RKDEO neemt afscheid van vijfenveertig jaar bestuurservaring

  sport

Editie: Week 52, Jaargang 22 |

Pieter Goedbloed, Henk Hoogweg en Henk Hooijmans zagen RKDEO in hun periode als bestuurslid een ongekende groei doormaken. (foto: Roel van Dorsten)

NOOTDORP - Bij RKDEO heeft men zondagmiddag officieel afscheid genomen van een drietal bestuursleden. Voorzitter Henk Hoogweg, bestuurslid accommodatiezaken Henk Hooijmans en bestuurslid sponsoring en pr Pieter Goedbloed houden het, na samen veertig jaar in het bestuur, voor gezien.

Voorzitter Henk Hoogweg is met twintig jaar koploper qua bestuurservaring. “Mijn oudste zoon werd in 1982 geboren en toen hij oud genoeg was om te gaan voetballen, meldde hij zich al snel aan bij RKDEO. Ik werd als vader assistent-leider en werd al snel gevraagd als bestuurslid. Ik was toen nog bezig aan een hbo-studie, maar zag in de bouw van Ypenburg wel een mooie uitdaging voor de club.

‘MIJN VROUW ZEI DAT ZE ME NIET MEER BINNEN ZOU LATEN’
Daarom heb ik, na afronding van opleiding de portefeuille pr en communicatie, die nog niet bestond, op me genomen. Toen ik een tijdje in het bestuur zat, stopte Jan Greeve ermee als voorzitter. Mijn vrouw zei, voordat ik naar de algemene ledenvergadering ging nog dat, als ik als voorzitter terug zou komen, ze mij niet meer binnen zou laten. Dat bleek achteraf gelukkig mee te vallen.”


Het verhaal van Henk Hooijmans,  is anders. “Want ik ben al bijna zestig jaar lid van de vereniging. Naarmate ik wat ouder werd, werd ik jeugdtrainer. Ik was gemeenteraadslid in Nootdorp en het zag ernaar uit dat ik daar misschien een volgende periode buiten zou vallen. Men vroeg me bestuurslid accommodatiezaken te worden en daar heb ik toen mee ingestemd. Uiteindelijk werd ik toch herkozen en had ik twee portefeuilles, die soms best lastig te combineren waren.”


Het verhaal van Pieter Goedbloed, die de club acht jaar diende, is vergelijkbaar met dat van de voorzitter. “Wij verhuisden vanuit Bleiswijk naar Ypenburg en mijn zoon wilde op voetbal. De trainingstijden bij Concordia, waar we eerst gingen kijken, waren wat mij betreft niet zo gunstig en een aantal klasgenoten voetbalde bij RKDEO. Daar werden we direct heel warm ontvangen door Henk van der Sman en ik werd snel de sponsorcommissie ingepraat. Dat beviel en toen ik niet veel later voorzitter van de commissie werd, was een bestuursfunctie een logisch gevolg. Op die manier heb ik in sneltreinvaart de vereniging in al zijn facetten leren kennen.”

‘WE HEBBEN EEN ENORME GROEI DOORGEMAAKT’
In de twintig jaar dat Hoogweg zijn club als bestuurslid heeft gediend, is er veel veranderd. “Toen ik hier kwam, hadden we  zeshonderd leden; inmiddels zijn dat er bijna zestienhonderd. We hebben in relatief korte tijd een enorme groei doorgemaakt, maar ook in de maatschappij is er sowieso heel veel veranderd. Om maar een voorbeeldje te noemen: toen ik hier kwam, stond er in de bestuurskamer nog geen computer.”


Het bestuur heeft de groei in goede banen kunnen leiden. “Maar als je aan ieder van ons vraagt of we blij zijn met de groei, dan denk ik dat we allemaal wel zeggen dat het mooi is, maar dat een versnelling lager ook wel had gekund”, vertelt Hooijmans.
Toch zijn de heren vooral trots. “Onder meer op het feit dat we het complex zo mooi hebben kunnen uitbreiden”, vertelt Hoogweg, die zitting neemt in de onlangs opgerichte normen- en waardencommissie van de club en die actief blijft als adviseur van het bestuur. “Dat komt ook doordat onze voorgangers ons de financiële ruimte hebben gegeven om dat voor eigen rekening te doen. Dat is een groot compliment waard.”


Goedbloed ziet voor het nieuwe bestuur, met voormalig secretaris Hans van Noppen als nieuwe voorzitter vooral een uitdaging in de bedrijfsvoering. “Wij hebben ons geconcentreerd op het voetballende gedeelte en bedrijfsmatig kunnen er zeker nog stappen gemaakt worden. Als wij hen daarbij kunnen helpen, zullen we dat zeker doen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1