Afbeelding

Hemd van het Lijf: Marloes Dadswell

vaste rubrieken

Editie: Week 9, Jaargang 23 |

Marloes Dadswell (31) doet mee aan het programma 'Door Het Oog Van De Naald' dat op woensdagavond op RTL4 wordt uitgezonden, waarbij verschillende koppels onder tijdsdruk kleding moeten ontwerpen.

1. Waarom wilde je hier, bij Jett Black & Bleached Hair Architects aan het Achterom, worden gefotografeerd?
“Omdat hier twee jaar geleden een supertijd in ons leven is begonnen. Mijn man begon zijn eigen winkel, in de tussentijd zijn we getrouwd en hebben we een prachtige zoon gekregen. Verder heb ik hier Annicke, met wie ik aan het programma deelneem, ontmoet.”

2. Heb je altijd al iets met kleding gehad?
“Ik vond altijd heel leuk. Na mijn middelbare school wilde ik eigenlijk naar de kunstacademie, maar ben ik  naar de modevakschool gegaan. Daar leerde ik de juiste technieken beheersen die ik nodig had om mijn creatieve ideeën te verwezenlijken.”

3. Het creatieve aspect is er dus altijd al geweest?
“Zeker, maar dat wil nog niet zeggen dat je meteen een goede ontwerper bent. Zo hebben de grote couturiers vaak een plaatje in hun hoofd van hoe ze de dingen willen hebben. Maar dat is vaak  onuitvoerbaar, omdat er geen technieken zijn om het zo te krijgen.”

4. Heb je al veel ervaring in het werk?
“Ik heb vóór mijn bevalling afgelopen zomer mijn werk opgezegd en werk vooral in particuliere opdracht. Daarnaast ben ik een jaar lang de persoonlijk assistent van één van de hoofdontwerpers van Vivienne Westwood geweest. Ik werkte in een stoffen- en fourniturenwinkel in Londen en daar werd ik door haar gescout.”

5. Hoe ben je op het idee gekomen om aan 'Door Het Oog Van De Naald' mee te doen?
“Annicke en ik hadden al langer het idee om samen te werken, want we denken hetzelfde over veel dingen. Zij werd benaderd of ze mee wilde doen en vroeg of ik het aandurfde. Ik vond het een ultieme test, want onder tijdsdruk weet je pas echt hoe iemand is.”

6. Bevalt de samenwerking je?
“Heel erg. Misschien was dit programma wel het zetje dat we nodig hadden. We zijn in ieder geval van plan om een eigen kledinglabel op te richten. Hierbij gaat het niet om gothic-kleding, wat veel mensen misschien wel van ons zouden verwachten. We kunnen namelijk veel meer.”

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“... zou ik in ieder geval niet bezuinigen op de VAK. Door de TU ligt de nadruk zo op het technische aspect. Ik zou voor een creatief tegenwicht zorgen. Dat zou bijvoorbeeld ook kunnen door in de leegstaande panden ateliers voor beginnende kunstenaars te maken.”

8. Hoe is het om jezelf op tv te zien?
“Minder vervelend dan ik in eerste instantie zou denken. In de eerste afleveringen merkte ik wel dat ik wat zenuwachtig was en zat te giechelen. Gedurende de opnames leerde je de medewerkers van het programma steeds beter kennen en vergat je dat er camera's bijstonden en dat Nederland meekijkt.”

9. In hoeverre werk je in het programma anders dan bij een particuliere opdracht?
“In het programma werk je onder tijdsdruk en heb je niet de mogelijkheid om door te passen. Bij een particuliere opdracht bespreek ik met de opdrachtgeefster wat ze wil en heb je meer tijd om het helemaal zo te maken zoals de klant het wil.”

10. Zijn de opdrachten voor het programma leuk?
“Het is leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen draai aan de opdracht geeft. De koppels zijn ontzettend verschillend en het is leuk om je fantasie helemaal de vrije loop te laten, al slaan we daar zo nu en dan nog weleens in door.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12