Afbeelding

Charell Smits moet veel doen en nog meer laten voor een mooi lichaam

sport

Editie: Week 8, Jaargang 23 |

Charell Smits is bijna dagelijks in de sportschool te vinden om aan een nog betere versie van zichzelf te werken. (foto: Jeffrey Suijkerbuijk)

DELFT – Op momenten dat menigeen nog op bed of al op de bank ligt, traint Charell Smits zich drie slagen in de rondte. De 24-jarige Delftse hoopt in maart, als de strijd om de Juliette Bergmann Cup losbarst, een zo perfect mogelijk lichaam te hebben.

Ze heeft er veel voor over om tijdens deze bodybuilding- en fitness wedstrijd op het onderdeel bikini goed voor de dag te komen. Dagelijks is ze met sport en voeding bezig. Dat begint ’s morgen om 6 uur al, als ze een half uur hardloopt. Dan gaat ze naar haar werk, een fulltime baan bij Ambiance. Ondertussen eet ze tot op de gram afgemeten gezonde maaltijden. ’s Avonds zit ze in de sportschool en bereidt ze haar zes maaltijden, voor de volgende dag.

Charell Smits was altijd al sportief bezig. Tot eind vorig jaar deed ze dat vooral op eigen houtje. Trainen ging daarom gepaard met ups en downs. “Dan zegde ik een training af om naar de bioscoop te gaan. Of ik kwam drie maanden lang niet in sportschool. Daardoor kwam ik maar niet verder.” Sinds 1 december wordt ze bijgestaan door een coach van een sportschool in Spijkenisse, die indien nodig 24 uur per etmaal voor haar klaarstaat. Charell wordt nu goed gestuurd, heeft weer een ijzeren discipline en dat levert resultaat op. “Ik zie m’n lichaam veranderen. Heel leuk. M’n spieren groeien en krijgen andere vormen. Doordat ik veel vet heb verband zie je spieren beter liggen. Ik heb nu een gespierd lichaam, met rondingen op plekken waar ze horen.”

Strikt schema
Daar moest ze echter veel voor doen en nog meer voor laten. “Ik moet volgens een heel strikt schema precies afgewogen maaltijden eten. Daar mag ik niet van afwijken.” Daarnaast is ze vijf keer per week in de sportschool te vinden en loopt ze elke ochtend – door weer en wind - hard. Ik zie alles wat ik doe, omdat ik weet waarop ik me focus, niet als een offer. Helemaal niet. Het is meer een vanzelfsprekendheid. En het is ook niet zo dat ik m’n hele leven heb moeten veranderen. Maar als ik met familie of vriendinnen een etentje heb, neem ik m’n eigen eten mee.” Waarom ze zo fanatiek is? “Ik denk toch dat ik het niet gauw goed genoeg vind. Ik ben perfectionistisch. Het gaat me niet om het winnen van de Juliette Bergmann Cup. Het gaat erom dat ik elke dag een betere versie van mezelf neerzet. Daarbij wil ik een goede motivatie voor anderen zijn.” Dat is het geval. “In de sportschool geef ik andere regelmatig tips en adviezen en ik schrijf blogs voor de website www.strongandripped.com.”

Ze kan het anderen aanraden om zo sportief bezig te zijn. “Het is sowieso goed om bewust met jezelf, je lichaam en voeding bezig te zijn. Je hoeft het natuurlijk niet zo intensief te doen als ik; dat is een keuze. Maar als je twee keer per week sport is dat beter voor je dan twee keer per week in de stad hangen. En dan hoef je jezelf verder niets te ontzeggen.”

De komende vijf weken is Charell Smits druk met de voorbereiding voor de Juliette Bergmann Cup. Ze wordt hierbij gesponsord door Sporthuis Ruisch en tennisschool Y4Tennis. Wie haar voorbereiding verder wil volgen, kan dit doen via de site www.strongandripped.com.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12