Afbeelding

Peter Pothof verlaat SEP voor langgekoesterde wens

sport

Editie: Week 2, Jaargang 22 |

Peter Pothof doet er nog een half seizoen alles aan om SEP voor de derde klasse te behouden. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Toen trainer Pim van der Hoorn onlangs bekend maakte dat hij het de komende zomer, na één voetbaljaargang, voor gezien houdt bij SV Den Hoorn en aan de slag gaat bij HVC ’10, werd al snel duidelijk dat Peter Pothof komend seizoen zijn opvolger wordt.

Pothof is geen onbekende in Midden-Delfland: tijdens zijn spelersloopbaan verdedigde hij de eer van de club, de afgelopen vier seizoenen was hij er werkzaam als hoofd jeugdopleiding en vanaf komend seizoen is hij als trainer verantwoordelijk voor het Hoornse vlaggenschip.
“Ook voor mij kwam het als een verrassing dat Pim al na één seizoen stopt. Den Hoorn kwam daarna bij mij terecht met de vraag of ik hem wilde opvolgen. Daar heb ik niet meteen ‘ja’ op geantwoord.” Hij ging eerst het gesprek aan met het bestuur van SEP, zijn huidige werkgever. “Ik heb netjes aangegeven dat ik door Den Hoorn ben benaderd. Ik heb met beide besturen gesproken, heb gewikt en gewogen en uiteindelijk is de keuze op Den Hoorn gevallen. Toen ik bij SEP tekende was het zeker mijn intentie om hier langer dan één seizoen te blijven.”

‘NU WAS DE KANS ER EN JE WEET NOOIT OF HIJ LATER NOG KOMT’
- Was Den Hoorn de enige club waarvoor je een vertrek wilde overwegen?
“Ja, maar toen die aanbieding er kwam, was het nog geen uitgemaakte zaak. Ik moest snel beslissen, maar heb er toch heel goed over nagedacht. Een overweging die steeds bij me opkwam, is dat het trainerschap van Den Hoorn hoog op mijn lijstje stond van functies die ik nog weleens wil bekleden.”

- Want je wilde oogsten wat je de afgelopen seizoen zelf hebt gezaaid?
“Nee, dat is het niet zo zeer. Als hoofd jeugdopleidingen ben je op een heel andere manier bezig met het voetbal dan als trainer van een eerste elftal.”

- Is het voor jou niet lastig dat je vorig jaar de laatste afvaller was in de sollicitatieprocedure?
“Je mag best weten dat ik op dat moment niet leuk vond, maar dat is ook iets dat overwaait. Het heeft geen zin om daarin te blijven hangen, want dan ben je maar negatief aan het denken en daar schiet je niets mee op.”

SEP maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie duidelijk dat Pothof wordt opgevolgd door Marco Lange, momenteel trainer bij zaterdagtweedeklasser SVC ’08. Tot die tijd zal Pothof er alles aan doen om zijn ploeg voor de derde klasse te behouden. “En het ziet er goed uit. Voor de winterstop hebben we een goede serie neergezet en we hebben een fantastische groep jongens. Joop Hoornweg heeft hier een heel goed fundament neergelegd en het is fijn daarop te kunnen voortbouwen. Verder is iedereen op en om de club heel enthousiast. Als dat niet het geval zou zijn, zou het de keuze om na een seizoen weg te gaan een stuk makkelijker maken: over SEP echter niets dan goeds.”

‘IN DEZE POULE KUNNEN ONVERWACHTE DINGEN GEBEUREN’
Dit weekend gaat de trainer met zijn spelers op trainingskamp in Boxtel. “Daar houden we een zaalvoetbaltoernooi en een voetbalquiz om ons voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Onze doelstelling is handhaving en op dit moment staan we stevig in de middenmoot. Als we zo doorgaan moet dat in ieder geval lukken, al ben je van zoveel factoren afhankelijk: je moet geen schorsingen en blessures oplopen, want in het verleden is wel gebleken dat in deze poule onverwachte dingen kunnen gebeuren. Ik ga er echter vanuit dat SEP volgend jaar in de derde klasse speelt.”
De tweede wedstrijd na de winterstop, uit bij Den Hoorn, wordt voor Pothof niet anders dan de andere twaalf nog te spelen wedstrijden. “Zolang ik coach van SEP ben, wil ik alles winnen met die ploeg. Daar werken we met zijn allen nu al een half seizoen keihard aan.” (AdW)

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12