Afbeelding

Tijdens de trainingsdag van Voetbalschool Chris Kronshorst gaat het alleen maar over voetbal

sport

Editie: Week 41, Jaargang 20 |

Chris Kronshorst wijst cursisten figuurlijk - en soms ook letterlijk - op zijn ideeën over mooi voetbal.

DELFT – Voetbalschool Chris Kronshorst organiseert donderdag 24 oktober, in de herfstvakantie, op het hoofdveld van DHC een trainingsdag. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden en een dag lang met voetbal bezig zijn.
Deelname aan de trainingsdag kost 25 euro, begint ’s ochtends om half 10 en eindigt om een uur of vier, half vijf ’s middags. Tussen de middag wordt gezamenlijk gegeten. “Verder zijn we de hele dag met voetbal bezig”, vertelt de bekende Delftse techniektrainer Chris Kronshorst. “We gaan een stukje techniektraining doen, we doen spelletjes, partijtjes, alles wat je in het voetbal tegenkomt.” De 67-jarige Delftenaar doet bijna z’n hele leven lang al niets anders dan training en met name techniektraining geven. Wekelijks is hij bezig met zijn eigen voetbalschool, waarin hij voetballers enkele maanden onder z’n hoede heeft. De trainingsdag is een eenmalig event. “Voetballers van alle leeftijden kunnen zich aanmelden, maar de ervaring leert dat hier meestal jongens en meiden tussen de 8 en 15 jaar op afkomen.” Zij gaan zich een dag lang goed vermaken, verwacht Kronshorst. “De hele dag is gevuld met voetbalspelletjes met de bal. We doen ook een stukje looptraining en aan het einde van de dag doen we partijtjes. Het zijn dus vier onderdelen: techniek, lopen, spelletjes en partij.” Deelnemers hoeven niet bang te zijn dat ze uiteindelijk helemaal afgemat weer thuiskomen. “Het is een kwestie van verdelen”, merkt Kronshorst op. “Ze zijn bijvoorbeeld even een uurtje met de bal bezig, drinken dan wat, om 12 uur gaan we iets eten, misschien wandelen we nog even door het Hertenkamp en dan beginnen we weer om 2 uur. Zo’n dag vliegt voorbij. Ze zullen aan het einde van de dag best moe zijn, maar dat komt ook omdat ze met elkaar rondrennen.” Kronshorst zal zelf in elk geval niet - als een soort Sjaak Swart – fanatiek meedoen met de partijtjes. “Natuurlijk moet ik iets kunnen voordoen, maar ik moet verder ook alles in de gaten houden.” Wie zich wil aanmelden voor de trainingsdag, kan dit doen via de website www.voetbalschoolchriskronshorst.nl.

Voetbalschool
Het gaat goed met Voetbalschool van Chris Kronshorst, die deze zomer weer nieuw leven werd ingeblazen. De huidige cursisten, die van heinde en verre naar Delft komen voor de trainingen van Kronshorst en andere bij de voetbalschool aangesloten techniektrainers, zijn zo’n zes weken bezig. “Je ziet nu al zoveel vooruitgang bij die kinderen. Dat komt doordat we veel training doen met kleine groepen. We besteden aandacht aan  deelnemers.” Kinderen die bepaalde oefeningen minder snel  oppakken krijgen de aandacht die ze nodig hebben, zodat ze snel mee kunnen met de voetballers die de oefeningen sneller oppakken.”
Kronshorst staat al decennialang op het voetbalveld, zowel in Nederland als in het buitenland. Hij zag veel voetballers op tv voorbijkomen die hij heeft getraind toen ze minder bekend en beroemd waren. “Dat zijn er zoveel”, begint hij, als we erom vragen. Eljero Elia deed me laatst nog de groeten. Ik heb ook Ryan Babel getraind. Zaterdagochtend was ik bij ADO Den Haag, daar hangen portretten van 28 spelers uit de eigen opleiding van ADO. Ik zag toen dat ik een stuk of zes van hen heb getraind.” Ook van zijn tijd bij Porto en Red Bull Salzburg ziet hij nog regelmatig bekende spelers voorbijkomen, onder meer tijdens Champions League-wedstrijden. “Zoals Bruno Alves van Fenerbahçe en Pépé van Real Madrid, die speelden nog bij Porto toen ik daar met Co Adriaanse werkte. Het verbaast me trouwens hoe Pépé momenteel voetbalt bij Madrid. Dat ‘ie zich af en toe zo misdraagt. Dat heb ik ‘m bij Porto nooit zien doen.” Kronshorst benadrukt dat al die profvoetballers niet dankzij hem zo ver zijn gekomen. “Maar ik vind het wel heel leuk dat ik ze ooit heb getraind. En dat de kinderen van de voetbalschool, nadat ze voetballend vooruit zijn gegaan, ook in het dagelijks leven meer zelfvertrouwen krijgen. Dat is toch alleen maar leuk.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12