Barry Albers (foto: Guy van Rijn)
Barry Albers (foto: Guy van Rijn)

Hoe gaat het met Barry Albers?

sport Hoe is het nu met?

Barry Albers (48) heeft een lange tijd bij korfbalvereniging ckv DES in Delft gespeeld. Naast zijn tijd bij DES kwam hij ook enige tijd voor Excelsior uit en heeft hij een dartcarrière achter de rug. Tegenwoordig is hij trainer/coach bij DES. 

Door Guy van Rijn

Hoe ziet jouw sportcarrière eruit?
Ik heb bij ckv DES echt een heel leuke tijd gehad. Op mijn zevende begon ik er, en ik heb er ruim twintig jaar gespeeld tot mijn zevenentwintigste. Eigenlijk ben ik er via het schoolkorfbal terechtgekomen. Toen ik vijftien was mocht ik in de selectie gaan spelen van DES. Toen ik zevenentwintig was ben ik overgestapt naar ckv Excelsior. Ik wilde kijken of ik nog meer uit mijzelf kon halen. Daar heb ik drie jaar in de selectie gespeeld tot ik knieproblemen kreeg. Daarna ben ik volledig gestopt met korfbal.

Bij korfbal speel je met 4 spelers in een vak. Verder spelen dames en heren samen in een team. Er zijn dus geen dames- en herenteams zoals bij veel andere sporten. Bij DES speelde ik het liefst de ‘aanvallende heer’ zoals dat genoemd wordt. Bij Excelsior speelde ik voornamelijk als de ‘steunende heer’ wat ook wel de ‘reboundende heer’ genoemd wordt. Lekker vaak kunnen scoren bij DES was leuk maar het op hoog niveau spelen bij Excelsior was meer een uitdaging. Mensen met wie ik helemaal vanaf het begin tot aan de selectie van DES gespeeld heb zijn Koen Kunz, Jeroen van Rijn en Renata Panis, om maar wat namen te noemen.

Nadat ik met korfbal stopte ben ik niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik ben toen namelijk gaan darten. Ik ben nog tot de top van de Delftse dartcompetitie gekomen. Met ons Delftse team behoorden we ook tot de subtop van Nederland. Bij het darten was mijn knie geen probleem en kennelijk kon ik aardig een pijltje gooien.

Wat zijn de mooiste herinneringen uit jouw carrière?
Dat was toch wel het moment waarop ik als vijftienjarige jongen in de selectie van DES mocht gaan spelen. Als ik iets doe, of het nu een sport is of iets anders, wil ik graag winnen. Bij de selectie komen te spelen was in mijn ogen winnen en daarom wilde ik dat graag. Toen het echt gebeurde was dat wel een opsteker.

Wat doe je tegenwoordig?
Ik sport tegenwoordig zelf niet meer, maar het toeval wil dat ik afgelopen zomer trainer/coach ben geworden van de selectie van ckv DES. Ik ben lange tijd niet betrokken geweest bij de club maar nu dus weer wel. Het bevalt eigenlijk heel goed en Ik krijg er een hoop energie van. Ik heb nog wel wat kennissen overhouden aan de sport. Zo train ik nu bijvoorbeeld de dochters van Renata Panis bij DES. Met haar heb ik vroeger heel lang in hetzelfde team gespeeld.

Verder woon ik nog steeds in Delft. Ik ben getrouwd en woon met mijn vrouw sinds 2003 in de Componistenbuurt net onder het ziekenhuis. Wij hebben twee dochters die geen van beide bij ckv DES spelen maar bij ckv Excelsior. Mijn vrouw heb ik overigens niet via de korfbal leren kennen. Voor mijn werk ben ik teamleider in de groente- en fruitverpakkingen bij een bedrijf in Maasdijk.