Rick Burgering voelt zich weer helemaal thuis bij Vitesse Delft en was in zijn optreden tegen SEP tweemaal trefzeker. Hier is hij in duel met Ties Cieremans en Mika Bavelaar van Concordia. (foto: Roel van Dorsten)
Rick Burgering voelt zich weer helemaal thuis bij Vitesse Delft en was in zijn optreden tegen SEP tweemaal trefzeker. Hier is hij in duel met Ties Cieremans en Mika Bavelaar van Concordia. (foto: Roel van Dorsten)

Stad Delft Bokaal: altijd weer een weerzien met bekende gezichten

sport

DELFT - Zaterdagmiddag strijden Full Speed, Wippolder en Vitesse Delft in de ene poule en Concordia, Ariston ‘80 en DHL in de andere om een plaats in de finale van de Rodi Media/DSW Stad Delft Bokaal. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Na voor de meeste ploegen ruim twee maanden rust, vonden dinsdagavond op de complexen van DHL en Concordia de voorrondes van het officieus Delfts kampioenschap plaats. Het was een mooie avond met bekende gezichten die terugkeerden op het oude nest, die van club verwisselden, maar ook van gezichten die wel heel erg veel weg hadden van oude bekenden. 

Putten uit ervaring
Wat te denken van Marco Immers, de nieuwe trainer van DVC, dat zich na 2-1 nederlagen tegen Wippolder én DHL niet voor de finaledag wist te plaatsen. Zijn tweelingbroer Michel stond van 2018 tot en met 2021 nog voor de groep bij de blauwwitten. “Eigenlijk was ik er helemaal niet zo mee bezig, maar toen voorzitter Ronald de Vreede me belde, ben ik na gaan denken of het me wat leek. Ik ben natuurlijk vijftien jaar als meubilair geweest in de jeugd van Wippolder, had bij Delfia mijn eerste klus als hoofdtrainer, ben daarna naar SEP gegaan, waarna ik voor de onder -23 ploeg van Oliveo heb gestaan. In die tijd sloeg de corona toe en dat was natuurlijk een ontzettend vervelende periode. Maar goed, Ronald belde dus en het verhaal dat hij schetste klonk goed, zodat het toch weer een beetje ging kriebelen. Zoals altijd heb ik ervoor gekozen om echte clubmensen bij mijn staf te halen en ik zal natuurlijk ook putten uit mijn ervaring als trainer. Daarnaast is nu al gebleken dat het  bestuur ons waar mogelijk faciliteert. Vanavond zag het er best leuk uit: twee nipte nederlagen tegen ploegen die een stuk hoger spelen dan wij is een resultaat waarmee we het toernooi helaas, maar met opgeheven hoofd, kunnen verlaten. Ik denk dat het een mooi seizoen kan worden.” 

Plezier terugkrijgen
Bij Vitesse Delft keren technicus Sander Koeleman en goaltjesdief Rick Burgering terug op het oude nest. Laatstgenoemde besloot na twee (corona)seizoenen bij Quick terug te keren op sportpark Tanthof-Zuid. “Het voelt alsof ik weer terug ben op het oude nest. Op een avond als vanavond is het belangrijk dat je je potjes wint en dat hebben we in de wedstrijd tegen SEP goed gedaan met 4-1 als resultaat. Dan is het natuurlijk extra lekker als je als spits met twee goals je stempel weet te drukken. Helaas had Concordia een beter doelsaldo en eindigden we als tweede in de poule, maar gelukkig zijn we er zaterdag weer en gaan we in een poule met Wippolder en Full Speed voor een finaleplaats.”
Burgering kijkt uit naar het komende seizoen. “Bij Quick ben ik dan wel twee keer topscorer geworden, maar het kostte me zoveel tijd dat het voetbal meer moeten dan mogen werd. Nu zijn er geen ellenlange reizen naar uitwedstrijden meer, kan ik op de fiets naar de training en kan ik ook nog eens op zaterdag voetballen. Verder hebben we een sterke en brede groep en speel ik met heel veel vrienden, waaronder ook mijn broertje. Daarnaast hebben we natuurlijk een prachtige poule met veel mooie derby’s. Ik kijk ernaar uit.”

Lastige keuze
Joey Emmerink, jarenlang vaste waarde bij DHC, is een bekend gezicht dat een andere overstap maakt. Hij verdedigt dit seizoen de clubkleuren van Wippolder. “En dat is anders dan het groen-zwart dat ik gewend ben. Het was voor mij een lastige keuze om afscheid te nemen van DHC, maar op enig moment werd duidelijk dat de ploeg uit elkaar zou vallen. Ik heb toen heel goed nagedacht wat ik wilde. Veel van mijn ploeggenoten vertrokken naar VUC, maar ik bleef liever wat dichter in de buurt. Dan is Wippolder natuurlijk een prachtige club.”
Emmerink voelt zich vanaf het eerste ogenblik al welkom op de Pauwmolen. “Zo kende ik Jari Seffelaar al een beetje, tegen wie ik met DHC heb gespeeld toen hij bij VUC speelde en ik heb zelfs nog met Casper Spaan samengespeeld. Op de trainingen blijkt wel dat we een hartstikke goede ploeg hebben die volgens mij zeker eerste klasse waardig is.”
Voor de verdediger was het naar eigen zetten nog wel even wennen. “Want de speelstijl is wel anders dan ik gewend ben. Dat weerhoudt me echter niet om me in het veld al meteen met de coaching bezig te houden. Ik hoop dat ik, samen met Jari en Casper, die ook al in de eerste klasse hebben gespeeld, het elftal wat verder kunnen brengen. Het wordt een prachtig seizoen, waarbij we in principe op de fiets naar elke uitwedstrijd kunnen gaan. Dat soort derby’s is natuurlijk geweldig.”
De finalepoules worden zaterdagmiddag om 12.00 uur afgetrapt op de terreinen van Concordia en DHL. De finale wordt om 16.00 uur gespeeld bij Concordia.