Afbeelding

Charell Smits is verliefd geworden op haar nieuwe levensstijl

sport

Editie: Week 14, Jaargang 23 |

Charell Smits was twee weken geleden tijdens de Juliette Bergmann Cup in topconditie en won alles wat er voor haar te winnen viel.

DELFT – Na maanden van trainen en opletten met eten heeft Charell Smits de Juliette Bergmann Cup gewonnen. Dit betekent echter niet dat ze komende maanden met een zak chips op de bank ligt. Integendeel.

De volgende wedstrijd is alweer in aantocht en de 24-jarige Delftse heeft er zin in. Twee dagen lang, na het winnen van de cup, liet ze haar strikte eet- en trainingsschema’s even voor wat het was. “Ik had ook echt behoefte aan koekjes en brownies en zo. Ik heb mezelf er helemaal misselijk aan gegeten”, lacht ze. “Ik merkte daarna wel dat m’n lichaam dat niet gewend is en ik vooral op m’n buik wat vocht ging vasthouden. Maar het was lekker om even wat veranderingen in m’n dieet te hebben.”

Onlangs deed ze dus voor het eerst mee aan een wedstrijd als de Juliette Bergmann Cup. Een begrip in de wereld van fitness en bodybuilding, volslagen onbekend bij wie nooit in een sportschool komt. “Er doen honderden mensen aan zo’n wedstrijd mee”, legt Charell uit. “Die hebben allemaal hun momentje op het podium.” Voorafgaand worden ze met bruine spray bespoten, daarna mogen ze hun lichaam aan het publiek en de jury showen. Deelnemers variëren van grote gespierde mannen, tot slanke dames in bikini’s. En alles wat daar tussenin zit. Charell Smits deed in de bikiniklasse mee. Omdat er zoveel deelnemers waren werd het een lange dag. Van ’s morgen vroeg tot ’s nachts vroeg. “Maar dat had ik zelf niet echt door, omdat ik me zo focuste. Ik vond het een hele leuke dag. Gezellig ook. Ik had er lange tijd naartoe gewerkt, dan moet je ook van het moment genieten, want daar heb je het voor gedaan.”

-Waar geniet je dan precies van?
Charell: “Je hebt in de 4 maanden naar de wedstrijd toe je uiterste best gedaan om je lichaam in topshape te krijgen. Je hebt je aan een strikt dieet gehouden en een intensief trainingsregime gevolgd. Op deze dag kun je niets meer aan je fysiek veranderen. Je hebt alles gegeven. Het moment dat je op het podium mag laten zien wat jij hebt bereikt, dat is het moment waar je zo naartoe hebt geleefd. Daar geniet ik dan van.”
-Hoe pittig was het om zover te komen?
“Onderweg kom je jezelf wel een paar keer tegen. Dat je uitgeput bent en denkt: Moet ik weer hardlopen? En het draait de hele dag om voeding. Dat vond ik weleens lastig. Andere keren ging alles heel makkelijk en kreeg ik juist veel energie van wat ik deed. Uiteindelijk ben ik door dit alles ontzettend gegroeid in m’n zelfvertrouwen en ik sta nu veel sterker in m’n schoenen.”

-Hoe vernam je dat je had gewonnen?
“Aan het einde van de avond was de prijsuitreiking. Ik stond met nog drie meiden op het podium en nu werd het spannend. Zouden ze mijn naam noemen? Alle meiden waren stuk voor stuk prachtig. Toen bleek dat ik had gewonnen was ik intens gelukkig. Vervolgens bleek ik ook nog de overall winnaar te zijn van de drie bikini-klasses. Ik kon niet geloven dat mijn eerste wedstrijd zó zou lopen.”

-Wat is de volgende stap?
“Zondag  19 april doe ik mee aan een zelfde soort wedstrijd in Capelle aan den IJssel, dit keer voor B-atleten.”

-Je hebt de smaak te pakken…
“Ik vond het sowieso al erg leuk. Deze levensstijl pas bij mij en na de Juliette Bergmann Cup ben ik er nog meer verliefd op geworden. Dit geeft me zó veel energie, ik denk dat ik dit nog wel even blijf doen. Als ik vijfde was geworden, had ik er precies zo over gedacht. Ik doe dit niet om te winnen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12