Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 39, Jaargang 20 |

Geluidsoverlast binnenstad
DELFT - Afgelopen maandag besloot ik weer eens op het terras van Zondag aan de Voldersgracht te gaan zitten. Het was een verbazend zachte ochtend, weinig wind en dus een heerlijke Delftse ochtendsfeer. Helaas stond op de Wijnhaven een vrachtwagen van de Sligro uit te laden. Dit soort voedselbezorgers heeft een koelmotor op het dak nodig, dus hoor je een constant gedreun. Gelukkig was de bestuurder bezig met zijn lege kratten in te laden, dus zou die wel spoedig vertrekken. Het leek wel of de man daar wilde blijven wonen, want na een kwartier stond dat ding er nog. Met dreunende koelmotor. Tussendoor kwam het veegwagentje van de Gemeente langs. Blijkbaar moet zo’n wagentje twee keer door de straat rijden om beiden kanten van de straat te kunnen vegen. De tweede keer werd de veegwagen voorop gegaan door twee mannen met bladblazers, als een soort zwarte pieten voor de sint uit. Het enige wat er viel weg te blazen was een pakje sigaretten, maar toch moest de bladblazer met veel geaccelereer achter het papiertje aan huppelen. Het leek even rustig te worden, maar gelukkig kwamen er twee grote brandweerwagens aanrijden. Ze hadden gelukkig geen haast, want het straatje is zo smal - en zeker door de steiger die ook nog eens aanwezig was - viel er haast niet doorheen te komen. Toen de brandweerwagens de hoek om waren, vonden bouwvakkers van drie panden verder het weer tijd om eens iets te gaan doen. De cirkelzaag ging aan. Na een klein uurtje had ik genoeg genoten van de Delftse rust en liep ik naar m’n auto. Onderweg kwam ik nog een paar mannen tegen die bezig waren om met een elektrisch apparaat de stoepen van onkruid te ontdoen. In de auto heb ik even de radio uitgezet om m’n oren wat rust te geven. Nu zijn er mensen in de binnenstad van Delft die vinden dat de terrassen in de stad om 23.00 uur dicht moeten. Meestal zijn zij bezitters van grote huizen, voorzien van goed geïsoleerde ramen, vaak met vele slaapkamers, zowel voor als achter. Vaak hebben ze ook nog een tuin. Als binnenstadbewoner hoor ik ‘s nachts ook regelmatig schreeuwende mensen. Maar het is maar net waar je je druk om wilt maken. Elke zondagmorgen word ik ongevraagd een kwartier getrakteerd op klokkengeluid. Dus ik begin denk ik maar een actie tegen klokken, veegwagentjes, koelmotoren, brandweerwagens zonder sirene in het algemeen en zeurpieten in het bijzonder.
Tijn Noordenbos, Delft


Afgekeurd voor gehandicaptenparkeerkaart?
DELFT – Ik schrijf deze oproep namens een groepje lotgenoten, die door de keuringsarts van de GGD-ZHW menen ten onrechte te zijn afgekeurd voor een gehandicaptenparkeerkaart. Wij willen samen met anderen bezien wat er nog gedaan kan worden  en welke wegen er nog open staan. Velen weten niet wat hun mogelijkheden zijn bij de Gemeente Delft en de GGD-ZHW. Enkelen hebben wij reeds op weg geholpen. Er zijn mogelijkheden, die niemand u vertelt, maar bij het verweer voeren zijn ontdekt. Wij proberen hier - gezien de vele afwijzingen - wat aan te doen. Bent u in 2011, 2012 of 2013 volgens u ten onrechte afgewezen? Stuur dan een e-mail naar dewit25@live.nl. Heeft u geen pc, vraag dan aan een bekende om namens u contact met ons op te nemen. Wij laten u vervolgens weten wat u nog kunt doen na het lezen van uw dossier. Eén van de deelnemers.

J. Weiss, Delft


Centrum Den Hoorn
DEN HOORN - Waarom laten we ons toch steeds weer verleiden om te gaan stemmen met de gemeenteraadverkiezingen? Ik heb altijd gedacht dat de gemeenteraad het verlengstuk was van de inwoners van de Gemeente Midden-Delfland, maar niets is minder waar. Of het nu het sportpark of dat (geweldige) gemeentehuis of een centrumplan betreft, ze drukken hun eigen plannen door. Ik had enigszins het idee toen de heer Vd Berg opstapte uit de gemeenteraad dat het centrumplan in no time gerealiseerd zou zijn. Maar deze wethouder is van hetzelfde laken een pak, of laat zich door de huidige gemeenteraad inpakken. Ik heb zelfs in de wandelgangen vernomen dat de Gemeente de grond waar het centrumplan moet komen heeft aangeboden aan de Fa Jumbo voor 1 miljoen euro, terwijl ze er zelf 4 voor hebben betaald. Goed bezig, zeg ik. Dit is gewoon een hak zetten aan de Plus/GAM combinatie. In plaats van het werk gunnen aan eigen aannemers en werknemers gaat het nu gewoon naar Jumbo, dat is zeker. Plus dat dit de doodsteek zal zijn van onze eigen ondernemers. Daarom hebben ze de Dijkshoornseweg toch niet vernieuwd. Graag zou ik dan wel van de Gemeente zwart op wit een verklaring willen zien dat het hele project gebouwd gaat worden door Hollandse aannemers c.q. werknemers. Omdat ik gewoon zie gebeuren dat dit door merendeel Oost-Europeanen gaat gebeuren. Als het hele plan toch doorgedrukt wordt, stel ik voor om de Jumbo te boycotten. Ik ga er in elk geval geen boodschappen doen.
A. van Leeuwen, Den Hoorn

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12