POLITIEK in 't kort

Algemeen

Editie: Week 23, Jaargang 23 |

Bedrijfsleven blij met coalitieakkoord

DELFT - De provinciale coalitie van VVD, D66, CDA en SP wil Zuid-Holland samen met inwoners, mede-overheden, bedrijven en instellingen slimmer, schoner en sterker maken. De partijen investeren flink in een nieuwe kennisintensieve economie, schone energie en groen. De lasten voor inwoners en bedrijven in Zuid-Holland gaan naar beneden. Dat blijkt uit het coalitieakkoord dat onlangs werd gepresenteerd. VNO-NCW West is tevreden met de plannen. “Veel van onze wensen zijn opgenomen in dit akkoord”, zegt VNO-NCW West-directeur Bert Mooren. “We kijken ernaar uit om samen met de provincie aan de slag te gaan voor meer economische groei en een excellent vestigingsklimaat voor ondernemers.”


Repac verwijdert na vragen VVD

DELFT – Verontruste bewoners van Tanthof maakten in maart melding van grof vermalen bouwafval – Repac – dat door de Gemeente Delft op wandelpaden in hun wijk was gestort. Dat bouwafval is na schriftelijke vragen van de VVD-fractie weer verwijdert. ‘In eerste instantie werden bewoners met een kluitje in het riet gestuurd, omdat Repac hoort bij het bijstellen van het onderhoudsniveau van de Delftse openbare ruimte’, schrijft Hélène Bartelds op de website van de liberalen. ‘De gemeente heeft de situatie alsnog bekeken en is tot de conclusie gekomen dat het gebruikte Repac met te grof bouwafval niet paste bij de woonwijk. Het probleem is snel en adequaat verholpen.’
 

Tamim Karim is beste raadslid – onder scholieren

DELFT - VWO5-leerling Tamim Karim van het Stanislas College is vorige week woensdag door een driekoppige jury van raadsleden tijdens ‘Scholieren In De Delftse Raad’ in de raadszaal aangewezen als best debatterende raadslid. Hij vertegenwoordigde de Fractie Van Koppen. De leerlingen die de ChristenUnie vertegenwoordigden kwamen als beste fractie uit de bus. Juryleden Bert Brehm (PvdA), Tom Zonneveld (SP) en Peter de Vreede (D66) lieten na de twee uur durende vergadering weten erg onder de indruk te zijn van het niveau waarop de leerlingen met elkaar in debat gingen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12