Afbeelding

Het Jaaroverzicht van 2013

Algemeen

Editie: Week 52, Jaargang 21 |

Personeel en bewoners van woonzorgcentrum Monica aan de Arubastraat protesteren tegen het besluit dit verzorgingshuis te sluiten.

Januari
Wubbo Ockels is door de lezers van deze krant verkozen tot de Bekendste Delftenaar van 2012, blijkt in de eerste week van januari. De ‘eerste Nederlander in de ruimte’ volgt hiermee Herman Weyers, de Bekendste Delftenaar 2011, op.
Op 1 januari fuseren studentenhuisvester DUWO en SLS Wonen.

Voor de campagne ‘Ja, ik wil in de gemeenteraad’ hebben zich 69 Delftenaren aangemeld die een zetel in de raad wel zien zitten.

De Gemeente Delft en woningcorporatie Vestia slaan de handen ineen om samen stilgelegde bouwprojecten, waaronder die in de Bomenwijk, nieuw leven in te blazen.
De Nootdorpse Talitha de Boer wordt verkozen tot Mrs. Delft op Zondag 2012.
De Nootdorpse IJsclub verwelkomt het vijfduizendste lid: Norbert Baran.

Daniël Karssen promoveert aan de TU Delft met zijn rennende robot Phides, waar hij vijf jaar lang aan werkte.
Vidomes doet onder de eerste bewoners van de Harnaschpolder onderzoek naar leefbaarheid in de wijk. In de reacties klinken vooral positieve geluiden.
Op de avond dat Beatrix aankondigt afstand te doen van de troon, vindt ook in Delft een wisseling van de wacht plaats. In Belvédère wordt bekendgemaakt dat lezers van de krant Delft op Zondag Leo Quack hebben verkozen tot Nachtburgemeester.

 

Februari
Burgemeester Bas Verkerk neemt de gloednieuwe straatnamen-app in gebruik; handig en leerzaam voor iedereen die Delft bezoekt.
Bij het Kethelplein wordt de eerste paal geslagen voor de aanleg van de A4 Delft-Schiedam, een nieuw stuk weg dat Delft en Schiedam vanaf eind 2015 met elkaar verbindt.

De fabriek van Delftse Brood aan de Schieweg ligt plotseling stil. Vrachtwagens rijden af en aan om spullen veilig te stellen en honderden personeelsleden staan op straat. Over de redenen wordt druk gespeculeerd.

De organisatie van de Mooi Weer Spelen gooit de handdoek in de ring. Zij laten weten dat er dit jaar geen Mooi Weer Spelen zullen zijn. Dit vanwege financiële en personele problemen.
Yvo Sonneveld van No. 13 en Guus Meeuwis van Being There komen met het initiatief om met alle winkeliers in de binnenstad op zondag open te gaan.

Wethouders Vokurka onthult de plannen en de maquette voor de nieuwe wijk die in de Spoorzone zal verrijzen en noemt het ‘t hoogtepunt in zijn politieke loopbaan. 

‘Tussen de Geveltjes’, een nieuwe verenging die alle belanghebbenden in de Delftse binnenstad gaat vertegenwoordigen, wil Delft in vijf jaar tijd naar de top-5 van Nederlandse winkelsteden brengen.

Een 80-jarige Delftse wordt in haar woning aan de Patrimoniumstraat op gewelddadige wijze overvallen en beroofd.

De Rijksoverheid kondigt aan om enkele rijksmonumenten die ‘niet nodig zijn voor het vervullen van een rijkstaak’ te verkopen. Op de lijst met de te verkopen monumenten staan, tot ongenoegen van de Delftse CDA-fractie, ook de grafmonumenten van Piet Hein en Maarten Tromp.
Delft krijgt 160.000 euro subsidie van Europa. Dit geld moet worden besteed aan een samenwerkingsproject tussen tien Europese universiteitssteden met een hoog technisch profiel.
Pauljan Kuijper (D66) neemt afscheid van de gemeenteraad en gaat aan de slag bij ProRail.


Maart
In Delft kan vanaf deze maand voortaan op elke zondag worden gewinkeld. Steeds meer winkeliers sluiten aan en doen mee. Parking Delft ondersteunt het initiatief door bezoekers van de parkeergarages een uur gratis parkeren aan te bieden.

Delftenaar Joop de Blij brengt opnieuw zijn boek ‘Oorlog en Verzet in de Prinsenstad’ uit, met daarin wederom veel nieuw en uniek materiaal over de jaren 40-45.

De Delftse tandartsenpraktijk Kampveld boort een nieuwe markt aan door via Groupon verschillende behandelingen aan te bieden.

De Delftse Freinetschool krijgt bijzonder bezoek. Niemand minder dan astronaut André Kuipers komt hier aan de kinderen vertellen over zijn avonturen in de ruimte. De leerlingen mogen hem ook vragen stellen. Eén van hen vraagt of je stinkt na een ruimtereis.
De Gemeente Delft maakt bekend dat het fraudebeleid dat ze uitvoert lijkt te lonen. In maart blijkt dat in 2012 voor 1,2 miljoen aan uitkeringsfraude is blootgelegd, verdeeld over 191 fraudegevallen.
Niels Didden en Gwyneth van Rijn winnen in Almere het Nederlands Kampioenschap Latin dansen. Het is al voor het derde jaar op rij dat het danspaar van Dansschool Wesseling hierin slaagt.
Molen de Roos staat voor het eerst in lange tijd weer ‘in de wieken’.
Tweehonderd leerlingen van meerdere Delftse basisscholen maken – in de Week van Nederland Schoon –  de stad een klein beetje schoner. Ze verzamelen samen in totaal vijftig zakken met zwerfafval.
De Delftse restauratietimmerman Jeroen Kistemaker is druk met honderden historische stukken die onder de Sebastiaansbrug liggen opgeslagen. De Gemeente Delft moet er vanaf en Kistemaker verdeelt de spullen onder geïnteresseerden.

Nederlandse jihadisten reizen naar Syrië om zich te mengen in de strijd. Ook een flinke groep Delftenaren trekt naar het door burgeroorlog verscheurde land. Enkelen brengen het er niet levend vanaf. Delft zit met de situatie in haar maag en burgemeester Bas Verkerk roept de internationale gemeenschap op om het conflict in Syrië te beëindigen.
Het is officieel lente, maar het vriest eind maart nog elke dag. Dat heeft gevolgen. De koeien gaan later de wei, de padden trekken er nog niet op uit voor hun paddentrek en volkstuinbezitters vermaken zich vooral in het clubhuis, hopend op warmere en betere tijden.

 

April
Er komt ein-de-lijk een (bestuurlijk) einde aan de Gondelaffaire. In de gemeenteraad wordt begin april voor de laatste keer over de al jaren slepende zaak gesproken. Nu volgen - achter gesloten deuren – alleen nog de besprekingen over het schadebedrag dat Martin Stoelinga gaat ontvangen…

De Gemeente Delft begint met het verwijderen van overbodige verkeersborden. Wethouder Junius verwijdert het eerste nutteloze bord.

Na veertig jaar Il Giardino, wat ooit het eerste Italiaanse restaurant van Delft was, houden eigenaar Cees van Bladel en zijn vrouw Yvonne het voor gezien. Het is tijd voor pensioen.

Burgemeester Bas Verkerk geeft het vaderlandse journaille tekst en uitleg over ‘onze jongens’ in Syrië. De Gemeente Delft doet, vertelt hij, z’n uiterste best om informatie over deze groep jongeren te krijgen, maar het is een ‘moeizaam proces’.

Op vier verschillende plekken in Delft wordt, door de karpercommissie van SportvisserijBelangen Delfland, in totaal vierhonderd kilo aan spiegelkarpers uitgezet. Dit moet de vangsten van vissers bevorderen.

Wethouder Vorkurka maakt bekend dat de Delftse jaarrekening een positief resultaat van ruim 13,6 miljoen euro heeft. Tegelijkertijd maakt hij meer bekend over de Kadernota, waaruit blijkt dat Delft de komende jaren inzet op twee pijlers: Delft, stad van innovatie en de participatiesamenleving.
Buurthuis Voorhof 2 aan de Herman Gorterhof gaat als zelfstandig buurthuis verder.
Christen Unie-raadslid Jabco Vreugenhil krijgt vanwege zijn uitspraak ‘Ik heb net uitgelegd waarom wij huiverig staan ten opzichte van het investeren in de gemeenschappelijke beeldvorming in het regieconcept’ het Delfts blauwe tegeltje voor de meest opmerkelijke politieke uitspraak van 2012.

Riet van Veldhoven-Van Velzen, een 77-jarige Delftse vrouw, gaat maandag 22 april naar haar huisarts, maar komt niet meer terug. De politie gaat haar meteen zoeken, in de media verschijnen foto’s van de vermiste ‘Tante Riet’, maar niemand heeft haar of haar fiets gezien.

Koningin Beatrix doet afstand van de troon. Lang leve koning Willem-Alexander!

Zondagvierdeklasser SEP wordt kampioen. Oliveo degradeert van de Tweede naar de Derde Klasse.

 

Mei
De restauratie van de Nieuwe Kerk gaat beginnen. De kerk wordt in de steigers gezet. Daar zullen ze nog wel even in blijven staan, want de totale werkzaamheden zullen tot eind 2015 duren. en in totaal 11 miljoen euro kosten.
Nog meer sportieve ontknopingen: De heren van Ring Pass worden overtuigend kampioen in de eerste klasse, Pascal van Troost wint de Trompper Optiek Golden Tenloop en het 16-23-team van VV Schipluiden wint de DSW/RODI Media 16-23-competitie. Op het  twaalfde Hans Dorjee Voetbalgala wordt SEP uitgeroepen tot Ploeg van het Jaar. Pim Hoornweg van SEP wordt Speler van het Jaar. Ook Concordia viel in de prijzen, want hun trainer John de Letter wordt Trainer van het Jaar en keeper Laurens Waling de keeper van het Jaar.
Stichting De Witte Roos wint met de restauratie van een 16de eeuws pand aan de Oude Delft 73 de Le Comteprijs 2012. Ook de lezers van de krant Delft op Zondag vinden dit de mooiste stadsverfraaiing van het jaar ervoor, want zij vinden dat De Witte Roos ook de Publieksprijs verdient.

Jeroen Kistemaker zorgt ervoor dat een eeuwenoude Delftse waag komt te hangen waar deze in een ver verleden ook ooit hing: Stadscafé De Waag op de Markt.

Delfia Batavorum brengt de Canon van Delft uit, een 256 pagina’s tellend boek met daarin de belangrijkste gebeurtenissen uit de Delftse geschiedenis.
Technologiebedrijf 3M, bekend van de Post-it en Scotch tape, vestigt zich met haar hoofdkantoor op bedrijventerrein Technopolis.

De Gondelaffaire is afgelopen, dit keer echt. Martin Stoelinga krijgt van de Gemeente Delft 390.000 euro op zijn rekening bijgeschreven als tegemoetkoming voor de juridische kosten die hij maakte.

 

Juni
Goed nieuws voor iedereen met bouwplannen, want burgers en ondernemers hoeven vanaf deze maand geen vergunning meer aan te vragen voor kleine bouwwerken. Wel moet het bouwplan nog worden aangemeld.

Bewoners van de sterflat aan de Griegstraat klagen steen en been over het onderhoud in de flat en willen verbetering zien.
In de Spoorzone begint ondertussen de bouw van het nieuwe Stadskantoor en de stationshal. Hier komt in totaal 1800 ton staal en 26.000 vierkante meter glas aan te pas.

De voetballers van Concordia promoveren via de nacompetitie naar de Tweede Klasse.

Politie Haaglanden en de familie van Tante Riet blijven zoeken naar de 77-jarige vermiste Delftse en haar eveneens verdwenen fiets. De familie vreest een misdrijf. De politie noemt het ‘een vreemde vermissing’. Eind juni ontstaat de vrees dat de camerabeelden van Delftse bruggen, waar Tante Riet overheen gefietst zou kunnen zijn, nooit zijn bekeken.

Het Ondernemersfonds Delft begint – na drie jaar - met een onderzoek om de werkwijze en de behaalde resultaten te onderzoeken.

De Delftse Astrid Tan vergaart als zingende nanny landelijke bekendheid met haar optredens in het televisieprogramma X-Factor.

Martin Stoelinga wordt getroffen door een hartinfarct, maar komt er weer bovenop.

De PvdA stapt uit de coalitie van Pijnacker-Nootdorp na onenigheid over het nieuwe subsidiebeleidskader van de Gemeente. VVD, CDA, D66 en GroenLinks blijven echter een meerderheid houden.

Voormalig-wethouder Anne Koning wordt beëdigd als lid van de Eerste Kamer der Staten Generaal.

Het noordelijke deel van de TU-wijk verkrijgt de status van beschermd stadsgezicht.

In de Delftse Hout mag niet meer naakt worden gerecreëerd. De Naturisten Federatie Nederland verzoekt de rechtbank in Den Haag om dit besluit ongedaan te maken. Ze gaan bovendien in verweer tegen bekeuringen die zijn uitgedeeld aan naaktrecreanten.

 


Juli

Bewoners beginnen op de eerste dag van de maand met het zelfstandig beheren en exploiteren van Buurthuis Het Voorhof, zonder steun van de Gemeente Delft.
De huizenmarkt in Delft en de regio lijkt zich in alle opzichten te herstellen. Er worden meer huizen verkocht die gemiddeld minder lang te koop staan. Makelaars zijn blij, maar willen nog niet te vroeg juichen.

De rechter stelt de Gemeente Delft in het gelijk in de zaak over naaktrecreatie in de Delftse Hout.

David van Dis volgt Ineke van Geenen op als fractievoorzitter van de Delftse CDA-fractie.

Verschillende hondenbrigades uit heel het land helpen op vele plekken in de stad zoeken naar Tante Riet. Wederom zonder resultaat…

De bekende Delftse horecazaak Kobus Kuch viert haar 25-jarig jubileum.

Schipluidenaren komen met een oplossing voor toenemende criminaliteit en overlast: Buurtpreventie. Dorpsbewoners gaan zelf door het dorp surveilleren.

Delftenaar Max van Dalen en MKB Delft opperen het idee om de pollers in de binnenstad te laten bewaken door poortwachters. Zo kan meer pollerleed worden voorkomen.
De Delftse Annemiek van Doorne loopt, terwijl ze zes-en-een-halve maand zwanger is, de Vierdaagse van Nijmegen uit. Dat blijkt niet mee te vallen…

Juwelier Warnaar wordt op een dinsdagmorgen overvallen door drie in het zwart geklede en bivakmuts dragende mannen met fluorescerende hesjes. De drie gaan er met een buit vandoor, maar worden kort daarna op de Kruithuisweg door de politie klemgereden en in de boeien geslagen.

 

 

Augustus

Rabobank Zuid-Holland Midden sluit, vanwege de ‘veranderde dienstverlening’, haar kantoor in de Peperstraat.

Het is een zonnige zomer, dus zoeken Delftenaren met z’n allen naar zonwerende producten en verkoeling. Bedrijven die airconditioning en zonnepanelen installeren draaien overuren.

De weggeefwinkel aan de Asvest moet dicht. De projectontwikkelaar wil namelijk beginnen met de voorbereidingen voor de sloop. De krakers die het pand bewonen en de winkel runnen verlaten vrijwillig hun tijdelijke onderkomen.
Delft geniet wederom van het Varend Corso. De medewerkers van de boot van dorpskern Den Hoorn helemáál. Zij wonnen met hun boot ‘Natte Droom’ de eerste prijs bij niet-commerciële boten èn de originaliteitsprijs.

Prins Friso blaast z’n laatste adem uit. Velen vragen zich af of hij in de Nieuwe Kerk in Delft wordt bijgezet. De Koninklijke familie laat echter vrij snel weten dat Friso in Lage Vuursche wordt begraven.

De organisatie van de wielerronde van Delft slaagt erin om ervoor te zorgen dat de wielerwedstrijd weer door het centrum van Delft gaat.
De Delftse binnenstadsmanager Alaa Abdulfatah wordt tijdens het illegaal oversteken van de grens tussen Turkije en Syrië opgepakt. Haar arrestatie is landelijk nieuws. Al vrij snel is ze echter weer op vrije voeten.

Het UWV verhuist van het Werkplein in Delft naar Werkplein Haaglanden, in Den Haag.

 


September
Pieter van Foreest maakt bekend vier verzorgingshuizen te gaan sluiten, waaronder Monica en Stefanna in Delft. Dat doet Pieter van Foreest vanwege ‘het nieuwe ABWZ-beleid van de regering’, laat de zorginstelling weten. Het personeel en bewoners van de twee Delftse verzorgingshuizen zijn niet blij en gaan tegen het besluit in protest.

De laatste grote objecten, zoals tanks en kanonnen, verlaten het Legermuseum en worden de stad uit getransporteerd.

Westerpop treft het een keer met het weer en trekt waanzinnig veel bezoekers: 17.000. Dat is net geen record.

De Spoorzone heet geen Spoorzone meer. De nieuwe wijk die hier nog gaat verrijzen heet voortaan ‘Nieuw Delft’.

Het College van B en W presenteert de begroting voor de komende jaren. Delft moet opnieuw bezuinigen, dit keer 11,7 miljoen euro voor de periode 2014-2017. Deze bezuiniging  komt neer op 453 euro per inwoner.

De nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis bereikt het hoogste punt; een nieuwe hoogtepunt.
Uit schriftelijke vragen van de politieke partij Stadsbelangen blijkt dat de camerabeelden van bruggen over de Schie, waarop de vermiste Tante Riet mogelijk te zien zou zijn geweest, nooit zijn opgevraagd. De familie van Riet is begripvol en loven het werk en de inzet van de politie.

Binnenstadbewoners en horeca worden het eens over vijf maatregelen die overlast moeten beperken. Terrassen mogen ‘gewoon’ tot 01.00 uur open blijven.

Den Hoorn is in dubio over twee plannen voor het centrum van het dorp: Een plan met één supermarkt en een plan met twee supers.

Molen De Roos gaat weer open voor publiek.

De Gemeente Delft en Van der Vorm Vastgoed bereiken overeenstemming over extra winkels en woningen op en rond het winkelcentrum de Hoven Passage. De winkeliersvereniging is blij.

Deltares vestigt zich met haar hoofdkantoor in een nieuw pand, dat door minister Schultz van Haegen wordt geopend.

Het bouwhek rond de Nieuwe Kerk wordt kunstzinnig beschilderd in glas-in-lood-stijl.

 

Oktober

Het stadsbestuur maakt bekend vanaf 2015 te gaan bezuinigen op de kinderboerderijen, Natuur- en Milieucentrum De Papaver en de waterspeeltuin. Andere partijen moeten de regie hiervoor overnemen. Dit plan wordt in de stad niet met gejuich ontvangen.

Het Reinier de Graaf Gasthuis stijgt 25 plekken in de AD Ziekenhuis Top 100 en staat hiermee op de 24ste plek. De ambitie is nu, als de nieuwbouw gereed is, het beste ziekenhuis van Nederland te worden.

Buurthuis Onder de Schie begint aan een frisse start met een bestuur van buurtbewoners die zelf het buurthuis  gaan runnen.
De Provincie Zuid-Holland wil drie windmolens plaatsen in Midden-Delfland, maar het gemeentebestuur van dit dorp zit daar niet op te wachten en gaat tegen het plan in verweer.
Webstudio MM wordt tijdens de Kracht van Delft verkozen tot beste online onderneming.
In het Hampshire Hotel Delft Centre is de eerste editie van de Delft op Zondag miniconcerten. Het concept slaat aan en publiek, artiesten en de organisator zijn tevreden.

Winkeliers in de Bomenwijk zijn gelukkig met de zeven nieuwe parkeerplaatsen die in het winkelgebied worden gecreëerd.
Ook de nieuwbouw van het Stadskantoor bereikt z’n hoogste punt en dat wordt gevierd.

Het Nuon Solar Team van TU Delft wint – alweer voor de vijfde keer – de World Solar Challenge.
Aan zes maanden onzekerheid komt een einde. Tante Riet wordt gevonden. Haar lichaam wordt door een wandelaar die paddenstoelen zoekt opgemerkt in de Delftse Hout. De experts vinden geen sporen van een misdrijf.

Carnavalsvereniging De Kalfskoppen heeft een trieste mededeling: ze gaan nog één keer carnaval vieren, daarna valt het doek voor de op één na oudste Delftse carnavalsvereniging.
De Gemeente Delft moet 11,7 miljoen euro bezuinigen. Het College van B en W presenteert hiervoor in oktober de plannen. De meeste partijen reageren begripvol op die plannen voor de forse bezuinigingsopgave.
De Hamtunnel leek jarenlang een legale plakplaats, maar wordt opgeleukt met een keramisch kunstwerk van een Hongaarse kunstenares.

Niemand wil dat de kinderboerderijen, De Papaver en de waterspeeltuin weg worden bezuinigd, maar een meerderheid van de raad stemt hier toch mee in. Het stadsbestuur benadrukt op zoek te gaan naar partijen die deze instellingen over willen nemen.
Bij Lijm & Cultuur vindt voor de eerste keer het Politiek Speelcafé plaats. Dit initiatief van Lijm & Culuur en de krant Delft op Zondag slaat goed aan.
De Delftse Tilly Kaisiepo wordt bij een protest vóór zwarte piet op het Malieveld in Den Haag belaagd door zwarte piet-sympathisanten.

Delfia haalt, omdat de club meermalen niet in staat was een volledige wedstrijdselectie op de been te brengen, haar eerste elftal terug uit de competitie.

 

November
Het ontwerp voor de nieuwe Sebastiaansbrug, waar alle partijen het over eens waren, blijkt duurder uit te vallen dan verwacht.
In en rond het Reinier de Graaf Gasthuis en sporthal Brasserskade wordt een grootschalige rampenoefening gehouden.

Prins Friso werd dan wel niet in de Nieuwe Kerk bijgezet; in de Oude Kerk is begin deze maand een herdenkingsdienst voor de in augustus overleden prins.

Een unicum in de muziekwereld: De Delftse jazzfluitist Ronald Snijders brengt een box met twintig cd’s met nieuw werk op de markt.
De Delftse cabaretier Pieter Jouke houdt in Carré in Amsterdam een humormarathon. Terwijl hij 31 kilometer op een loopband rent, treden meerdere cabaretiers belangeloos op. Dit leverde 27.500 euro op voor CliniClowns.
Uit het gezondheids- en welzijnsonderzoek van de GGD blijkt dat de gemiddelde Delftenaar zich gemiddeld gezonder voelt dan de gemiddelde Nederlander, minder overgewicht heeft, maar wèl meer drinkt.
De minimumleeftijd voor alcohol en tabak gaat in 2014 omhoog van 16 naar 18 jaar. De Delftse horeca kondigt aan hierop goed te gaan controleren en nog meer om legitimatiebewijzen te zullen vragen.
Het is vijftig jaar geleden dat John F. Kennedy in Dallas werd vermoord. Delftenaar Frans van der Zanden brengt een boek uit waarin hij de geïnterviewden laat vertellen waar zij waren op het moment dat Kennedy werd vermoord.

De mogelijkheid om mobiel te parkeren kan wel wat extra bekendheid gebruiken, dus gaat de Gemeente Delft dit op meerdere manieren stimuleren en promoten.
Delft bezuinigt er flink op los, maar heeft nog wel 25.000 euro over voor de Werkgroep Jeugd & Alcohol. Want, laat het stadsbestuur weten, in het nieuwe gezondheidsbeleid is alcoholmisbruik een speerpunt.
Staatssecretaris Mansveld laat aan de Tweede Kamer weten dat treinen soms stations passeren om nog meer vertraging te voorkomen. Dit gebeurde in 2013 welgeteld 24 keer op station Delft en 16 keer op station Delft-Zuid.
Sinterklaas komt aan in Delft. Ondanks alle discussie ‘gewoon’ met heel veel zwarte pieten.
Toeristisch ondernemers maken bekend voortaan meer te willen doen met ‘Blauw’.
Inloophuis Debora begroet veertien nieuwe partners.

De Kamer van Koophandel vertrekt – na 160 jaar – met haar kantoor uit Delft. Ondernemers uit Delft en de regio moeten voortaan naar Den Haag.
Sportschool Tim Kool opent aan de Van Lodensteynlaan in Delft een eigen locatie. Hij noemt het een droom die uitkomt.

 

 

December

De strijd om de Bekendste Delftenaar 2013 barst weer los. Lezers van de krant Delft op Zondag stemmen er lustig op los.
TNO maakt bekend met haar hoofdkantoor - na 25 jaar in Delft gevestigd te zijn geweest – naar Den Haag te verhuizen. Ook de locatie aan het Brassersplein verhuist naar het Haagse kantorencomplex Babylon.

Schoolzwemmen wordt grotendeels wegbezuinigd, maar de Delftse zwembaden komen met een initiatief om de jonge Delftenaren toch aan het zwemmen te krijgen: Swim2Play.
Sportschool Tim Kool opent aan de Van Lodensteynlaan in Delft een eigen locatie. Hij noemt het een droom die uitkomt.

Lange tijd is onduidelijk wanneer de weekmarkt is in de week van Kerst. Dat irriteert de marktkooplui. Het wordt uiteindelijk de maandag voor Kerst.
Den Hoorn volgt het voorbeeld van Schipluiden en Maasland. Ook hier werken dorpsbewoners aan de totstandkoming van Buurtpreventie.

Meerdere Delftenaren en Delftse bedrijven zetten zich – onder de noemer ‘Delft zegt nee tegen diarree’ – in om geld in te zamelen voor Serious Request van 3FM.
Ook aan de inwoners in eigen stad wordt gedacht. Veel Delftse organisatie zamelen geld of goederen in voor de Voedselbank en andere goede doelen. Cliënten van de Voedselbank vertellen in deze krant dat ze – ondanks hun penibele financiële situatie - uitkijken naar Kerst. Het samenzijn is, vinden zij, het belangrijkste.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12