Afbeelding

Jong en oud vergaapt zich aan levensechte en levensgrote dinosaurussen in de Hoven Passage

Algemeen

Editie: Week 31, Jaargang 23 |

Op verschillende plekken in de Hoven Passage zijn sinds afgelopen donderdag levensgrote dinosaurussen te bewonderen. Kinderen èn hun ouders kijken hun ogen uit.

DELFT – Delft heeft sinds deze week een historische binnenstad en een prehistorisch winkelcentrum. In de Hoven Passage staan komende drie maanden 25 levensgrote en levensechte dinosaurussen.

Dit initiatief blijkt, als we donderdagmiddag een kijkje nemen, een schot in de roos. Kinderen vergapen zich aan de soms metershoge modellen. Vooral de brontosaurus en tyrannosaurus rex leidden met hun forse formaten tot groot enthousiasme. Maar ook de iets kleinere soortgenoten bieden veel vertier. Deze kunnen prima worden beklommen. De ouders staan erbij en fotograferen het. Het zijn echter niet alleen kinderen die hun enthousiasme niet onder stoelen of banken steken, want zelfs sommige volwassenen geven hun bezoek aan het winkelcentrum een extra dimensie door hun hoofd even in de bek van een dinosaurus te steken.

“Toen we ze vanmorgen uitlaadden stonden er al heel veel mensen te kijken”, vertelt Gemma Hares-Visser van Van der Vorm Vastgoed, eigenaar van het winkelcentrum. “De interesse is echt overweldigend en de reacties die we krijgen zijn geweldig. Mensen zijn blij verrast als ze hier binnenstappen en deze ludieke actie voor het eerst zien.”

Niet zonder reden
Van der Vorm Vastgoed heeft de 25 dinosaurussen niet zonder reden neergezet. De eigenaar van het winkelcentrum wil hiermee nog meer uitstralen dat je in de Hoven Passage niet alleen prima kunt winkelen, maar ook een leuke tijd kunt hebben. Want dat is wat veel klanten willen. “Consumenten willen vandaag de dag meer beleving tijdens het winkelen”, legt Hares-Visser uit. “Iedereen in retail-land heeft het erover, wij dóen het.”

Dat doet Van de Vorm niet alleen met de dino’s. “We hebben net de huisstijl van de Hoven helemaal vernieuwd. We zijn bovendien flink aan het bouwen hier. De eerste woontoren is al helemaal verhuurd, de tweede komt eraan.” Met ‘Hovy-D’ heeft het winkelcentrum tegenwoordig zelfs een eigen mascotte. “We organiseren verder ranger-tochten door het winkelcentrum, een rondleiding met begeleiding waarbij kinderen alles leren over dinosaurussen. De eerste BSO heeft al zo’n tocht geboekt. Het is voor groepen kinderen hartstikke leuk zoiets te doen. Het gaat zelfs gepaard met een dino-opgraving.” Deze tochten kunnen worden geboekt via de website www.dinosindehoven.nl. Komende drie maanden is er bovendien een doe-hoek in de Hoven Passage en er staan educatieve teksten en wist-je-datjes bij de dinosaurussen. “Een hoop vermaak dus.”

Aanhaken
“We zijn een hele actieve verhuurder”, vervolgt ze. Daarbij wordt volop samengewerkt met ondernemers in het winkelgebied. Hares-Visser vindt het mooi om te zien dat zij momenteel aanhaken bij de Dino’s in Hoven-actie. “Bij Bram Ladage kun je al Dino-ijsjes eten en bij Kippies hebben ze binnenkort de Dinoburger. Zo zullen er vast meer ideeën gaan ontstaan.”

Zo hoopt Van der Vorm een steeds bredere groep aan te spreken. Consumenten die niet alleen uit de buurt van het winkelcentrum komen, maar ook vanuit gemeentes rond Delft de moeite nemen om naar de Hoven Passage te komen. “Want zoiets leuks als die dinosaurussen kunnen ze helemaal gratis bewonderen, normaal gesproken moet je betalen voor zulke dingen. Ze zullen vervolgens zien dat hier ontzettend leuke winkels zijn.”

Donderdag geniet ze vooral van al die mensen die op hun beurt genieten van het spektakel in de Hoven Passage. “Ik zie alleen maar blije gezichten, dit gaat een super succes worden.”

Meer weten? Kijk dan voor meer informatie op de websites www.dinosindehoven.nl en www.facebook.com/dehovenpassage.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12