Afbeelding

Wat ik zeggen wil...

vaste rubrieken

Editie: Week 35, Jaargang 21 |

Hoofdpijndossier (1)
DELFT - Ik ben het helemaal eens met de vraagstelling van JP de Wit van Leefbaar Delft omtrent de binnenstadsmanager op de voorpagina van de krant Delft op Zondag van afgelopen weekend en op de website van Leefbaar Delft. Dat de burgemeester geen gezag heeft en had is al lang duidelijk. Had hij dat wel dan was hij waarschijnlijk al eerder weggestuurd zoals vele VVD’ers de laatste tijd. Dat hij problemen onder de Delftse bruggen probeert te blijven verstoppen is veel kwalijker. Helaas is dit dus niet alleen een Delfts probleem. In een nadere 'krijgsmacht' gaan vechten en je Nederlandse staatsburgerschap niet verliezen is al vreemd. Meerdere paspoorten is vreemd en zoals reality programma's als ‘Border Security’ laten zien, alleen maar oneigenlijk gebruikt. Dat nu een ambtenaar onder valse voorwendsels afspraken niet nakomt is simpelweg een reden voor 'ontslag op staande voet' zonder enige vorm van wachtgeld. Dat zal er helaas niet inzitten vermoed ik. Dat ouderen - die hun hele leven hard hebben gewerkt - gekort worden op Wmo-hulp, zal die betreffende ambtenaren dan weer een zorg zijn. Wat is eigenlijk de functieomschrijving van zo'n binnenstadsmanager? Bij Pauw & Witteman heeft ze in ieder geval niets gedaan voor Delft of de ondernemers van de binnenstad. Nutteloze functie blijkbaar. Haar voordracht bij Pauw & Witteman komt mij ook wat ongeloofwaardig over. Als je met een glimlach zo'n verhaal kan vertellen… Het leek wel een reclamefilmpje tegen het regime Assad. Integriteit, vrede en liefde prediken om vervolgens illegaal en tegen de afspraken in te gaan. Waar blijft je geloofwaardigheid dan? Ook de advertentiekolom van Martin Stoelinga spreekt duidelijke taal. Tenslotte hoop ik dat de bevolking zich nog herinnert bij de komende verkiezingen wie hier spijkers met koppen heeft geslagen.
M.J.A. Rust, Delft

Hoofdpijndossier (2)
DELFT - Hierbij wil ik mijn ongenoegen uiten over het artikel over mevrouw Abdulfatah op de voorpagina van de krant Delft op Zondag. De kop suggereert dat het Delftse stadsbestuur enorme problemen heeft met de actie van de binnenstadsmanager, maar als ik het stuk lees, staat er alleen dat de Gemeente Delft dit een privé-aangelegenheid vindt en er daarom niet inhoudelijk op reageert. De journalist KF concludeert uit deze reactie dat B&W dus danig met de situatie in hun maag zit. Deze interpretatie/gedachtensprong van KF slaat nergens op en is mijns inziens erg tendentieus, een echte journalist onwaardig. Verderop wordt nog een heel stuk van de website van Leefbaar Delft integraal overgenomen, dat niet alleen in woord, maar ook in beeld, laat zien hoe serieus zij met deze kwestie bezig is, gezien de spotprent van onze burgemeester. Kortom, ik vind het erg jammer dat KF het nodig vindt om zo'n ingewikkelde en hartverscheurende situatie te verwerken tot zo'n plat en negatief artikel, waarin vooral zijn eigen mening vooropstaat. En ook betreur ik het dat de redactie van Delft op Zondag het nodig vindt om dit op de voorpagina te plaatsen. Dit had beter als opiniestuk ergens verder in de krant ‘verstopt’ kunnen worden. Hopelijk zijn er meer mensen die zich - net als ik – druk maken over de kwaliteit van de media en u laten weten wat zij er van vinden, zodat de kwaliteit van de berichtgeving op orde blijft.

G. Voorsluijs, Delft


Maaien
DELFT - Niet alleen bij de maaiwerkzaamheden aan het Voordijkhoornsepad - waarover in de Delft op Zondag van 25 augustus wordt bericht - ging het er wild aan toe. Ook bij het ruimen van het maaisel langs de busbaan Tanthof vlogen de stofwolken ons dinsdag 27 augustus om de oren. En erger: de wolken gruis vlogen zo door de openstaande tuindeur de woonkamer in. Met een vreselijke hoestaanval tot gevolg. Waarom worden de resten weggeblazen zodat de rotzooi alleen maar verplaatst wordt? Je zou verwachten dat opzuigen een veel schoner resultaat geeft. Het geeft in elk geval minder overlast voor omwonenden! Bovenstaande vraag heb ik ook de Gemeente Delft gesteld.
André, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12