Afbeelding

Even bellen met - Eline Smits (15)

vaste rubrieken

Editie: Week 7, Jaargang 21 |

Zangeres Eline deed vorig jaar mee aan The Voice Kids. Nu heeft ze een eigen single.

- Hoe vond je het om mee te doen aan The Voice Kids?
“Superleuk, echt heel gaaf. Bij de blind auditions drukte Marco Borsato in de laatste seconde. Ik had toen zo’n ‘whooo’-vreugdegevoel, want de uithaal was eigenlijk niet goed gegaan. In zijn team kregen we begeleiding van zangcoach Babette LaBreij. Ik heb er echt wat van opgestoken. Door haar en door de andere kinderen ben ik beter geworden. Ik kan nu bijvoorbeeld een beetje ad libs, een soort riedeljes, zingen.”

- Hoe liep het af?
“In de battle moest ik tegen Vajen en Serena. Daarna lag ik er uit. Met de indeling had ik pech. Fayenne bereikte uiteindelijk de finale en was al bekend. Toch vond ik het erg leuk die battle. Angela stemde zelfs voor mij. Ze vond het heel goed klinken. Ook van de andere coaches kreeg ik leuk commentaar. Ik was blij dat het zo goed was gegaan.”

- Nu je eigen single... hoe is dat gegaan?
“Mijn band ‘Standby’ deed mee aan de VAK-popprijs en werd tweede. Daar kwam Marcel Joling, muziekdocent, naar me toe. Hij vond mijn stem mooi en vroeg of we samen een nummer konden maken. Dat leek me erg leuk. Hij schreef een melodie en ik een tekst. Daar is een ballad uit ontstaan: “Waiting for my turn.” Het gaat over een onbereikbare liefde. Je kan hem vinden op Youtube.”

- Alleen Youtube? Dat zet waarschijnlijk geen echte zoden aan de dijk...
“Het zou leuk zijn als het nummer vanaf daar een hit wordt, maar die kans is zo klein. Je hebt de gunfactor van andere mensen nodig. En ach, ik moet ook mijn school afmaken, he?”

JE HEBT EEN GUNFACTOR NODIG

- Heb je geen gunfactor van Marco Borsato?
“Dat weet ik niet. We hebben vooral met die zangcoach geoefend. Maar mijn moeder heeft het nummer wel naar Marco gestuurd. Ik hoop dat hij hem luistert.”

- Wat is je droom?
“Ik wil naar het conservatorium voor zang. Ondertussen leer ik mezelf te begeleiden op gitaar. Het staat zo stom als je alleen maar kunt zingen, vind ik. Beroemd worden, dat zou ik leuk vinden. En dan een keer samen met Beyoncé op het podium staan....”

- Hoe ga je nu verder?
“Marcel Joling en ik zijn aan het brainstormen voor een tweede nummer. Ondertussen schrijf ik met mijn band ook muziek. Verder lekker optreden in Delft. Van het voorjaar ga ik zingen bij Vlaanderen.” (LT)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12