Afbeelding

Wat ik zeggen wil - 17 Juni 2012

vaste rubrieken

Editie: Week 24, Jaargang 20 |

Lezen schrijven en mailen naar Delft op Zondag

Brieven maximaal 300 woorden
Anonieme brieven en reacties op advertenties worden niet geplaatst

DELFT - Ik ben het helemaal eens met de ingezonden brief van Thea Krose over gehandicapten, in de krant Delft op Zondag van 20 mei. Wij worden niet meer voor vol aangezien. Recreëren kunnen we niet meer, want als we een stukje willen rijden met een partner of vriend(in) is dat niet meer te doen. Onze maximumsnelheid wordt door de Gemeente Delft teruggebracht naar 15 kilometer per uur, net als de kleinere accu’s die we krijgen. Daarom is het voor degene die naast je rijdt geen snelheid meer. We kunnen dus niet meer gezellig samen een ritje maken. Zo worden wij door de Gemeente achter de geraniums gezet. Als je een scootmobiel hebt, kun je nog maar weinig met de RegioTaxi mee. De Gemeente is namelijk van mening dat je dan niet zoveel kilometers nodig hebt, dus word je dan beperkt met minder kilometers. Nog meer geraniums kopen dus en dat gaat niet, want we kunnen alleen met de scootmobiel naar het tuincentrum en dan nog maar voor de helft terug. Als de Gemeente nu eens zelf voor een week in een scootmobiel gaat rijden, door weer en wind, kunnen ze eens voelen wat wij als gehandicapten meemaken. Misschien gaan ze dan eens met andere ogen kijken naar de gehandicapten. Wij willen net als onze gezonde medemens voor vol worden aangezien, want we zijn ook volwaardig.

DELFT - Als de snelheid van scootmobiels omlaag wordt gebracht, moet de scootmobielmotor nog harder werken om de scootmobiel met inzittende omhoog te rijden bij bruggen en tunnels. Dan zijn er dus hogere kosten. Is het dan de bedoeling dat de gehandicapte naast de scootmobiel gaat lopen om de scootmobiel omhoog te duwen? Dan krijgen we weer andere problemen! Dit is toch geen manier van bezuinigen, dit is een manier van het probleem verplaatsen. Op deze manier worden gehandicapte Delftenaren wel gedwongen om thuis te blijven zitten. Ze durven en kunnen er dan niet meer uit.

Coby Spiewakowski, Delft

DELFT - Dat I. Groeneweg zijn of haar huiswerk niet goed doet en afgaat op onterechte beeldvorming, waarmee Onafhankelijk Delft met regelmaat bewust (populisme) de inwoners op het verkeerde spoor zet, blijkt wel uit de ingezonden brief in de krant Delft op Zondag van 10 juni. Onafhankelijk Delft weet als geen ander dat de gemeenteraad en het gemeentebestuur geen enkele invloed kan uitoefenen op landelijke wetgeving, waarin de wachtgeldregeling voor bestuurders is geregeld. Het gaat om arbeidsvoorwaarden die bij wet zijn geregeld en waaraan elke gemeente zich verplicht te houden heeft. Een verandering van deze wetgeving kan alleen in de Tweede Kamer worden geregeld. Zelfs al zou ‘de voor de bühne motie’ van Onafhankelijk Delft zijn aangenomen, dan had dit helemaal niets veranderd aan de geldende wetgeving. Ook dat weet men bij Onafhankelijk Delft. Het had hen gesierd als ze een brief naar de minister van Binnenlandse Zaken of de Tweede Kamer hadden gestuurd met het dringende verzoek de ruimhartige wetgeving - als het gaat om wachtgeldregelingen voor bestuurders - aan te passen. Een dergelijke brief zou ik probleemloos mee hebben ondertekend. Uw reactie zegt overigens iets over de wijze waarop u zonder kennis van zaken uw standpunt (wat natuurlijk mag, maar niet handig is) ventileert.

Aad Meuleman, Delft

DELFT - Bij ons in de Verlengde Singelstraat woont een invalide vrouwtje dat altijd graag met haar hobby bezig. Met bijvoorbeeld Kerst of tijdens grote voetbaltoernooien versiert ze haar huis bijvoorbeeld met leuke zelfgemaakte dingen. Zo ook nu, met het EK. Ze had een leuke krans gemaakt om aan de voordeur te hangen en een leuk bakje met afrikaantjes en een oranje kabouter voor op het tafeltje. Het zag er allemaal leuk uit zo met de andere versieringen in de straat van de mensen. Je zou toch denken: dat moet kunnen in deze tijd, waarin straten compleet oranje worden omgetoverd. Niets is minder waar. In de nacht van zondag op maandag is er dus iemand - of meerdere personen - geweest dus geen hart heeft. Of het was iemand die gewoon heel zielig is en/of zelf geen spullen kan kopen en besloot om dit alles van deze mevrouw gewoon maar mee te nemen. Totaal harteloos en misselijkmakend! Waar is dit nu goed voor vraag je je dan af. Ik hoop dat diegene die dit op zijn of haar geweten heeft een hart in zijn of haar donder heeft en gewoon de spullen terugbrengt naar de rechtmatige eigenaar. Mevrouw is hier totaal van ontdaan. Je moet toch wel heel diep gezonken zijn, wil dit in je opkomen. Zeker omdat bijna elke straat wel oranje is en daar wèl gewoon alles kan blijven staan en hangen. Uitgerekend bij een invalide vrouw, want die kan toch niets doen en vindt dat vast niet erg als we haar spullen wegklauwen.

B. Vredenbregt

DELFT - Ook wij hebben een nietszeggende brief van de HTM gekregen waarin we worden afgeschilderd als zeurders. De directie van de HTM woont net als ons stadsbestuur waarschijnlijk niet langs de Trambaan of is doofstom, anders zouden ze wel anders piepen. Ik denk dat het een goede zaak is om het één en ander voor te leggen aan de rijdende rechter, zodat heel Nederland kan zien hoe de HTM en het stadsbestuur van Delft met z’n inwoners omgaat.

F. van der Star, Delft

DELFT - Vorige week merkte ik bij thuiskomst dat ik een ongefrankeerde brief, die in m’n jaszak zat, was verloren. Ik heb direct de hele route teruggefietst, maar niets meer aangetroffen. Twee dagen later lag de - inmiddels met een postzegel beplakte - brief in m'n brievenbus. Hulde aan de attente vind(st)er. Een lichtpunt in het vaak sombere nieuws van alledag!

H. Segaar, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12