Dennis den Os bij Fullspeed
Dennis den Os bij Fullspeed Foto: Guy van Rijn

Hoe is het nu met Dennis den Os?

sport Hoe is het nu met?

Dennis den Os (49) is een echt clubmens. Van jongs af aan voetbalt hij bij Fullspeed waar hij nu al meer dan veertig jaar lid is. Het gaat Dennis vooral om de gezelligheid en de vriendschappen. Tegenwoordig is hij trainer/coach bij de jeugd.

Door Guy van Rijn

Hoe kijk je terug op jouw sportcarrière?
Ik heb altijd met veel plezier gevoetbald en ik ben altijd bij Full Speed gebleven. Ik ben nu drieënveertig jaar lid. Afgelopen nieuwjaarsreceptie werd mijn veertigjarig lidmaatschap gevierd, omdat de recepties vanwege de pandemie eerder niet konden doorgaan. Ik ben zelf nooit heel serieus met voetbal bezig geweest alhoewel ik het wel heel erg leuk.

Ik ben in de Wippolder in Delft geboren. Wij zijn echter al vrij vroeg verhuisd naar de Pijpering. Daar in de Pijpering heb ik heel veel op straat gevoetbald. Mijn vader voetbalde al bij Full Speed en mijn moeder draaide er soms bardiensten. Mijn ooms, broers van mijn moeder, voetbalde ook bij Full Speed en eigenlijk ben ik door hen ook hier gaan voetballen. Ik begon bij de F-jeugd en heb alle elftallen doorlopen tot het eerste team. Later ging ik naar het tweede team, de veteranen en de vriendenteams.

Sommige gasten waar ik mee voetbalde kende ik al bijna mijn hele leven. Mensen waar ik veel mee gevoetbald heb zijn Michael van der Pot, Dennis Vos en Dennis Weerwag, die onlangs in de krant stond. Eigenlijk zijn het er te veel om op te noemen. Ik ben ooit begonnen als linkshalf maar ik werd als snel verdedigende middenvelder. Ik kon best aardig voetballen maar door mijn blessures heb ik toch vooral in het tweede team gevoetbald in plaats van in het eerste.

Wat zijn de mooiste herinneringen uit jouw carrière?
We zijn als club een keer gepromoveerd naar een hogere klasse, alhoewel ik meer om de gezelligheid geef. We zijn ook vaak op trainingskamp geweest naar allerlei plekken binnen Nederland. Dat waren uiteraard ook mooie tijden met veel lol eromheen. We zijn trouwens nog wel een aantal keer kampioen geworden met het vriendenteam en de veteranen. Bij de veteranen was het een heel groot feest met vuurwerk, artiesten en een hoop gezelligheid.

Wat doe je tegenwoordig?
Dit jaar ben ik zelf gestopt met voetballen. Ik heb twee versleten knieën dus dat gaat niet meer en daarnaast hield het team ermee op. Ik vind dat eigenlijk ook wel prima zo. Op zondag verzamelde we altijd om tien uur ’s ochtends. Ik kan nu tenminste één dag in de week uitslapen. Ik loop nog wel een beetje hard om in vorm te blijven.

Ik woon nu in het Tanthof met mijn vrouw en drie kinderen en ik werk met luchtkanalen. Mijn vrouw heeft hier nog in het damesteam gevoetbald. Mijn dochter voetbalt niet meer maar mijn twee zonen nog wel. De jongste voetbalt hier en de oudste, die nu achttien is, voetbalt in Den Hoorn. Hopelijk komt de oudste terug naar Full Speed als hij in de selectie gaat spelen.

Ik ben nu trainer/coach. Ik train jeugd onder de dertien jaar en dat doe ik samen met twee jonge jongens van de club, Valentijn en Maxime. Ik loop hier nu 7 jaar rond als trainer. De afgelopen jaren is de jeugd ontzettend gegroeid, ook in aantallen. Full Speed is een echte familieclub waar iedereen welkom is, wie je ook bent. Ik denk dat we daardoor veel mensen aantrekken.