Afbeelding

Genomineerden voor de titel Trainer van het Jaar voelen zich vooral gewaardeerd

sport

Editie: Week 19, Jaargang 22 |

Pim van der Hoorn van SV Den Hoorn.

DELFT – Het voetbalseizoen loopt op zijn einde. Dat betekent dat traditiegetrouw het Hans Dorjee Voetbalgala eraan zit te komen. Tijdens het gala, dat op 31 mei bij Kok Catering Service plaatsvindt, worden de trainer, speler, keeper en ploeg van het jaar gehuldigd. Deze week stellen we de genomineerde trainers aan u voor.

'IK HEB GEEN GEKKE DINGEN GEDAAN'
De eerste genomineerde voor de titel Trainer van het Jaar is Rob de Lange van DHC. Hij wist zich alweer voor het vierde jaar op rij te handhaven in de hoofdklasse, wat hem een verlenging van zijn contract opleverde. De Lange geeft aan geen rekening te hebben gehouden met een nominatie. “Het komt als een verrassing omdat je er eigenlijk helemaal niet mee bezig bent. Ik doe gewoon mijn werk.” De trainer kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn seizoen. “We maakten een valse start, die vooral werd veroorzaakt door blessures van een aantal belangrijke spelers. Daarna herpakten we ons goed en zakten we naarmate de competitie vorderde weer iets terug. Ik merk aan mezelf dat ik door mijn ervaring rustig ben gebleven en geen gekke dingen heb gedaan. Gelukkig gebeurde dat om mij heen ook niet. De drive om me verder te ontwikkelen is er nog steeds en daar ga ik volgend jaar mee verder. Deze blijk van waardering is natuurlijk meer dan welkom.”

'IK HEB EEN GROEP MET LEUKE, ENTHOUSIASTE JONGENS'
De tweede nominatie is voor Pim van der Hoorn, die in zijn eerste seizoen bij Den Hoorn de eerste periode pakte en via de nacompetitie mag proberen promotie te bewerkstelligen. “Als je de eerste periode en een deel van de tweede periode bekijkt, zou ik de nominatie kunnen begrijpen, maar de laatste tijd gaat het niet zo goed.” Voor die wisselvalligheid heeft de trainer een verklaring. “We zijn gedurende de rit een aantal belangrijke spelers kwijtgeraakt en de opengevallen plekken zijn vooral door jonge jongens opgevuld. Daardoor is het allemaal wat minder constant geweest. Zondag zullen we in de wedstrijd tegen MMO nog wat jongens die op scherp staan sparen, zodat we vol voor de nacompetitie kunnen gaan.” Van der Hoorn houdt het na één seizoen bij Den Hoorn voor gezien. “Maar dat ligt absoluut niet aan de club. Ik heb hier een groep met leuke, enthousiaste jongens, de technische commissie denkt goed mee en het is gewoon een heel fijne club. De combinatie van werk, familie en voetbal loopt beter op zaterdag en daarom heb ik voor HVC'10 gekozen. Verder ben ik trots op de nominatie, omdat daaruit blijkt dat je inspanningen worden gewaardeerd.”

‘IK VIND DAT JE DIE PRIJS PAS VERDIENT ALS JE EEN PRIJS HEBT GEPAKT’
De laatste kanshebber voor de titel Trainer van het Jaar is Ronald Hes, die eveneens in zijn eerste seizoen bij Delft een periodetitel binnensleepte. Zelf vindt hij dat hij geen aanspraak maakt op de uitverkiezing. “Ik vind dat je die prijs pas verdient op het moment dat je een prijs hebt gepakt. Op basis van het begin van het seizoen zou het dus kunnen, maar de afgelopen twee maanden heb ik het absoluut niet laten zien.” Over hoe dat komt heeft Hes zo zijn ideeën. “In maart en april zijn de schorsingen gaan spelen en daarnaast is een aantal jongens geblesseerd geraakt. Helaas is de groep niet groot genoeg om dit soort ongemakken op te vangen.” Door het winnen van de tweede periode krijgt Delft in de nacompetitie nog een herkansing. “Dan is het te hopen dat we completer zijn dan de afgelopen weken. Als we via die nacompetitie alsnog promoveren, dan vind ik dat ik aanspraak maak op een uitverkiezing.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12