Afbeelding

Meedoen mogelijk maken klinkt Karel Bevers en Cherif Jeffali als muziek in de oren

vaste rubrieken

Editie: Week 45, Jaargang 20 |

Karel Bevers (links) en Cherif Jeffali: 'Elke hulpvraag is bij ons aan het juiste adres. Als er een jongere op ons afkomt die werk zoekt, gaan we met hem mee naar het Werkplein. Die schakel willen we graag zijn.'

DELFT - Met Karel Bevers (51) en Cherif Jeffali (36) heeft welzijnsorganisatie Participe Delft twee door de wol geverfde teamleidinggevenden, die de slogan 'Meedoen mogelijk maken voor iedereen' als geen ander in de praktijk kunnen brengen.

"Het welzijnswerk in Delft richt zich voortaan op het individu", legt de ervaren Bevers uit. "Wij fungeren als energiecentrale, dagelijks bereikbaar voor alle buurtbewoners die meer mee willen doen, actief willen worden. Wij geven mensen het zetje dat ze daarvoor nodig hebben. En voor wie dat niet lukt, zorgt Participe voor extra ondersteuning. We zijn een  springplank waarmee zij zelf de sprong kunnen maken om iets te gaan doen."

"De drempel om ons te benaderen is laag", verduidelijkt Jeffali. "Iedereen is hier welkom. Onze mensen zijn zichtbaar in de wijk. Elke hulpvraag is bij ons aan het juiste adres. Als er een jongere op ons afkomt die werk zoekt, gaan we met hem mee naar het Werkplein. Die schakel willen we graag zijn. Wij organiseren met onze nieuwe werkwijze zelf bijna geen activiteiten meer,maar verwijzen door naar instanties die dat wel doen. Of we leggen aan de mensen uit hoe ze zelf acties kunnen opzetten en organiseren."

Het doel blijft daarbij dat het prettig toeven moet zijn in de Delftse wijken. Karel Bevers: "Dat betekent vooral de overlast daar tot een minimum beperken en tegelijk zorgen dat bijvoorbeeld werkloze jongeren een nuttige vrijetijdsbesteding kunnen hebben.  Zoals vrijwilligerswerk doen in een jongerencentrum of samen te gaan sporten."

Cherif Jeffali vult aan: "We sporen ook bewoners die thuis zitten aan om weer te participeren via vrijwilligerswerk . Meedoen dus! De troonrede sloeg de spijker wat dat betreft op z'n kop. Ook als je wat wil organiseren. Kijk dan eerst om je heen bij je buren en kennissen, voordat je naar professionals gaat zoeken. Maar voor de match van vraag en aanbod helpen wij nog steeds heel erg graag mee."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12