Afbeelding

POLITIEK in 't kort

vaste rubrieken

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

Weervrouw roept op om te stemmen

DELFT - Nederlands bekendste weervrouw Helga van Leur roept iedereen op om 18 maart z’n stem uit te brengen voor water. Zij doet dit op de regionale radio en tv en was afgelopen maandag op bezoek in het gemeenlandshuis aan de Phoenixstraat in Delft. Van Leur is zeer betrokken bij het werk van de waterschappen. Door haar werk is zij dagelijks bezig met en geboeid door klimaatverandering en veranderende weersomstandigheden. “Het lijkt zo vanzelfsprekend dat het water in de sloot of vaart schoon is, dat we ons veilig voelen achter de dijken en dat wij ook in laag gelegen gebieden weinig wateroverlast ervaren”, zegt Van Leur. “Maar er gaat een wereld achter schuil. Die van het waterschap.” Wie nog niet weet op welke partij te stemmen, op 18 maart, kan gebruikmaken van het Kieskompas op de website www.stemookopwater.nl.
 

De Wit stelt vragen over WOB-verzoeken

DELFT – Het Algemeen Dagblad schreef vorige week over de vele WOB-verzoeken die de Gemeente Delft handenvol geld kosten. Zulke vragen, waarbij een beroep wordt gedaan op de Wet Openbaar Bestuur (WOB), moeten binnen 42 dagen worden beantwoord. Lukt dat niet dan kan de indiener een vergoeding van maximaal 1260 euro claimen. De Gemeente Delft schat dat van de 285 WOB-verzoeken die het afgelopen vijf jaar kreeg, zo’n driekwart was te doen om het kunnen indienen van een claim. Raadslid Jan Peter de Wit van Onafhankelijk Delft wil nu weten wie de aanvragers zijn. Hij wil van B en W een overzicht van de namen en woonplaatsen van de aanvragers of organisaties, of en voor welk bedrag dwangsommen zijn betaald en hoeveel ambtelijke uren aan beantwoording zijn besteed. Daarnaast wil hij onder meer weten  of het ‘links extremisten’ zijn die gebruikmaken van WOB-procedures als extra inkomstenbron. Verder is De Wit benieuwd of op de gemeentelijke website een overzicht kan komen van ingediende WOB-verzoeken en de fase van afhandeling.



Staatssecretaris Wiebes in gesprek met Delftenaren

DELFT - Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes spreekt woensdag 11 maart vanaf 20.00 uur in Café Van 9 tot Zeven aan de Markt 28 in Delft.  Wiebes studeerde in Delft, de stad waar hij ook werd geboren. Daarna was hij werkzaam in het bedrijfsleven en was hij tunnelwethouder in Amsterdam, voor hij namens de VVD staatssecretaris Financiën werd. Over die loopbaan en zijn politieke visie gaat hij graag met Delftenaren in gesprek. De discussieavond met Eric Wiebes wordt georganiseerd door de Delftse afdeling van de VVD en is openbaar.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12