Ties Cieremans is weer helemaal terug na anderhalf jaar blessureleed. Dinsdagavond was hij aanvoerder van de beloftenploeg van Concordia, die met 5-0 te sterk was voor de leeftijdsgenoten van DHL. (foto: Roel van Dorsten)
Ties Cieremans is weer helemaal terug na anderhalf jaar blessureleed. Dinsdagavond was hij aanvoerder van de beloftenploeg van Concordia, die met 5-0 te sterk was voor de leeftijdsgenoten van DHL. (foto: Roel van Dorsten)

Ties Cieremans is na anderhalf jaar blessureleed klaar om te vlammen

sport

DELFT - Concordia trapte afgelopen zaterdag niet alleen af in de reguliere competitie, maar speelde dinsdag ook de eerste wedstrijd in de RODI Media/DSW Beloftencompetitie. Ties Cieremans was bij beide wedstrijden van de partij. 

Door: Alphons de Wit jr. 

En dat was voor de 21-jarige alleskunner op zich al reden voor een feestje. Immers, de student bedrijfskunde stond ruim anderhalf jaar buitenspel vanwege blessureleed. “Dat begon met mijn enkel, maar later kreeg ik last van het Plica-syndroom, waarbij de kapselplooi van mijn knie geïrriteerd was. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat ik een dikke knie had en van voetballen geen sprake kon zijn. Wel heb ik het elftal op de voet gevolgd, want het zijn allemaal vrienden van me en zij bleven mij er ook nauw bij betrekken. Uiteindelijk is de drive om deel uit te maken van die groep een belangrijke reden geweest om me te blijven motiveren om terug te komen. Gelukkig is dat gelukt en speel ik nu mijn wedstrijden in het eerste elftal.”
En dat bevalt, ook al viel het resultaat van de eerste speelronde thuis tegen CWO wel tegen. “We begonnen de wedstrijd niet goed en kwamen voor rust op 0-1 achter. Na de rust herpakten we ons goed, maar kregen we een strafschop tegen, die zij benutten. Uiteindelijk konden we geen vuist meer maken en maakten zij ook een derde goal.”
Grote zorgen na deze valse start maakt de rechtsback zich niet. “Zaterdag waren er wat jongens die vanwege een blessure niet konden meespelen of een deel van de wedstrijd moesten missen. Daarbij denk ik dat, na een aantal trainingen, de afstemming ook beter zal zijn. Wat dat betreft ben ik ervan overtuigd dat de punten vanzelf zullen komen. Het zou mooi zijn als dat zaterdag tegen VFC en de week erna tegen Full Speed al het geval zal zijn.”

Beloftencompetitie
Naast zijn wedstrijden in het eerste elftal van Concordia, waar hij afgelopen weken vanwege de absentie van Mika Bavelaar niet als rechtsback, maar als spelverdeler speelde, maakte Cieremans dinsdagavond als aanvoerder zijn opwachting in het eerste duel in de Delftse Beloftencompetitie tegen DHL (5-0 winst).
“Ook dat soort wedstrijden vind ik altijd heel erg leuk. Ik weet nog dat ik rond mijn zestiende mocht debuteren en het heeft me geholpen de stap naar het seniorenvoetbal te zetten. Toen ik in de onder-19 speelde deed ik vaak met het tweede elftal mee, maar daar was de intensiteit toch een stuk minder hoog dan bij het eerste. Ook op fysiek vlak is het spelen in deze competitie meer te vergelijken met het spelen voor een eerste elftal. Het heeft er toen echt wel aan bijgedragen dat ik eerder gewend was aan het niveau dat van eer eerste elftalspeler wordt verwacht.”

Alleskunner
Tot nu toe lijkt Cieremans ook in het eerste elftal verzekerd van een basisplaats, al is de rechtsbackpositie wél nieuw voor hem. “Maar de trainer heeft gezegd dat hij me voor die positie nodig heeft en dan doe je dat. In de jeugd begon ik als spits, wist ik het net ook wel redelijk te vinden, maar in de onder -17 kwam ik op het middenveld terecht. In mijn tweede seizoen bij de onder -19 was Wesley Zandstra al onze trainer en na die tijd werd ik een linie teruggehaald, waardoor ik centraal achterin stond. Nu ben ik soms nodig als back, maar zal ik dit seizoen waarschijnlijk mijn meeste minuten op het middenveld maken.”
Heel vreemd is het niet dat Zandstra zijn pupil op die plek zet. “Ik ben misschien voetballend gezien niet de beste, maar ik ben sterk in de duels, zowel met als zonder bal en ik ben redelijk snel. Ook weet ik door alle tests tijdens mijn blessures maar al te goed wat ik met mijn lichaam kan.”

Goede band
Dat de trainer niet vergeefs een beroep doet op zijn pupil komt ook doordat de twee een goede band hebben. “Ook in de jeugd was Wesley al onze trainer en zijn aanpak werkt. Hij weet hoe hij iedere individuele speler moet benaderen, heeft een plan en heeft zelf ook op hoog niveau gevoetbald. Als hij tijdens de training weleens meedoet met een partijtje, dan zie je dat hij echt wat kan. Daarnaast kent hij ons natuurlijk van haver tot gort en weet hij hoe we de spelers zijn geworden die we nu zijn. Daarnaast blijven we ons onder hem ontwikkelen; individueel, maar ook als elftal.”
Al met al zit Cieremans, die naast zijn opleiding ook als muziekproducer werkt, helemaal op zijn plek bij Concordia. “Ik speel hier al vanaf mijn zesde jaar en zit in een elftal met mijn vrienden. Ik hoop dat ik dit seizoen gevrijwaard blijf van blessures, zodat ik zoveel mogelijk minuten kan maken, natuurlijk in de gewone competitie, maar ook in de Beloftencompetitie. Ik wil de laatste anderhalf jaar dolgraag inhalen en belangrijk zijn voor de ploeg. Als dat lukt, dan is mijn seizoen geslaagd.”