Afbeelding

Trainers, spelers en clubbestuurders kijken tevreden terug op overschrijvingsperiode

sport

Editie: Week 25, Jaargang 22 |

Leander Loizides, op de foto in het shirt van Oliveo tegen zijn 'cluppie' DHL, speelt volgend seizoen bij Vitesse Delft. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Heel wat clubbestuurders en trainers hebben vorige week met klamme handen hun telefoontjes in de gaten gehouden. Vorige week zondag was namelijk de deadline van de overschrijvingsperiode van de KNVB.

Paul de Bree, voorzitter bij vierdeklasser tegen wil en dank DHL, kijkt met een positief gevoel op de afgelopen weken terug. “We zijn natuurlijk gedegradeerd en dat was ontzettend teleurstellend. Het feit dat we komend seizoen in de vierde klasse uitkomen past niet in ons beleid. Even vreesden we voor een leegloop, maar die is gelukkig uitgebleven. De meeste spelers hebben ons niet in de steek gelaten. Vier jongens zijn er om moverende redenen mee gestopt.”
DHL wist zich zelfs te versterken. “Dat hebben we vooral aan het netwerk van Oscar Laguna Burgos, onze nieuwe trainer, te danken. Als bestuur willen we ons niet al te veel met het voetbaltechnische gebeuren bemoeien; we hebben echter wel één opdracht meegegeven: zorg voor een behoorlijke keeper. Dat is met Bob Smit, die in het tweede van DHC onder de lat stond, zeker gelukt. Verder is er een aantal jongens vanuit de Bollenstreek komen overwaaien, doordat Egmond Blinker stopte als trainer bij Warmunda. Hij heeft een aantal van zijn spelers, die in Delft wilden voetballen, aangeraden om naar DHL te komen.”
Uiteindelijk is De Bree een tevreden voorzitter. “Want de zaken hadden er veel slechter voor kunnen staan. Natuurlijk hoop je verloop op te vangen met spelers uit de jeugd, maar dat ging gewoon niet. Wat dat aangaat is het positief dat we een tweede elftal in de A-jeugd hebben en dat de piramide eronder er goed uitziet.”

'IK HEB HET NIET ZO OP DIE GELUKSZOEKERS'
Bij VV Schipluiden bleef het relatief rustig tijdens de overschrijvingsperiode, tot tevredenheid van trainer Edger Kunz. “Want ik heb het niet zo op die gelukszoekers die ieder jaar van club veranderen. Ik ben trainer geweest van Den Hoorn, Oliveo, Naaldwijk en nu Schipluiden; dat zijn allemaal dorpsclubs, waar je werkt met jongens die er vanaf de jongste jeugd zitten en waarmee je samen wat moois opbouwt. Het enige verloop dat er is, is dat Dirk-Jan Renaud overkomt van Westlandia, waar hij heel dicht tegen het eerste aan zat en dat Bowey Bos naar Vitesse Delft vertrekt. Dirk-Jan is een heel goede voetballer die hier uit het dorp komt en bij Westlandia heel wat ervaring heeft opgedaan die bij ons zeker goed van pas komt. Bowey gaan we missen, want hij is een geweldige persoonlijkheid, waar we in de club vier jaar van hebben genoten. Dan weet je dat er een moment komt waarop hij zal vertrekken, maar ik had liever gezien dat zijn nieuwe club een hoofdklasser was geweest; niet een club die op hetzelfde niveau op de zaterdag speelt. Natuurlijk gaan we hem missen, maar we hebben in de A-jeugd een aantal zeer goede spelers zitten die al met het eerste elftal hebben meegevoetbald. Ik ben dus blij met mijn selectie voor het komende seizoen.”
Ook Leander Loizides die Oliveo verruilt voor Vitesse Delft heeft veel zin in het nieuwe seizoen. “Want ik heb echt het idee dat er bij Vitesse Delft een nieuw tijdperk aanbreekt. We hebben vorige week de presentatie voor het nieuwe seizoen gehad en daaruit bleek dat Peter Klomp graag met een groep wil werken die wat gaat opbouwen en het lijkt me mooi om daarvan deel uit te maken. Ik heb vorig seizoen de overstap naar Oliveo gemaakt en het is niet mijn intentie om over vijf jaar elke club van Delft gehad te hebben.”

'IK HEB ER LANG OVER NAGEDACHT'
Loizides ging niet over een nacht ijs toen hij besloot van club te wisselen. “Ik heb er inderdaad lang over nagedacht. De belangrijkste reden is wel dat ik graag de overstap naar de zaterdag wil maken, zodat ik op zondag ook bij mijn oude cluppies kan kijken. Makkelijk was de keuze niet, want ik heb het erg naar mijn zin bij Oliveo. Het feit dat René Slegtenhorst, met wie ik eigenlijk gekomen ben, vertrekt speelt enigszins mee, maar is zeker niet de hoofdreden.”
Loizides weet al het nodige over zijn nieuwe club. “Ik heb er vrienden spelen, waardoor ik regelmatig kwam kijken. Ik heb hen al eens laten weten dat ik over een overstap nadacht en werd uiteindelijk gebeld door Peter Klomp. Ik weet dat bij Vitesse veel goede voetballers lopen, maar heb genoeg vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten; ik ga voor de basisplaats.”
Peter Pothof, de nieuwe trainer van kersverse tweedeklasser Den Hoorn, zag in zijn selectie de nodige mutaties. “Een aantal wat oudere jongens besloot te stoppen en daarom hebben we ons best gedaan om het gat op te vullen; als tweedeklasser is het altijd makkelijker om jongens te binden dan in de derde klasse.” Pothof wil niet inzoomen op de nieuwkomers. “Want de jongens die blijven zijn minstens net zo belangrijk. Wat dat aangaat is het mooi dat Donny van den Bos van de overstap naar Velo afzag en gewoon blijft.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12