Afbeelding

De Hofkerk Voelt zich thuis bij RODI!

vaste rubrieken

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

DELFT – De Hofkerk wordt niet altijd door iedereen als een kerk herkend. Daarom werd RODI reclame & belettering ingeschakeld om de voorzijde van de kerk van het logo en de naam te voorzien.

“We willen graag meer herkenbaar zijn voor de buurt”, vertelt Fred van Helden, één van dominees van deze protestantse wijkgemeente. “We horen weleens dat mensen denken dat dit een gymzaal of bejaardenhuis is.” Dankzij het nieuwe logo is voor iedereen duidelijk wat in het pand aan de Cort van der Lindenstraat gebeurt.

Daarnaast kampte de kerk met een probleem van zon die hinderlijk door de ramen naar binnen scheen. Dat probleem is door RODI verholpen met zonwerende raamfolies. “We zijn er blij mee”, zegt Van Helden. “Al het werk is goed uitgevoerd.”

Dat de kerk meer herkenbaarheid richting de buurt wil, is niet vreemd. “We houden hier bijvoorbeeld op dinsdag koffieochtenden, we organiseren maaltijden en nog veel meer. Daar komen nu vooral kerkmensen op af, maar door het wegvallen van buurthuizen willen we die buurthuizenrol graag op ons nemen. Er is veel eenzaamheid.” De Hofkerk is, vertelt hij, een ‘warme en gezellige kerk’. “Mensen hebben weleens het idee dat kerken stoffig en ouderwets zijn, maar wij zijn juist modern. Dat merk je wel bij projecten zoals de Passion Delft. Die wordt vrijdag 3 april om 20.00 uur in onze kerk uitgevoerd. De band Online speelt dan bekende liedjes en we dragen een lichtkruis de kerk in.” Zie voor meer informatie de website www.hofkerkdelft.nl. Meer weten over RODI Media zh? Kijk dan op www.rodimedia-zh.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12