Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Editie: Week 2, Jaargang 23 |

Jaap Steijger (84)

- Wat bent u hier aan de Henry Dunantlaan aan het doen?
“Ik moet veel lopen. Dat doe ik met hulp van een rollator en thuis heb ik een band om op te lopen. Ik heb namelijk hele dunne aderen en een beetje dik bloed. Ik heb geen doorstroming van mijn bloed. Het gevolg daarvan is dat ik open tenen krijg en ook de hiel van mijn voet is helemaal open geweest. Dat maken ze dicht in het Erasmus Ziekenhuis in Rotterdam, maar helemaal klaar zijn ze daar nog niet mee. Maar de opdracht is veel lopen. Ik loop drie keer per dag tien minuten op zo’n band en drie keer per dag met de rollator blokjes rond.”

- Dat is niet het vervelendste medicijn, denk ik?
“Dat is helemaal niet vervelend, nee. Zeker niet als het lekker weer is. Dan geniet ik er nog meer van. Ik kan ook redelijk slapen en elke ochtend komen verpleegkundigen de wondjes verbinden, dus het is allemaal goed te doen. Ik neem wel regelmatig een paracetamolletje, dat scheelt altijd wat.”

- Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“We hebben natuurlijk de Kerstdagen gehad. We hebben heerlijk gegeten bij mijn dochter. Mijn schoonzoon had een kalkoen klaargemaakt en die leek ongeveer op een varken, zo groot was die. Dat vond ik erg leuk. En mijn zoon, René Steijger, is vijftig jaar geworden en daarmee heb ik tapas gegeten. Bijzonder. Daar had ik nog nooit van gehoord. Ik heb vreemd om me heen zitten kijken naar wat er allemaal gebeurde, maar ik vond het heel plezierig.”

- Wat is uw nieuws van afgelopen week?
“De aanslag in Parijs. Daar ben ik echt van geschrokken. Ik kan dat niet volgen. Hoe kunnen mensen elkaar dat aandoen? Ik heb als jongere in de oorlog al hele vervelende dingen meegemaakt. Ik begrijp dat niet. Pourqoui?”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12