Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Editie: Week 19, Jaargang 23 |

Denise Martina (58), kapster

-Wat ben je hier in de Latijns-Amerikalaan aan het doen?
“Aan het werk in mijn kapsalon.”

-Hoe lang bestaat je salon al?
“Ik ben er in 2000 mee gestart. Ik kom oorspronkelijk van Curaçao, maar woon al meer dan dertig jaar in Nederland. Omdat de kappersopleiding, die ik op Curaçao heb gevolgd, in Nederland niet werd erkend, ben ik naar de Nederlandse Kappersacademie gegaan. Daar ben ik met lof geslaagd. En daarna heb ik nog allerlei cursussen gevolgd, ook voor visagie en hand- en voetverzorging.”

-Je hebt een hele wand met diploma’s.
“Ja, daar ben ik heel trots op. Het laat zien dat ik van niets naar iets ben gegaan. Ik ben zelfs gecertificeerd als leerwerkbedrijf. Ik wil jonge mensen een kans geven. Daarom ben ik ook betrokken bij een project voor kansarme jongeren op Curaçao, via de stichting For Youth’s Future. We gaan dit jaar een leerwerkbedrijf openen, waarin deze jongeren opgeleid gaan worden op het gebied van uiterlijke verzorging.”

-Ga je binnenkort nog iets leuks doen?
“Ja, ik ga naar Curaçao in verband met dit project. Het is altijd heerlijk om weer op mijn geboortegrond te zijn.”

-Is je nog iets opgevallen in het nieuws?
“Ik zag koningin Máxima en koning Willem-Alexander een bezoek brengen aan Bonaire. Máxima liep daar gewoon midden tussen de mensen, en swingen dat ze deed! Hier in Nederland is veel te veel afstand tussen de koninklijke familie en het volk, dat is jammer.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12