangrijk is; linksback Jordi van Dorp raakte geblesseerd en ook Thomas Sihombing, die er al langer uit was, zien we pas in 2014 weer terug. Dan moet je het met andere jongens doen en onze selectie is breed genoeg, maar je moet wel even wennen. Daarnaast pakte ik in de wedstrijd tegen DOSR nog een onterechte rode kaart, waardoor we eigenlijk nooit in een vaste samenstelling hebben kunnen voetballen. Als er straks meer structuur in het elftal zit, heb ik er alle vertrouwen in dat het goed moet komen.”

‘HENK IS VOORAL BEZIG OM EEN TEAM TE SMEDEN’
Dat zal allemaal moeten gebeuren onder trainer Henk Baggerman. “Hij is wat mij betreft een heel goede trainer voor deze groep”, vindt Hoogendoorn. “Vorig jaar hadden we met Alex Scholte iemand die uit het profvoetbal kwam en met twee sheets per wedstrijd werkte. Henk is vooral bezig om een team te smeden. Hij is van mening dat we allemaal goed kunnen voetballen, zodat hij er vooral voor moet zorgen dat de sfeer goed is en dat gaat hem goed af. Verder spelen we onder hem in een klassiek 4-3-3 systeem. Op het middenveld zijn George Thoen, als hij fit is, en ik de aanvallend ingestelde voetballers en zorgt Ilja van Dam vooral voor de balans. Mijn kwaliteiten zijn het verdelen van het spel en ik heb een aardig schot uit de tweede lijn, al is dat er dit seizoen nog niet echt uitgekomen.”

‘FRANK VAN DER ZWAN ZOU VOOR ELKE AMATEURCLUB EEN AANWINST ZIJN’
Hoogendoorn zelf is blij om weer op het veld te staan. “Want vorig jaar kwam ik door een enkel- en een schouderblessure niet verder dan een wedstrijd of zeven. Als je dan weer op het veld staat en je krijgt al na twee wedstrijden rood, dan is dat niet lekker om zo kort na het begin weer te moeten toekijken. Verder zie je dat er heel veel kwaliteit op het veld staat. Frank van der Zwan is na een periode in het profvoetbal teruggekeerd en zou voor elke amateurclub een aanwinst zijn. Verder hebben we vooral voorin veel kwaliteit met Ronald Besse, Frank en Omar Ouled Haddou. Dat blijkt ook wel, want in de eerste zes wedstrijden hebben we al eenentwintig keer gescoord. Dat zijn mooie cijfers, maar het probleem is dat daar achttien tegengoals tegenover staan en dat zijn er teveel.”
Zes van die tegengoals werden afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Den Hoorn geïncasseerd. “Zij hebben die wedstrijd duidelijk terecht gewonnen, maar de eindstand was wel heel erg geflatteerd. De 1-3 was voor ons de nekslag en daarna is de score nog opgelopen: in die fase wilden we vooral niet tegen kaarten of blessures aanlopen.” Ook over de overige tegengoals heeft de 26-jarige front-end developer en webdesigner zo zijn ideeën. “In de wedstrijd tegen Oliveo zag je dat we goed kunnen voetballen, maar dat de gemakzucht er al snel insloop. Dat leidde uiteindelijk tot een 3-0 nederlaag, terwijl dat echt niet nodig was. Met die tegengoals werden we afgelopen seizoen ineens geconfronteerd en daar worstelen we nu nog steeds mee.”


Ondanks de tegenvallende prestaties ziet Hoogendoorn nog genoeg perspectief voor Full Speed. “Als alles gaat lopen en we blijven geconcentreerd spelen, moet een periode er zeker inzitten. Natuurlijk willen we nog steeds kampioen worden, maar als je na zes wedstrijden in de middenmoot staat, moet je wel eerst wat laten zien voor je gaat roepen dat je kampioen gaat worden.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12