Rien van Driel voor zijn woning in Schipluiden (foto: Guy van Rijn)
Rien van Driel voor zijn woning in Schipluiden (foto: Guy van Rijn) Foto:

Hoe gaat het met Rien van Driel?

sport Hoe is het nu met?

Rien van Driel (61) is Hoofd (jeugd)Opleiding bij VV Schipluiden. Hij groeide op in Spangen en heeft bij diverse clubs in Rotterdam gevoetbald. Vervolgens is hij naar DVV Delft gegaan. Na het voetballen is hij trainer geworden en in Schipluiden terechtgekomen. 

Door Guy van Rijn

Hoe kijk je terug op jouw sportcarrière?
Met heel veel mooie herinneringen. Ik ben geboren en getogen in Spangen nabij het Sparta Stadion. Ik voetbalde altijd buiten op straat en op het parkeerterrein van Sparta met mijn vrienden. Ik ging ook vaak bij wedstrijden kijken maar ik speelde niet bij een club. Naar verluid zag iemand mij vanuit het raam op straat voetballen waardoor ik ben gevraagd een keer mee te trainen met EDS in Rotterdam. Daar ben ik toen gaan spelen.

Ik werkte al, en als A-junior in het eerste team van EDS moest ik twee keer per week trainen. Dat kon ik helaas niet blijven volhouden en dus kwam ik op het tweede plan. Op een gegeven moment is EDS gefuseerd met AVS tot AGE GGK. Daar ben ik ook nog jeugdtrainer geweest. In die tijd ben ik nog gevraagd om een keer mee te trainen bij Sparta. Dat deed ik, maar ik verkoos toch mijn vrienden boven een sportcarrière. Misschien had ik dat niet moeten doen. Ik had misschien meer kunnen bereiken bij Sparta, maar heb het wel tot het 1e team van AGE geschopt.

Bij andere clubs ben ik altijd trainer gebleven, bijvoorbeeld bij KFC 71 vrouwen. Daar had ik te maken met o.a. Wil de Visser en Sarina Wiegman; echte toppers. Daar heb ik drieënhalf jaar gezeten en toen kwam DVV Delft om de hoek kijken. Daar ben van ik vanaf 1992 tot 2004 trainer geweest. Ik heb daar alle team getraind; van de jongste tot oudste jeugd. Vooral aan het derde elftal heb ik goede herinneringen met spelers als Arjan Klapwijk John van Rensen, Erwin Verhagen en Martin van Schie. In 2004 ben ik naar VV Schipluiden gegaan waar ik echt mijn plek gevonden heb.

Wat zijn de mooiste herinneringen uit jouw carrière?
Toen ik in het derde voetbalde bij DVV Delft. Dat voelde als een best hoog niveau en we hadden tegenstanders die veel fanatieker waren dan wij. Met regelmaat kwamen wij een kwartier voor aanvang het veld op met een bak koffie in de hand. Toch wonnen wij in die tijd bijna elke wedstrijd vanwege ons teamwork en omdat wij een aantal spelers hadden die eerder in het eerst elftal speelden. Ik moet wel zeggen dat ik mijn mooiste tijd nu ervaar bij VV Schipluiden.

Wat doe je tegenwoordig?
Ik zit nog steeds bij VV Schipluiden. Hier heb ik echt alles getraind van de jongste jeugd tot de senioren. In 2018 ben ik een cursus Hoofd (jeugd)Opleidingen C gaan doen bij de KNVB. Die heb ik afgerond en nu ben ik alleen nog Hoofd Opleidingen. Ik zit in een overgangsjaar en kijk om mij heen om de juiste stappen te zetten. Sinds een jaar of twee zijn wij amateurpartner van Sparta Rotterdam. Dat vind ik wel heel mooi aangezien dat altijd mijn favoriete profclub is geweest. We halen veel voordeel uit deze samenwerking.

Ik vond het hier mooi en ben meteen in Schipluiden gaan wonen. Ik woon hier nu bijna 20 jaar samen met mijn vrouw en twee zonen, die overigens ook alle drie bij VV Schipluiden voetballen. Mijn vrouw heb ik leren kennen via het voetbal en we zijn nu 10 jaar samen. Ik heb veel te danken aan voetbal.