Afbeelding

Arkesteijn nieuwe voorzitter van hardloopvereniging DIJC Bertus

sport

Editie: Week 25, Jaargang 22 |

Arkesteijn nieuwe voorzitter van hardloopvereniging DIJC Bertus

DELFT - Kees Arkesteijn wordt dit weekend de nieuwe voorzitter van hardloopvereniging DIJC Bertus. Hij neemt het stokje over van Jan Hommes die de club negen jaar leidde.

Door: Marijn Abbenhuijs

“Toen tien jaar geleden de beoogde nieuwe voorzitter naar Leusden verhuisde, werd ik benaderd”, blikt Hommes terug. “Ik zou toen in het bestuur komen en een jaar later het stokje overnemen. Ik had toen niet verwacht dat ik tien jaar zou aanblijven.” Het bleek een leuke periode voor het voorzitterschap. “Van tevoren had ik niet echt een beeld bij de taak die me stond te wachten”, is Hommes eerlijk. “Op dat moment was het pand van het clubhuis nog ons eigendom en werd het gehuurd door Onder Ons. We zijn toen vrij snel over een overname gaan praten, waardoor we daarna weer echt tijd kregen om de vereniging te besturen en van de rompslomp rondom het pand af waren. We konden toen investeren in de website en de verenigingsactiviteiten en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We zijn qua ledenaantal licht gegroeid en hebben nu vier volwaardige hardloopgroepen. Bovendien zijn we een gezellige vereniging gebleven. Waar ik trots op ben? Dat we er in zijn geslaagd een aantrekkelijkere vereniging te worden en toch onszelf zijn gebleven.”

Voortborduren
Hommes draagt het voorzitterschap zondagochtend over aan Kees Arkesteijn. “Kees is iemand die het karakter van Bertus goed kent”, is Hommes enthousiast. “Hij moet op zijn eigen manier te werk gaan en ik weet zeker dat hij dat goed kan.” “Ik zal wel gaan voortborduren op het beleid van Jan”, geeft Arkesteijn aan. “De speerpunten van de vereniging zijn duidelijk: presteren mag, maar hoeft niet. We moeten absoluut een gezellige vereniging blijven waarbij iedereen betrokken wordt. Wat ons uniek maakt, is ook het feit dat één op de drie leden vrijwilliger is. Daardoor kunnen we ’s zomers ook elke week hardloopwedstrijden organiseren. Wij springen al jaren graag in het gat dat ’s zomers ontstaat. Veel verenigingen stoppen dan met het organiseren van hun trimlopen, maar wij doen graag ons best om ervoor te zorgen dat er ook ’s zomers elke week een trimloop is in Delft.”
Arkesteijn is sinds zes jaar lid van de vereniging die 18 jaar geleden als hardloopgroep binnen de 128 jaar oude schaatsvereniging DIJC Bertus ontstond. “Ik vind het een mooie vereniging, met een leuke ambiance in een prachtige omgeving en ben dus snel meer betrokken geraakt bij de club. Ik ben iemand die graag dingen aanpakt, dus het voorzitterschap wilde ik graag op me nemen. Het draait bij Bertus ook gewoon als een tierelier. We hebben gediplomeerde trainers en veel potentieel voor hardlopers. Weer vijf nieuwe leden hebben hun trainersdiploma gehaald en dat is een prachtige stimulans voor onze leden. Hardlopen is een sport waarbij je vaak ziet dat mensen die beginnen met het nastreven van een bepaald doel voortijdig afhaken. Bij ons gebeurt dat bijna nooit. Dat komt omdat we de balans goed weten te bewaren. Er wordt gevarieerd en gedoseerd getraind. Daar wordt iedereen beter en fitter van. Wat ik als nieuwe voorzitter wil bereiken? Ik zou graag iets meer de publiciteit op willen zoeken en als vereniging nog iets groter willen worden.”
Daarvoor zal Hommes het goede voorbeeld voor Arkesteijn kunnen zijn. Dat is hij overigens niet alleen als het gaat om voorzitterschap. “Jan is de beste hardloper van de twee”, is Arkesteijn eerlijk. “Hij is een echte diesel en loop de 10 kilometer nog onder de 50 minuten. Dat lukt mij niet meer.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12