Dennis Weerwag van Fullspeed
Dennis Weerwag van Fullspeed

Hoe is het nu met Dennis Weerwag?

sport Hoe is het nu met?

In deze editie een interview met voetballer Dennis Weerwag (50). Dennis heeft jarenlang in de selectie van Full Speed gespeeld. Hij begon zijn carrière bij Oranje Blauw en heeft nog bij VIOS Den Haag gespeeld. Zijn speelstijl kan worden getypeerd als snel en vechtlustig. We vragen hem naar zijn ervaringen. 

Door Guy van Rijn

Hoe kijk je terug op jouw sportcarrière?
Ik begon ooit met voetballen bij Oranje Blauw in Rijswijk. Daar ben ik tot de C’tjes gebleven waarna ik wat hogerop wilde komen. Toen ben ik naar VIOS gegaan waar ik B-promotie en A-regionaal heb gevoetbald. Daar heb ik nog in de Haagse selectie gespeeld. Helaas raakte ik geblesseerd en kon ik een poosje niet voetballen. Gelukkig kon ik later door en ben ik in de selectie van de senioren beland.

Op een gegeven moment werd ik benaderd door Peter van de Zwan die mij toen naar Full Speed heeft gehaald. Daar speelde ik de eerste 9 jaar ook in de selectie. Ik ben verder ook jeugdtrainer geweest bij Full Speed. Wat ik mooi vind aan voetbal maar ook aan sport in het algemeen is dat je lekker je kop kunt leegmaken. Ik heb een eigen bedrijf en even mijn gedachten verzetten is ook wel nodig. Vroeger was ik heel fanatiek met sport. Nu doe ik het meer voor mijn plezier. Het jongens onder elkaar en de vrienden die je eraan overhoudt, dat vind ik steeds belangrijker nu ik ouder word.

Ik heb best veel blessures gehad. Ik heb tot drie keer toe mijn enkelbanden gescheurd en een keer mijn middenvoetsbeentje gekneusd. Dat zijn wel dingen die je voor langere tijd uit de selectie houden. Ik was altijd een gifkikkertje op het veld. Ik schroomde niet om het duel aan te gaan. Ik moest het vooral hebben van mijn snelheid en vechtlust. Op die manier heb ik het tot het eerste team weten te schoppen.

Wat zijn de mooiste herinneringen uit jouw carrière?
Onze promotie van de vijfde naar de vierde klasse met Full Speed was een mooi moment. Verder was het spelen van A-regionaalwedstrijden bij VIOS leuk, vooral omdat we op redelijk hoog niveau speelde. Bij VIOS hadden we soms ook internationale jeugdtoernooien in Den Haag. Daar kwamen behalve de jeugd van Feijenoord en Ajax ook clubs uit het buitenland op af. Een jaar of 4 geleden hadden we het kampioensfeest met de veteranen van Full Speed. Dat zijn momenten om nooit te vergeten.

Wat doe je tegenwoordig?
Nu voetbal ik bij de veteranen van Full Speed. In 2009 begon ik mijn eigen bedrijf. Ik speelde toen al bij Full Speed maar ben toen een jaar gestopt om aandacht aan mijn bedrijf te kunnen geven. Ik miste het voetbal echter zo erg dat ik toch weer begonnen met voor de gezelligheid. Het eigen bedrijf in de installatietechniek heb ik nog steeds: Dennis Weerwag Installatietechniek.

Ik woon nu twaalf jaar in Wateringse Veld. Ik woon samen met vrouw en dochter; mijn oudste dochter is het huis al uit. Mijn dochters hebben gesoftbald en gehockeyd. Ik ben ook softbal- en hockeytrainer geweest bij hun clubs. Naast voetballen speel ik tegenwoordig ook padel. Ik wil nog meegeven dat er veel rottigheid is in de wereld en dat mensen snel een oordeel hebben. Ik zeg zelf ook wel eens wat te veel. Toch vind ik dat we dat niet moeten doen en dat we moeten genieten van het leven en de sport.