Afbeelding

Delft op Zondag-miniconcerten, vanaf komende maand ook voor kinderen

Algemeen

Editie: Week 11, Jaargang 22 |

Charles van Harling is de organisator en drijvende kracht van de Delft op Zondag-miniconcerten. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Delftenaar Charles van Harling begon vorig jaar met het organiseren van de Delft op Zondag-miniconcerten in het Hampshire Hotel Delft Centre. Onlangs kwam hij op het idee ook zo’n concert speciaal voor kinderen te organiseren. En aldus geschiedde. Zondag 6 april is de eerste editie.


Charles van Harling zag de afgelopen maanden steeds een erg gemêleerd publiek naar het Delftse hotel komen. En hij zag dit publiek genieten van de optredens. “De artiest en publiek bevinden zich steeds heel dicht bij elkaar. Dat is leuk en het zorgt voor veel interactie. Ook de artiesten vinden dat mooi. Zij zien de Delft op Zondag-miniconcert als een soort promotiepodium. Dat is ook mijn doel; om de artiesten - die graag laten zien en horen wat ze kunnen - een podium te bieden”, vertelt Van Harling.
Tijdens de optredens merkte de 48-jarige Delftenaar al dat veel ouders hun kinderen meenamen naar de miniconcerten. “Toen dacht ik: Wat is er nou leuker dan als er speciaal voor die kinderen ook een miniconcert zou zijn? Dat heb ik besproken met Janine van het Hampshire Hotel, zij was ook enthousiast.” De 48-jarige Delftenaar ging vervolgens spitten in hitlijsten als de Kids Top 20 en kwam uit bij Starz, een jonge meidengroep waarvan ook de Delftse Monique de Waal deel uitmaakt. “Zij scoren hoog in de Kids Top 20”, weet Van Harling, die al 25-jaar werkzaam is als groepsleider in een kinderopvang. Hij kijkt nu al naar het miniconcert op 6 april uit. “Kinderen zijn een leuke en spontane groep, daar ligt m’n hart.”
Het miniconcert voor kinderen begint om 13.00 uur begint en is zoals altijd helemaal gratis. Dit laatste is volgens Van Harling één van de redenen achter het succes van de goedbezochte Delft op Zondag-miniconcerten. “Want hierdoor ontstaat in Delft gratis cultuur voor jong en oud. Dat is voor iedereen leuk.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12