Afbeelding

Monique de Waal kikkert op van zingen voor stichting Opkikker

cultuur

Editie: Week 51, Jaargang 21 |

Monique (links), Yazmine (rechts) en Jantien van de meidengroep Starz werkten mee aan een kerstsingle voor het goede doel. (foto: Ellen van Aalst)

DELFT – De Delftse zangeres Monique De Waal (31) heeft samen met andere Nederlandse artiesten een kerstsingle opgenomen. Dit nummer, ‘Christmas Time’, is voor 99 cent te downloaden via iTunes en de totale opbrengst komt geheel ten goede aan Stichting Opkikker.

Monique, die bekend werd met de meidengroep KUS!, deed dit samen met twee andere meiden van de nieuwe groep Starz. “We hebben al vaker opgetreden tijdens Opkikkerdagen. We vonden het altijd superfijn om kinderen op die manier blij te maken”, vertelt Monique. “Dat zijn superleuke dagen. We maken daar een feest van en je ziet de kinderen dan echt opfleuren.” De vrouwen van Starz hoefden daarom niet lang na te denken toen ze werden benaderd om mee te doen aan het kerstliedje voor Stichting Opkikker, een organisatie die al sinds 1995 Opkikkerdagen organiseert voor langdurig zieke kinderen en hun gezin. “Alle goede doelen zijn goed”, vindt Monique, “maar je moet een keuze maken. Een kerstsingle opnemen voor zo’n goed doel is sowieso leuk en Stichting Opkikker doet fantastisch werk. Ik hoop echt dat we veel downloads krijgen en dat hiermee nog meer kinderen een dag lang verwend kunnen worden.” De 31-jarige Delftse weet nog niet hoeveel de actie tot nu toe heeft opgeleverd. Ze weet wèl dat Christmas Time van de groep X-Mas Inc. inmiddels in de iTunes Top 100 staat. De clip, die ook op Youtube.com te bewonderen is, was bovendien meerdere keren te zien bij TV Oranje.


Met de meidengroep Starz, die van samenstelling is veranderd, gaat het verder goed. Monique en Yazmine zijn op zoek gegaan naar een derde zangeres. Uit de audities die ze organiseerden bleef Jantien over. “Zij was de missing link, ze is echt een toevoeging”, vindt Monique. Ze past ook goed bij de groep, vertelt ze. “Het voelt alsof we elkaar al heel lang kennen.” De afgelopen tijd waren ze druk met het schrijven van nieuwe liedjes. Die – en hun nieuwe single - gaan ze volgende maand opnemen in de studio. “We hebben een bijzonder concept, bedoeld door kinderen van twee tot negen jaar oud”, kan de Delftse zangeres alvast verklappen. Volgens Monique is er voor kinderen weinig keus op muziekgebied. Dus belanden ze al snel bij muziek van artiesten als Lady Gaga. “Ik heb respect voor haar. Ze is een groot artiest. Maar ik zou zelf niet willen dat mijn kinderen met haar meezingen over ‘discosticks’. Dat zijn liedjes die niet voor kinderen zijn.” Monique, Yazmine en Jantien willen juist wèl liedjes maken die specifiek voor kinderen zijn. Nummers ook die moeten helpen met het ontwikkelen van de fantasie van kinderen. “Daar heb ik heel veel zin in. Ik denk namelijk dat er het, wat muziek en de belevingswereld van kinderen betreft, best iets veranderd kan worden.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12