Afbeelding

Hudito degradeert en huilt

sport

Hudito-aanvoerder Rogier Borghans vecht een van zijn vele duels uit. (foto: Saar Trysburg)

DELFT – Hudito is zijn status van beste hockeyclub van Delft kwijt. Het eerste herenteam van de Zuid-Delftse club degradeerde zaterdag 24 mei na een bloedstollende confrontatie met Leonidas naar de eerste klasse.

Door: Marijn Abbenhuijs

Toen Hudito op woensdag 21 mei de eerste play-off- wedstrijd met Leonidas, mede door een aantal discutabele beslissingen van de arbitrage, met 4-3 verloor, wisten de Delftenaren dat ze het vervolgens niet meteen in eigen huis zouden kunnen beslissen. Een beslissingswedstrijd moest worden afgedwongen om in de overgangsklasse te blijven, een nederlaag betekende exit. Het werd 0-0 en omdat elke wedstrijd in de play-off’s een winnaar moet krijgen, volgden shootouts. In die shootouts bleek Leonidas de sterkere. Hoewel aanvoerder Rogier Borghans dit jaar meermalen zijn vertrouwen in handhaving uitspraak, lukte het hem en zijn ploeggenoten uiteindelijk dus niet het vege lijf te redden. “Heel erg spijtig”, reageert de aanvoerder. “Onverwacht ook. De manier waarop is ook zuur. Een aantal beslissingen rondom strafcorners zat ons niet bepaald mee in de eerste wedstrijd, maar we hebben toen ook een slechte tweede helft gespeeld. Er zat ook zoveel spanning op wedstrijd. Ik moet zeggen dat niemand had verwacht dat we thuis ook niet zouden winnen. We hebben ook grote kansen gehad, maar ze gingen er niet in. Dit is misschien zelfs de eerste keer in mijn carrière dat ik 0-0 speel. Dat we degraderen is echt heel jammer en de promotie van Ring Pass een extra domper. We kennen het belang van de club: de grootste zijn in Delft. Dat waren we graag gebleven.”

 

Wessel Verhoeff pakt de draad op
De heren van Hudito zullen komend seizoen in de eerste klasse worden getraind door Wessel Verhoeff. Verhoeff komt over van Victoria, waar hij de afgelopen twee jaar het eerste herenteam trainde. De oefenmeester behaalde in het verleden successen in de hoofdklasse met de dames van HDM en HC Rotterdam. Bij HC Rotterdam won hij meerdere landstitels. Vlak voor het einde van de competitie werd bekend dat Niels Lammers na dit seizoen zou stoppen als hoofdcoach van Hudito. Verhoeff neemt het stokje over en is vastberaden om volgend seizoen terug te keren naar de overgangsklasse.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12