Afbeelding

Scootmobielbezitters blij met mogelijkheden van het nieuwe station

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

Piet Schiks kan voortaan weer met z’n scootmobiel vanaf station Delft reizen.

DELFT – Piet Schiks is dolblij met het nieuwe ondergrondse station van Delft. De 62-jarige Delftenaar, die zich voortbeweegt in een scootmobiel, kan nu eindelijk vanaf Delft met de trein reizen.

Dat was in het verleden altijd onmogelijk omdat perron 2 op station Delft louter met de trap te bereiken was. “Dus als ik met de trein naar Tilburg wilde, moest ik eerst met de RegioTaxi naar Den Haag Centraal reizen. Dat dit nu niet meer nodig is, scheelt me bijna twee uur reistijd. Ik ben hier echt heel blij mee”, vertelt Schiks. Hij zal komende tijd, weet hij wel zeker, nog veel meer met de trein gaan reizen.

Piet Schiks rijdt nu al vijf jaar rond in een scootmobiel. Afgelopen jaren heeft hij, vertelt hij, meerdere keren bij ProRail verzocht om bij de bouw van het nieuwe station rekening te houden met de beperkingen van gehandicapten. “Ik heb wel het idee dat ze naar me geluisterd hebben, ja.”

De Delftenaar heeft onlangs bericht gehad dat het vanaf 1 april mogelijk is om met je scootmobiel vanaf station Delft te reizen. “Dus stap ik die dag om 9 uur in de trein. Dan wil ik naar de Efteling.” Gehandicapten moeten overigens vooraf wel hun reis aankondigen, zodat de NS op de diverse treinstations voor assistentieverlening zorgt. Schiks heeft daar goede ervaringen mee. “NS-medewerkers zetten je dan via een brug in de trein en op het station waar je aankomt halen ze je eruit. Ze staan netjes klaar en dat gaat altijd hartstikke goed. Het lijkt me goed dit aan iedereen bekend te maken, want voor veel mensen in een scootmobiel is er toch nog een drempel om met de trein te reizen. Bij mij gaat dat altijd prima.”
Gehandicapte reizigers kunnen zich melden via www.ns.nl of 030-2357822.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12